Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.511
843
113
Daj, ne piši neumnosti. V eni vrstici si napisal dve in eno butasto teorijo zarote iz tega.

- funkcionarji imajo sedaj znižane plače
- dodatek (60%) imajo samo zdravniki na urgencah, večina pa jih je na na čakanju z 80% normalne plače

Oboji imajo torej blazen finančni interes, da karantena še traja, ane?
Imajo. Zdravniki, ki so na čakanju, niso tisti, ki bi o tem (tj. o izhodu iz krize) (so)odločali.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.849
6.955
113
Predsednik Borut Pahor se je odzval na očitke, da skupaj z drugimi visokimi predstavniki oblasti ob obisku južne meje ni upošteval varnostnih napotkov glede vzdrževanja distance. "Sprejmite prosim, iskreno, izraze mojega obžalovanja in opravičila,

Komot, me zanima če bo Palicaj upošteval tudi mojo opravičilo? Glede na to, da imamo jasen dokaz da je predsednik kršil odlok, mu naj kr zaračunajo kazen?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.849
6.955
113
Končno nekaj pametnega od te Levice:

V Levici zahtevajo sklic nujne seje odborov DZ za zdravstvo in za notranje zadeve glede določil o omejevanju gibanja med občinami. Ocenjujejo, da je ukrep neživljenjski, ustavno sporen, nesorazmeren in neučinkovit z vidika namena, to je omejitve širjenja koronavirusa. Predlagajo, da vlada v dveh dneh - če bosta odbora tako sklenila, ukrep prekliče. Vodja poslanske skupine Levice Matej T. Vatovec je v današnji izjavi novinarjem ocenil, da je ukrep omejitve gibanja med občinami tudi strokovno neutemeljen in v določenih delih zelo verjetno ustavno sporen. Po mnenju Vatovca krši predvsem del ustave, ki pravi, da je svoboda gibanja zagotovljena vsem. Ob tem pa je ukrep tudi nesorazmeren oz. ne zajema v ustrezni meri določbe, ki tako gibanje po ustavi lahko omeji, to je v primeru zajezitve epidemije, je prepričan Vatovec. Če že, bi se tak ukrep moral po njegovih besedah osredotočati na večja žarišča oz. bi minister za zdravje lahko omejil zgolj prehod med določenimi območji, ne pa tako arbitrarno za vseh 212 občin. Ob tem je Vatovec spomnil na velike razlike med občinami glede na površino in število prebivalcev. Zato v Levici zahtevajo sklic nujne seje dveh parlamentarnih odborov z dvema sklepoma. Predlagajo, da vlada po morebitni takšni odločitvi odborov v dveh dneh nemudoma prekliče ukrep. Z drugim sklepom pa predlagajo, da se vlada pri nadaljnjem sprejemanju podobnih ukrepov vzdrži "nestrokovnih prijemov, predvsem pa takih ukrepov, ki povečujejo represijo". Vatovec opozarja, da se je z omenjenim ukrepom povečal pritisk na delo policistov. Prav tako je bil ukrep po njegovem mnenju verjetno sprejet tudi z določeno težnjo, kako povečati občutek izrednega stanja v državi "in represijo, ki jo izvaja trenutna vlada nad prebivalci". "Zdaj že vsi počasi ocenjujejo in čutijo, da je bil tak ukrep nepotreben," je prepričan. Sicer pa ustavno sodišče prav danes obravnava pobudo za začetek postopka za oceno ustavnosti vladnega odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah ter prepovedi gibanja zunaj občin bivanja. Pobudnika ocene ustavnosti za zdaj na sodišču ne razkrivajo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Predsednik Borut Pahor se je odzval na očitke, da skupaj z drugimi visokimi predstavniki oblasti ob obisku južne meje ni upošteval varnostnih napotkov glede vzdrževanja distance. "Sprejmite prosim, iskreno, izraze mojega obžalovanja in opravičila,

Komot, me zanima če bo Palicaj upošteval tudi mojo opravičilo? Glede na to, da imamo jasen dokaz da je predsednik kršil odlok, mu naj kr zaračunajo kazen?

Ne, ker ti nisi predsednik države ampak darjan. Z malo začetnico.

