Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.490
3.844
113
davorinm.wordpress.com
A to maš kakšen poseben razlog da rabiš test in še koga okužiš ?
Sem rekel teti na telefonu ce imajo PCR na dom, pa zaenkrat se nimajo.

Glede na to, da sem 2x cepljen, nikoli prebolel, nujno rabim pcr potrdilo, ce ne bom vsak teden v karanteni do aprila. Ker ce prebolis brez pcrja, ti ostane da se gres edino se z boosterjem cepit, kar pa je bedarija.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.212
740
113
Kakor je prišla do pcr testa ?
Ne velja več, da moraš biti pozitiven na hat ali pri samotestiranju in ti šele nato dajo termin ?
slabo se je počutla, mela je vročino ponoči, prehlad, njen zdravnik ni delu, klicala je dežurno, so rekli če se lahko preko zvema prijavi, se ni mogla in so jo kr iz dežurne napotili na PCR. zjutraj je šla na odvzem, okoli 19ih je dobla rezutat.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.364
1.209
113
Ksz…

A je kdo slisal, da hitri testi vcasih kazejo lazno negativni test pri Omicronu? Sem 99% pozitiven, pa mi trije hitri testi kazejo negativno. :sprasujemse:

Lahko potrdim iz prve roke.......oz. lahko so PCR lažno negativni.
Jaz in sin pozitivna doma na samotestiranju, na PCR ob negativna.
PCR narejena(jaz,sin) v razamaku 1D.
Smo že mislili, da ni Covid.....potem jaz ponovim samotestiranje po navodilu zdr. cez 2D in pri sinu cez 4D(takrat že oba brez simptomov)...takrat tudi oba PCR pozitivna.
Po vseh pravilih bi lahko, do potrjenega pozitivnega PCR ,...skoraj cel teden skakala naokrog .

Vsi vzorci vzeti iz nosa in že pri mojem 1 samotestiranju(bil praktično brez simptomov) , "pozitivna" črtica hudo temna....predvidevam ,da sem imel precej virusa v nosu...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.837
7.305
113
Tisti, ki so preboleli covid-19, bodo izjema le 180 dni, navaja nemška tiskovna agencija DPA.

Tole je copy/paste iz tistega članka. Kdo je prebolevnik?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.434
11.443
113
kod Džej-Zija
Lepo si to citiral anticepilca Gržana. Počasi boš spoznal celoten klub, da ti malo pomagam: Teršek, Šorli, Zupančič, Mastnak, Radonjič. Srečno v prebiranju anticepilskih pamfletov. Upam, da ne boš zgrešil Mastnakovih nebuloz o PCR testih. Vredno smeha. Tudi Teršek rad to ponavlja. Hkrati pa vsi nakladajo, kako da so “znanstveniki”. Nepismeni mogoče.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Tri leta prepoved vstopa v Avstralijo, doma ga pa NEcepljenca še čaka tri leta zapora po srbskem zakoniku glede kršenje karantene oziroma ponarejanja potrdila o prebolelosti covida.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.561
869
113
A to maš kakšen poseben razlog da rabiš test in še koga okužiš ?
Če veš, da par naslednjih mesecev ne boš zapustil Dežele, potem verjetno res ne. Zna pa včasih PCR pokazati virus pri prebolelih. In četudi gre za majhen delež, ti to, ko te nekje ne spustijo na avion, pač pa ti ponudijo karantenski hotel (€€€), dokler se te PCR ne usmili, ne pomaga. Potrdilo o prebolelosti pač.

Pravila praviloma ne spodbujajo najbolj racionalnih odločitev (smo pa zadovoljni, če spodbujajo dovolj racionalne odločitve).

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.447
9.806
113
točno take!
Dej obrazloži mal tole....

Ker a nisi ravno ti tisti, ki praviš, pravila so pravila, treba spoštovat, pa tud če so butasta. V naši lepi ni zadost, da ti zdravnik napiše, da si prebolel Covid in moraš na PCR test. Status prebolevnika pa ni važen samo za to, da greš v tvojo omiljeno republiko Hrvaško na morje, ampak za to, da te ne posiljujejo z booster šotom, ki, ne boš verjel, ni ravno priporočljiv, če imaš polno telo protiteles. Komot bi bilo lahko po logiki, kot je že bilo. En familiji na test, ostali s simptomi so v 99 procentih zagotovo pozitivni. Sam ne, pri nas to ni dovolj, moraš met PCR. Tko da obrazloži, zakaj kolega ynos ne bi smel na test. Enim se je do kraja odpeljalo in bo res čas, da se selte v bunkerje, ostalim pa pustite živet. Sosedje bodo pa verjetno vse ostalo prilagodili tej odločitvi, naši pa...hm vprašnje.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in corsol