Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Še vedno čakam na odgovor tistih ki "sodijo" zdravniku.
Kje ste bili od 15. do 23. februarja? Ali še bolje: od 22. februarja do 1. marca?
Mi smo bili okoli 20.2. v Istri, z Italijani smo si delili sekrete in tuše v kampu. Takrat je bila korona še daleč, čeprav se je v Italiji že dogajalo.
In kaj zdaj? Sem morilec? Kaže da ne. Lahko bi pa po blodnjah nekaterih že bil.
In stavim da so zdajle na alterju že morilci, samo tega še ne vejo.

Ce bi sel bolan v sluzbo za par dni, bi bil. Kaj ne?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Še vedno čakam na odgovor tistih ki "sodijo" zdravniku.
Kje ste bili od 15. do 23. februarja? Ali še bolje: od 22. februarja do 1. marca?
Mi smo bili okoli 20.2. v Istri, z Italijani smo si delili sekrete in tuše v kampu. Takrat je bila korona še daleč, čeprav se je v Italiji že dogajalo.
In kaj zdaj? Sem morilec? Kaže da ne. Lahko bi pa po blodnjah nekaterih že bil.
In stavim da so zdajle na alterju že morilci, samo tega še ne vejo.
Seveda se je to začelo. Jaz sm samo čakal da bomo ljudi obsojali na podlagi tega a imajo korona virus ali ne. Mnogi niso krivi da so ga dobili...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.349
6.146
113

Policijske sirene, ki jih je bilo danes slišati v mariborskem naselju Brezje, so tulile zaradi klica na pomoč, da svojci ne morejo nikakor umiriti starega znanca policije, 28-letnega Alena B., poznavalca borilnih veščin. Pomiriti ga niso mogli niti policisti, zato so ga obvladali s prisilnimi sredstvi, tudi plinskim razpršilcem, nakar se je razgreti kršitelj zgrudil in kljub zdravniški pomoči in daljšemu oživljanju umrl. Po naših podatkih se utemeljeno sumi, da je bil pod vplivom mamil. Kaj je šlo narobe, bo pokazala obdukcija.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Policijske sirene, ki jih je bilo danes slišati v mariborskem naselju Brezje, so tulile zaradi klica na pomoč, da svojci ne morejo nikakor umiriti starega znanca policije, 28-letnega Alena B., poznavalca borilnih veščin. Pomiriti ga niso mogli niti policisti, zato so ga obvladali s prisilnimi sredstvi, tudi plinskim razpršilcem, nakar se je razgreti kršitelj zgrudil in kljub zdravniški pomoči in daljšemu oživljanju umrl. Po naših podatkih se utemeljeno sumi, da je bil pod vplivom mamil. Kaj je šlo narobe, bo pokazala obdukcija.

Je na netu prebral da kokain zdravi corono in se predoziral...

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: erikson in navlixx

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.392
2.564
113
Sem moral prebrati vsaj 15 strani.
Prav veliko dobrih je tu, mislim ocen, mnenj, zakljičkov...
Zelo malo je...banja. Mogoče bo komu le kapnilo.
Torej nič novega, stvar JE RESNA.
Let the force be with us!

• Všeč mi je
Reactions: Cash in Kamele0N

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
V bistvu so problematični oboji. Tisti ta panični in tisti ta flegma.
Tisti ta panični, ker vedno ko se kaj dogaja zganjajo paniko in potem, ko je res problem ljudje ne verjamejo nikomur. Podobno o tisti zgodbi, ko se je hecalo in vpilo volk, ko pa je res prišel pa nobeden ni več verjel.
Ta flegma pa sedaj prihajajo na vrsto. Ta pa ne bo verjel, da je problem dokler mu virus na glavo ne pade.
Večina je pa nekje vmes. Eni ste/so/smo zadevo malo prej prepoznali za problematično, drugi pa malo kasneje.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Mene pa nekaj zanima. OK, ugasnili so javni prevoz. Kaj sedaj? Kaj tisti, ki morajo v službo, pa so bili odvisni od javnega prevoza?
Bodo sedaj na delu redarji in talali rekordne kazni? So zato del nujne službe?
Kako naj se "zaščitijo" tisti, ki morajo v službo? Razkužila ne moreš kupit, vode in mila marsikdo nima zraven, da bi si vedno roke umival.

A so sploh premislili za kogarkoli iz "dna" prehranjevalne lestvice, ali skrbijo samo za svoje riti?

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Ce 90% casa po TV govorijo o nevarnem virusu in da je potrebno paziti, potem res ne rabis navodil, da ostanes doma na bolniski, namesto da silis med ljudi, ce si bolan.

Zunaj hodijo in so v glavnem neodgovorni razni balkanski kret-eni z mentaliteto "Niko nam ne može ništa - jači smo od sudbine"... žalostno je to, da tak ne bo nastradal, bodo pa drugi zaradi njega

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Iz mojega konca, od danes pa do preklica velja v občinah Maribor, Duplek in Ptuj popolna prepoved obratovanja vseh lokalov, trgovin, butikov, salonov ipd., razen živilskih trgovin in bencinskih servisov.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.974
-388
113
to ze vemo... od vceraj...

se malo pozitivnih info

Pri kritičnih bolnikih s pljučnico, ki jo povzroča bolezen covid-19, se je kot uspešno izkazalo zdravilo tocilizumab, ki ga sicer uporabljajo proti revmatoidnemu artritisu.

Po poročanju italijanskega časnika La Repubblica so zdravilo nekajkrat uporabili v Italiji, njegovo učinkovitost pa so ugotovili že kitajski zdravniki. Kot je pojasnil Paolo Ascierto z neapeljskega Instituta Pascale, so pri prvih dveh bolnikih, ki so ju zdravili s tocilizumabom, že v 24 urah zaznali občutno izboljšanje. (STA)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
Danes lahko obsojamo lastnike podjetij, kjer je velika gostota ljudi na majhnem.kraju ali pa si delavci podajajo izdelke iz rok v roke.
Sposobni so bili zapret menzo, Jurja delavcev mora pa na siht hoditi. Najbrž bodo od doma si sendviče nosili....
Kakor koli, čas bo da gremo po socialno pomoč. Nadomestila iz avoda itak ne bo, ker Sun z krivdnih razlogov odpuščen.
Razen če blefiras zdravnici vročino in ti da bolniško brez kontrole.
Kdor ima možnost in oceni da ni nujno potreben v službi naj ostane doma. Naj ponuca ves dopust če je treba.
Kot kaže se bo tudi proizvodnja in ostalo v roku enega tedna ustavilo, ker kot receno, ko (mednarodna) logistika crkne se ustavi marsikaj (Just in time)