Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Eno vprašanje. Lahko hitri test pokaže pozitivno na prehlad in ali gripo? Imamo situacijo, ko smo se včeraj cepili, danes pa 37,3 vročine in pozitiven hitri test. Kako ravnati, če je dejansko korona brez hujših znakov, čez tri tedne po drugo dozo pfizerja in voljno do nadaljnjega ali iti k doktorju in sprožiti nekaj karanten?
Res neverjetno naključje, da je ravno dan, dva ali tri nekdo pozitiven in s simptomi po cepljenju. Poznam kar nekaj primerov in se ne morem načuditi pogostosti tega fenomena.

Želim vam oz. vaši partnerki hitro okrevanje.
Običajno se prebolelim svetuje, da se 1x cepijo po 6-ih mesecih po prebolelosti. Sicer pa izraelska spoznanja kažejo, da je imuniteta prebolelih bistveno boljša od 2x cepljenih in vsekakor daljša od 6-ih mesecev. V vsakem primeru, bi se bilo pametno obrniti na zdravnika, ker cepljenje in še hkratna okužba ni ravno normalno stanje. Po eni strani te napada virus, po drugi ti pa cepivo ustvarja milijone spajkov v celicah. Verjetno je to najslabši scenarij, ki se ti lahko zgodi.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.201
3.562
113
Marlbor
Res neverjetno naključje, da je ravno dan, dva ali tri nekdo pozitiven in s simptomi po cepljenju. Poznam kar nekaj primerov in se ne morem načuditi pogostosti tega fenomena.

Želim vam oz. vaši partnerki hitro okrevanje.
Običajno se prebolelim svetuje, da se 1x cepijo po 6-ih mesecih po prebolelosti. Sicer pa izraelska spoznanja kažejo, da je imuniteta prebolelih bistveno boljša od 2x cepljenih in vsekakor daljša od 6-ih mesecev. V vsakem primeru, bi se bilo pametno obrniti na zdravnika, ker cepljenje in še hkratna okužba ni ravno normalno stanje. Po eni strani te napada virus, po drugi ti pa cepivo ustvarja milijone spajkov v celicah. Verjetno je to najslabši scenarij, ki se ti lahko zgodi.
Zato pa pravim, da čim bolj vstran od dohtarjev, zdr. ustanov, bolnic, pa ne bo okužbe. Ta virus politikom in dohtarjem plačuje jadrnice. V dso so jih recimo jeseni zagotovo namerno okuževali. Z neumnimi ukrepi pa še pobijali. Tudi vsak znanec, ki je imel lani kak poseg v bolnici so ga tam okužili še s covid.

Nazadnje urejeno:

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.081
113
Nuku`Alofa
A ima kakšna politična stranka v programu odpravo PCT?

Če še ni, pa še bo

"Kranjski mestni svetnik Zoran Stevanović, nekdaj član SNS, kjer pa so ga po besedah prvaka Zmaga Jelinčiča izbrisali iz strankarskih evidenc in nočejo imeti nič več z njim, je januarja ustanovil proticepilsko stranko. Zdaj je za Reporter napovedal udeležbo na prihodnjih državnozborskih volitvah, ki bodo spomladi prihodnje leto (prvi možni datum je 22. april, volitve pa bo razpisal predsednik Borut Pahor)."

luka51

Guru
16. avg 2007
14.544
5.865
113
luka51 je odgovarjal Daniel ,da on ne rabi ostati doma, v primeru pozitivnega PCR testa partnerke Daniela.

Od tu, moje začudenje. Razred (kateri je skupaj v stiku mnogo manj, kot povoprečna družina) takoj v karanteno pri 1 okuženemu, v primeru pozitivnega v ožji družini pa lahko vsi razen dotičnega normalno okoli tekajo.

Po mojem mnenju, v kolikor je 1 član gospodinjstva pozitiven, bi morala celotno gospodinjstvo v karanteno 10 dni.
Se morda motim?
Ne razmišlaj preveč ker ni logike zadaj :) jaz sem že lani jeseni nehal logiko pri ukrepih iskat.

Ja jaz sem bil + reče dohterca, da se družine ne tiče. Me kličejo iz nijz in samo predlagajo, da so doma. No to je blo v petek in v nedeljo smo tak že trije meli znake tak, da smo vsi bli doma. Ampak če ne bi bilo znakov in če delodajalec nima posluha pa gre partner bp na šiht in froci v šolo. Mogoče je zdaj kaj drugače. Marca je bil ta primer.

• Žalosti me
Reactions: Trigger

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
WSJ eden redkih medijev, ki si upa kaj objavljati zoper covid religijo.