• Haha
Reactions: tomi

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

Tudi, ko je bil predsednik vlade, je strumno sprejemal odgovornost za vse bedarije, ki jih je sproduciral. :bruh:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.233
2.550
113
... je kalbo prvi, ki skoči za njimi, brez, da bi se vsaj vprašal zakaj in, če je to res potrebno? Take ovčke ima vlada najraje.
Janez, upam in želim si, da številka v tvojem nicku ni številka tvojega IQ-a. Izbral smo ukrepe v kritični situaciji. Nekaj neznanega - kako deluje - je okuževalo državljane SLO. Hitro. Prezentirali so nam o veliki smrnosti. In še danes je velika umrljivost. DEJSTVA!
Glede na dotakratne izkušnje smo izbrali karanteno samoizolacijo itd... Dal nam je nek rezultat. Dober rezultat. In na osnovi njega VI hočete, da se sedaj laufa kakorkoli kjerkoli.
Še dobro, da tisti ki lahko, reče NE. Za enkrat je tako. Še dobro.
Vi kar lapajte o eni nekaranteni, pa trgovinice tu in tam.
Pa poglejte PRAVE športnike. Nobenga ni slišat. NOBENGA! So se prilagodil.
Pa poglej tiste na intezivi, prepihavanje al kaj že. Vseeno pridejo na strupen šiht in noben ne *****. OK ni zaščite. Sam stručkoti, zakaj niste omenil to-ni zaščite-pred 3 mesci. Takrat ko je bila maska 6 centov. Mudonje gnile.

• Wow
Reactions: navlixx

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Janez, upam in želim si, da številka v tvojem nicku ni številka tvojega IQ-a. Izbral smo ukrepe v kritični situaciji. Nekaj neznanega - kako deluje - je okuževalo državljane SLO. Hitro. Prezentirali so nam o veliki smrnosti. In še danes je velika umrljivost. DEJSTVA!
Glede na dotakratne izkušnje smo izbrali karanteno samoizolacijo itd... Dal nam je nek rezultat. Dober rezultat. In na osnovi njega VI hočete, da se sedaj laufa kakorkoli kjerkoli.
Še dobro, da tisti ki lahko, reče NE. Za enkrat je tako. Še dobro.
Vi kar lapajte o eni nekaranteni, pa trgovinice tu in tam.
Pa poglejte PRAVE športnike. Nobenga ni slišat. NOBENGA! So se prilagodil.
Pa poglej tiste na intezivi, prepihavanje al kaj že. Vseeno pridejo na strupen šiht in noben ne *****. OK ni zaščite. Sam stručkoti, zakaj niste omenil to-ni zaščite-pred 3 mesci. Takrat ko je bila maska 6 centov. Mudonje gnile.
:aplauz::aplauz:Bravo, se vidi, da indoktrinacija pri nekaterih dobro deluje.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Jaz sem ga vzel po 20 letih.
Cepili so me pred vojsko. Potem pa sem "pozabil"
AndY1 tole mislim da velja za tebe

Kje pa te bodo cepili pa ne vem. Pokliči, pa ti bodo povedal.
Mene so dali termin za danes teden za neko drugo, redno mesečno cepljenje.
Pa seveda srečno pri gibanju po ZD in cepljenju.
Jaz vem da bi z osvežitve in cepljenjem proti klopi počakal,da se zadeva umiri.
(Imel znanko 3 tedne na infekciji zaradi korone prejete pri cepljenju v hrbet).
Hanzi, najlepsa hvala za tole. V torek sem poklical, te narocijo na uro, prejle sva s hcerko sla v ZD, tam ti dajo masko, postavijo ti par vprasanj glede covida19, zmerijo temperaturo in razkuzis si roke. Vse to naredis na vhodu, ki je tam za otroske zobarje.
Potem gres notri, kjer das cepilne knjizice in te cepijo. Prvih 300 cepljenj za odrasle in 350 za otroke v letu je brezplacnih in casti obcina. Izpolnis eno simpl izjavo za obcino in to je to. Kvota za oboje se ni dosezena, tako da lahko prisparate 30 na eno dozo.
Naslednje cepljenje imava cez 5 let.

Hvala zupanu Toniju in podzupanji Renati!

Priponke

• 20200416_184409.jpg
    20200416_184409.jpg
    3,8 MB · Ogledi: 276
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi in navlixx

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Funkcionarji in zdravniki imajo v tem času dvojne plače. Kakšen je njih interes, da se stvar ASAP zaključi?
Sploh psihiatrom se že svetijo oči, ko vidijo, kakšni primerki so se pojavili v zadnjem obdobju. Še bodo padale nadure ...

(Oprosti, ampak ta odgovor je točno toliko mimo kot tvoja iztočnica...)

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Imajo. Zdravniki, ki so na čakanju, niso tisti, ki bi o tem (tj. o izhodu iz krize) (so)odločali.

Torej, glede na tvoj link, ima vlada backdoor za zvišanje tvojih plač, ni jih pa dejansko zvišala.

Ideja o izpostavljenih zdravnikih, ki bi radi zavlačevali z epidemijo zaradi svojih plač, pa že v osnovi nima nobenega stika z realnostjo, kar si mogoče vmes tudi ugotovil.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Samo eno vprašanje ...a ste blokovci že spucali ograjo po stopnišču in gump za dvigalo al ne še že ? Al nimate cajta od celodnevnega nabijanja nesmislov po spletu :evil: