Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.849
6.950
113
O tem, da bi bil odlok o prepovedi gibanja izven občine odpravljen pred 1. majem, je Hojs dejal: "Nočem tega vnaprej obljubljati." Dejal je, da bodo to storili takoj, ko bo to mogoče in bo takšna epidemiološka slika.

wtf, okužene imamo samo v DSO oni pa bi tuhtali..na kaj že?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Važno, da jebejo prebivalstvo, če narobe stopi preko občinske meje brez razloga. To znajo.

Žal se že od nekdaj v naši državi represivni organi in vodstvo pa še marsikateri drugi najbolj lotevajo najlažje izvedljivih stvari, težjih pa ne znajo/ nočejo/si ne upajo uredit (odvisno od problematike).

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: Car in bpfc

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.227
2.550
113
.." Glede na majhen vzorec 1000-1500 (0,05 - 0,075 % prebivalstva), je za pričakovati tudi majhno število prebolelih oz. pozitivnih....
A ni bilo o tistem programu rečeno, da je pomebno število naloženih programov pri eni popilaciji. Številka je bila krepko večja.
Pa tudi tu, se je pri statistiki govorilo večji številki. Št okuženih - ki spad v ta velikostni razred - je po VAŠIH ocenah premajhna, da lahko karkoli statistično gledamo. Vaša trditev tu v topicu!
Že v naprej obsojeno za propast analize!

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

navlixx

Fizikalc
1. jul 2010
424
131
43
Slovenistan
"Pri sproščanju ukrepov bomo zelo konzervativni"
Vladni govorec Jelko Kacin je o sproščanju ukrepov dejal, da bo vlada pri tem "zelo konzervativna". "Prav po lekarniško bomo merili, kakšno je stanje epidemije, in šele v skladu s tem sproščali ukrepe," je dejal Kacin.

2. okt 2007
3.775
2.263
113
res imam občutek, da nas s podaljševanjem teh ukrepov malo jeb***.
Ne me napačno razumet, 15. marca sem podpiral ukrepe, ker nismo vedeli, kako hitro se bo zadeva širila, sedaj je to pod kontrolo in ni potrebe, da se folk jeb** v glavo. Če je viktor podaljšal karanteno za en teden, dajmo še mi. Kot, da bi delali psihološki test prebivalstva, kje je mera, preden se nekomur "utrga".

Žal pa se bomo morali navadit, da bo neka distanca, maska in ponekod rokavice potrebne še nekaj časa.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Slovenija bo "od Goričkega do Pirana" iskala, koliko je (bilo) okuženih

Sodelovanje bo prostovoljno

Na reprezentativnem vzorcu več kot 1000 prebivalcev bodo po vsej Sloveniji opravili testiranja o razširjenosti novega koronavirusa v populaciji, je napovedal član svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje in imunolog Miroslav Petrovec.

Vlada načrtuje širše testiranje, ki bo ustvarilo jasnejšo sliko o številu okuženih z novim koronavirusom.

V naši populaciji so namreč ljudje, ki so okužbo preboleli, ki so bili v samoizolaciji, ampak te potrditve nimamo, je dejal in pojasnil, da imamo trenutno okoli 1200 dokazanih primerov, ves čas pa poslušamo mnenja različnih strokovnjakov, da je pri nas 5-krat, 10-krat, celo 100-krat več okuženih. Kot pravi Petrovec, bi s to raziskavo radi prekinili špekulacije o velikem številu okuženih in dobili natančne podatke.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Omejitev med občinami pripomore k temu, da se na turističnih krajih ''gnetejo'' samo domačini, ne pa še vsi darjani iz cele Slovenije... Ker pri nas vse funkcionira po črednem nagonu, danes 1 darjan na Bledu (z obvezno objavo na FB, IG, ...) pomeni jutri 2 darjana, pa naslednji dan 4 darjane... In ker se darjanom ne da nič dopovedati, pač najebe cela Slovenija
Za uredbodajalce pa to seveda ne velja, samo za rajo. :evil:
elita.jpg
elita.jpg

• Všeč mi je
Reactions: ametist in guardy

acc

Pripravnik
16. apr 2020
42
14
8
res imam občutek, da nas s podaljševanjem teh ukrepov malo jeb***.
Ne me napačno razumet, 15. marca sem podpiral ukrepe, ker nismo vedeli, kako hitro se bo zadeva širila, sedaj je to pod kontrolo in ni potrebe, da se folk jeb** v glavo. Če je viktor podaljšal karanteno za en teden, dajmo še mi. Kot, da bi delali psihološki test prebivalstva, kje je mera, preden se nekomur "utrga".

Žal pa se bomo morali navadit, da bo neka distanca, maska in ponekod rokavice potrebne še nekaj časa.

Ravno danes govorim s sodelavko, se s partnerjem/fantom izogibata ze 1 mesec, ker imata oba doma "kronicne bolnike" .... Sprva je bilo misljeno teden dva, sedaj pa tako. Pa sem vprasal - kako dolgo pa bosta narazen še ? Teden, dva, mesec, do 2023?

Soseda, sedaj v penziji, nekoc pa neka funkcionarka v zdravstv. krogih pravi, da bomo sodec po info ki jih je dobila, tako (z malce več (navidezne) svobode ampak precej omejeno) ziveli dokler nas ne pocepijo.

• Wow
Reactions: sajkek in navlixx

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
523
18
18
Naj tole en razišče. Izrednih razmer NI? Ali ni pandemija, KI PA JE RAZGLŠENA, enačena z izrednimi razmerami?
Pojma nimam, kje bi lahko to pogledal: kakšena objava v UL ali kakšen odlok. Mora nekaj nekje biti!
Izredne razmere razglasi predsednik in ima tudi vsa pooblastila za ukrepe itd. Dokler je pa epedimeja pa vlada komandira... Komu mislisnda je v interesu da niso razglasene izredne razmere... ;)