Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
To potem ne drži?

Ti povdarim bistvo:

A small study by researchers in South Africa has suggested that being infected with Omicron may enhance immunity against the Delta variant of coronavirus.

The yet-to-be peer-reviewed study, posted on the pre-print repository MedRxiv, enrolled 15 previously vaccinated and unvaccinated people who were infected with the Omicron variant.

Pa nadaljevanje si tudi počaaassssiiiiii preberi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
jest5 jaz sem vsaj dal link do nečesa kar bi lahko podprlo mojo izjavo. Ti si rekel, da ne ščiti, brez linka ali razlage. Saj vemo da si big hoss foruma, ampak na besedo pač ne verjamem.

javr

Guru
6. dec 2011
1.933
1.149
113
Hahaha so mu Avstralci naribali srbsko piz*do. Hja doli ni nič "lako čemo mi to" :valjamse:
črnci niso imeli nobenega problema vstopiti v Nemčijo l.1936. Hitler jim ni hotel čestitati če so zmagali, to je pa tudi vse. Zgodovinski mit je da je Hitler besen oddivjal s štadiona ko je zmagal Jesse Owens; zgodovinska resnica je da Hitlerja tisti dan sploh ni bilo na štadionu. Luz Long, ki je Owensu pomagal z nasveti ki so ga pripeljali do zmage, ni bil usmrčen na licu mesta kot bi človek pričakoval, ampak je bil ubit 7 let kasneje med vojno.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
jest5 jaz sem vsaj dal link do nečesa kar bi lahko podprlo mojo izjavo. Ti si rekel, da ne ščiti, brez linka ali razlage. Saj vemo da si big hoss foruma, ampak na besedo pač ne verjamem.

Zdej ne vem, kje ti živiš...
Dnevno imaš novice, kako zbolevajo že preboleli, ter da prebolelost prejšnjih sevov ne nudi dobre zaščite pred okužbo z omikronom. To jasno velja v obe smeri(če ne razumeš zakaj, je itak brez veze tratiti čas z razlago)

Lahko kvečemu rečeš, da prebolelost omikrona nudi delno zaščito proti ostalim sevom. Nič več kot to.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Zdej ne vem, kje ti živiš...
Dnevno imaš novice, kako zbolevajo že preboleli, ter da prebolelost prejšnjih sevov ne nudi dobre zaščite pred okužbo z omikronom. To jasno velja v obe smeri(če ne razumeš zakaj, je itak brez veze tratiti čas z razlago)

Lahko kvečemu rečeš, da prebolelost omikrona nudi delno zaščito proti ostalim sevom. Nič več kot to.
Za zaščito stari sevi proti omikron je jasno ja, da je ni :)

Mislil sem za tezo, ko si rekel, da omikron protitelesa ne ščitijo proti ostalim sevom.

Ampak, tudi če delno, je to OK, oz boljše od cepiv. Omikron protitelesa vsaj delujejo proti ostalim sevom, kar protitelesa "od cepiv" ne.

Čuj, kako pa kaj kaže glede podatkov o posledicah omikrona, oz težjih, je že kaj več znano iz našega okolja? SA podatki so sicer super, ampak jih ne moremo jemati za primerljive. Že imamo dovolj podatkov iz UK? koliko direktnih hospitalizacij, smrti?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Za zaščito stari sevi proti omikron je jasno ja, da je ni.
Mislil sem za tezo, ko si rekel, da omikron protitelesa ne ščitijo proti ostalim sevom.

Daj no razmisli za kaj se sploh gre....

Ostali sevi sproducirajo xyz protitelesa, katera dobro primejo na njih, ter bolj ali manj slabo na omikron, zaradi lepega števila mutacij le tega.

Pri omikronu se sproducirajo zxy protitelesa, ki dobro primejo na lepo zmutiran omikron. Kaj praviš, kako primejo protitelesa prilagojena na te mutacije na malo zmutiranje predhodne seve?
Hint. Tukaj je primerjava ključ-ključavnica zelo na mestu.

Omikron protitelesa vsaj delujejo proti ostalim sevom, kar protitelesa "od cepiv" ne.
Kuga si pa tukaj ravnokar nabluzil?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.718
6.491
113

ce1854cbe3f4ce47f1ec.png

Povprečna starost oseb, pri katerih so s presejalnim testom PCR ugotovili okužbo z različico omikron, je 35,8 leta.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113

“Early indications from South Africa and the United Kingdom signal that the fast-spreading Omicron variant of the coronavirus SARS-CoV-2 is less dangerous than its predecessor Delta. Now, a series of laboratory studies offers a tantalizing explanation for the difference: Omicron does not infect cells deep in the lung as readily as it does those in the upper airways.”
The importance of this research is also that it answers the question of whether those who have neither been infected of vaccinated will have a less severe course of disease. That answer is good news. Omicron is more mild for everyone, significantly more mild.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.108
16.317
113
Mogoče ima celo prav. Večina jih umre zaradi pljučnice. Ki pa jo žal povzroči covid. Samo antivaxerji pač vzamejo iz kontexta in trobijo svoje dalje.
Ne more imeti prav enostavno zato, ker jer napisal "nihče ne umre zaradi covida". Zadeva o povzročitelju in posledicah, ki jih ne bi bilo, če ne bi prišlo do okužbe s covidom je pa itak pretežka reč za dojet tako kot še kaj drugega. Samo zato, ker nekateri dejansko umrejo S covidom, ki ni imel vpliva oz. ni vzrono povezan s smrtjo še ne pomeni, da nihče ne umre posredno ali neposredno zaradi covida. Predalček "s covidom" pa najverjetneje obstaja enostavno zato, ker je lahko množica večja in posledično lahko vlada/e zganja/jo večjo paniko.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
Brezveze sploh še kaj razlagati. Nekateri pač ne razumejo in ne bodo nikol razumeli pa tudi če bodo sami na tem.
Kakšen teden nazaj sem za hec preletel malo to temo od štarta, 1900 strani nazaj, šel malo naprej, do sredine…. Stalno eno in isto nabijanje. Je prehlad, je kot gripa, kje je gripa?? Da o cepivih ne govorim :)

• Všeč mi je
Reactions: sandra