Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.972
-384
113
Mene pa nekaj zanima. OK, ugasnili so javni prevoz. Kaj sedaj? Kaj tisti, ki morajo v službo, pa so bili odvisni od javnega prevoza?
Bodo sedaj na delu redarji in talali rekordne kazni? So zato del nujne službe?
Kako naj se "zaščitijo" tisti, ki morajo v službo? Razkužila ne moreš kupit, vode in mila marsikdo nima zraven, da bi si vedno roke umival.

A so sploh premislili za kogarkoli iz "dna" prehranjevalne lestvice, ali skrbijo samo za svoje riti?

tako bojo prisilili delodajalce, da malo umirijo delovne procese...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
normalno, da si narediš sendvič ipd.....pred službo se naješ, po 4-5 urah sendvič, potem pa doma kosilo. problem?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Malo je problem samo tak ukinit delo. Ker konkurenca ne počiva. Vsi ali pa nihče....

PS hvala bogu zaenkrat nisem zbolel. Na tisti nogometni tekmi k sreči ni bilo virusa. :)

PSS kak se sovražim, ko imam prav. Trenutno stanje je enih 10 x hujše, kot sem ga napovedal konec februarja. Takrat ste me pa vsi popljuvali češ da sem paničar. Evo vam sedaj koliko paničar, cela država je v "paniki" temu bi se lahko izognili (omilili), če bi me kdo prvi čas slišal in ukrepal.

• Všeč mi je
Reactions: Cash in Kamele0N

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.972
-384
113
On je pa podjetnik. Ves koliko izpada najemnin bo v MOL ko bodo lokali zaprti.
Saj zdravljenje bolnih ne bo plačal.MOL

no, zakaj bi bil izpad? sej najemnina ni odvisna od prometa. a v MB jim bojo odsteli zaprte dneve? to bi bila postena poteza NEpodjetnika.

sicer pa kot ze nekajkrat, zakaj cakate da vam drzava omeji gibanje?? bodite doma, pa bojo bifeji sami zaprli vrata.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran

Zapis na FB ene izmed dolenjskih kolegic:

Imam 4 leta staro hčerko ki bo do nadalnjega vbrez varstva,ponujena nam je možnost po zakonu 50 procentov plače če smo doma.Seveda nam v naši firmi to lahko omogočijo ampak so nam dal pa jasno vedet da ko bo recesija kar tudi bo ,vemo kje smo na spisku odpušanja!!!!! Prav hočejo da širimo bolezni iz službe domov na otroke brez varstva. Nimamo niti malice a delamo pa lahko 8 ur skupaj,aje to normalno...

na vprašanje zakaj ni malice:

zarad tega k je nas preveč skupaj, ni varne razdalje, pa je menza tam za 50 judi v proizvodnji pa 8 ur lahk skup delamo, delovcu je pa 350 ali več. In avtomate od armiča nesmemo uporablat niti ne vode iz tistih "napajalnikov" ne.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.116
1.058
113
V četrtek je minister govoril "ne vem, kako naj vam še po slovensko povem, če ste bolani, ostanite doma"

V petek šefica zdravstvenega doma "če se lahko po vseh štirih privlečeš do službe, boš delal."

V soboto obvestilo, da lahko šolske in predšolske otroke damo v "vrtec", da lahko pridemo v službo. Menda vsi otroci skupaj v enem vrtcu (Vodmat?), pomešani skupaj. Idealno gijišče za vse sorte bakterij in virusov.

Kriznega vodenja ZDja itak nobenega. Vsi hkrati delajo. Ni "polovica doma, naslednji teden se zamenjamo".
Zaščitnih mask je cca 100. Za 15 zdravnikov+5 pediatrov+sestre.
Po protokolu, da se vsakega obravnava, kot da ima korono, to zadošča ravno za pondedeljek.
Če se dela "malo po domače" bo mogoče zadoščalo do petka.
Diplomirane medicinske sestre (in fizioterapevit, zobozdravniki,...) se praskajo po riti, ker so jim vse odpovedali. Da pa bi pomagali pri triaži, delali na vhodu, vsaj iskali kartone po omarah, to pa ne.

Na urgenci od danes vsaj policija pomaga delat red.
Pred ZD bi lahko tudi koga postavili, vsaj vojsko. Pacienti, ki prihajajo, lažejo vsi po vrsti in grejo v "čisti" del namesto v izolirnico.
Vsakem takem bi morali zaračunati vsaj 200€ za naknadno razkuževanje prostorov.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Interventi zakon da se poveča prodajalkam in medicinskim sestram plače za 2x. Ampak Janša nima jajc za kaj takega.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Saj tudi ne razumem poziva, da bi tisti dijaki, študenti, ki so sedaj doma izvajali varstvo otrok.
Kako se ve, da niso kužni. Na eni strani se poziva prepoved druženja. Po drugi pa ba na tak način varovali otroke.
So pa dileme vsepovsod. Sem gledal enga ameriškega infektologa in je rekel, da če v ameriki zaprejo vse šole je 30%+ sester v njihovem zdravstvu brez varstva otrok.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Dajte vsi po vrsti nehat nabijat in si preberite že to temo izpred 3 tednov.
Ljudje so šli na smučanje ali karkoli drugega v Italijo, prišli domov “zdravi” in šli v službo. V tistem trenutku ministrstvo za zunanje zadeve ni imelo nobenega stališča glede potovanja v Italijo, NIJZ in ministrstvo za zdravje pa nobenega glede samoizolacije ali karantene. In zdaj naj vsak, ki je prišel iz Italije gre za 14 dni na neplačan dopust?
Pa to so bili ljudje brez simptomov, pa če vsak pri sebi pomisli, smo vsi v življenju delali bolani, ker nam je to debilna družbena vrednota.
Ne kvačkaj, človek dela z rizičnimi bolniki, sam bi moral pomislit s tisto možgansko celico in ne rinit v IT - za to ne rabiš NIJZ. Samo valjda, kaj mi pa morejo tud, če jih 100 umre.

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf in Kamele0N

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.876
6.532
113
Diplomirane medicinske sestre (in fizioterapevit, zobozdravniki,...) se praskajo po riti, ker so jim vse odpovedali.

To so vsi zdravstveni delavci, ki so od jutri dalje doma... dokler jih nekam ne pokličejo. Najprej seveda na oddelke, kjer jim je delo dobro poznano. Zobarji dežurajo, zakaj so zaprte splošne ordinacije najbrž ni treba posebej razlagati. Saj si kdaj bil, pa veš kako je z raznimi aerosoli ipd...

Drugace pa v kriznih razmerah, kamor je treba. Zobarji resda niso dohtarji v ožjem smislu, imajo pa kljub vsemu MF narejeno in nekaj vedo. Tudi v tisti role2 ali kaj bo lahko gredo, bodo hitro dojeli kaj je treba pa bodo delali, ne s ta težkimi primeri, za lažje so pa dovolj usposobljeni za kaka dela, da ni treba več kot enkrat povedati, da razumejo. Enako za vse zdravstvene delavce. Medicinske sestre navajene enega oddelka bodo šle drugam, magari v dom upokojencev, ker v osnovo znajo biti medicinske sestre se bodo hitro privadile. Dohtarji enako. Eni so samo elektivci. Sekundarna raven plastika - nima zdaj kaj delat, ampak se zmeri je dohtar, ki zna kaj več kot joske naredit.
Če tako daleč ne pride, kar upamo vsi, se pa do nadaljnjega praskajo po riti. Vsi razen tistih v JS na lastne stroške in tudi svoje sestre morajo plačati, kot katerikoli delodajalec.