When children are infected, most are asymptomatic, and the mortality risk is lower than for the flu. While adult-to-adult and adult-to-child transmission is common, child-to-adult transmission isn’t. Children thus pose minimal risk to their teachers. If a child has a cough, a runny nose or other respiratory symptoms, he should stay home. You don’t need a test for that.
Sweden was the only major Western country that kept schools open for kids 15 and younger throughout the pandemic, with no masks or mass testing. How did it turn out? Zero Covid-19 deaths among 1.8 million children attending day care or school. Teachers didn’t have an excess infection risk compared with the average of other professions.

Sicer teh "zero covid-19 deaths" pri Švedih je za letos nekoliko vprašljivo pri naših otrocih. Pred kovidom smo zadnjih nekaj let končno začeli beležiti spodbudne rezultate pri njihovem večjem športnem udejstvovanju in zmanjševanju debelosti. Lansko jesen pa je fakulteta za šport zaznala velik korak nazaj, otroci so bili za 20% debelejši, gibalne sposobnosti so jim padle za 13% v primerjavi z letom 2019. Kako smo v 2021 "napredovali", si lahko samo mislimo. Najbrž so naši otroci sedaj pripravljeni na različne zdravstvene rizike kot še nikoli doslej.

Nazadnje urejeno:
  • Jezen sem
Reactions: darjan

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.406
113
Fotru so novembra na Golniku hrbtenico odprli pa zgleda so ga pozabli okužit. Teti januarja v SG ledvične razbijali. Tudi njo pozabli okužit. Mater niti ba dohtera se nemoreš več zanest.
Zaradi nekaterih družinskih zdravstvenih zadev sem bil lani in letos večkrat v UKC LJ in UKC MB in to ne sam. Tudi pri nas ni nihče od vpletenih pokasiral covida. Jebeš tako namerno okuževanje, ko jim daš res veliko priložnosti pa jim niti enkrat ne uspe. Pa še nekaj znancev je imelo takšne in drugačne prigode po zdravstvenih ustanovah - noben okužen.

Ampak važno, da ZAGOTOVO namerno okužujejo, tko like ni dvoma sploh!!! :valjamse:

Je pa žalostno, da se kljub popolnemu prepričanju v to namerno okuževanje in pobijanje nejverjetneje še vedno tega ostudnega dejanja ni prijavilo pristojnim organom ampak se zgolj in samo nakla...khm... razlaga o tem na forumu.

• Všeč mi je
Reactions: dejan_ in Gavran

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.327
7.059
113
Glej, jj je krsil ustavo, pa ni za to kaznovan. Pac vse v imenu epidemije in se pogleda skozi prste

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.099
3.605
113
41
Lj
Nightclubs in Denmark have been open since last week, and as of September 10th, guests will no longer need to show their "Coronapass" which serves as proof of vaccination or a recent negative test. Despite having higher case numbers than Sweden, all the remaining restrictions will be lifted -- the Danish government no longer considers Covid-19 a 'critical threat to society.'

Meanwhile in Slovenia vlada sporoča: vsi boste umrli če se ne cepite, pa hkrati boste še ostale ubili, morilci.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.406
113
Nightclubs in Denmark have been open since last week, and as of September 10th, guests will no longer need to show their "Coronapass" which serves as proof of vaccination or a recent negative test. Despite having higher case numbers than Sweden, all the remaining restrictions will be lifted -- the Danish government no longer considers Covid-19 a 'critical threat to society.'

Meanwhile in Slovenia vlada sporoča: vsi boste umrli če se ne cepite, pa hkrati boste še ostale ubili, morilci.
A to je tista Danska, ki je imela na dan 3.9.2021 73% polno precepljenost, delno precepljenost pa na 76,1% kar jim potem dopušča manevre o katerih lahko v Sloveniji ob tej naši nizki precepljenosti samo sanjamo?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.099
3.605
113
41
Lj
A to je tista Danska, ki je imela na dan 3.9.2021 73% polno precepljenost, delno precepljenost pa na 76,1% kar jim potem dopušča manevre o katerih lahko v Sloveniji ob tej naši nizki precepljenosti samo sanjamo?
Aja se pravi ~50% cepljenost je brez veze, 70% je pa dosti. Se pravi 50% cepljenih je isto kot 0% cepljenih a je tako?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.406
113
Aja se pravi ~50% cepljenost je brez veze, 70% je pa dosti. Se pravi 50% cepljenih je isto kot 0% cepljenih a je tako?
Ne, ni tako. Slovenija je na 44% in med 73% ter 44% pa je v takem primeru kot je covid epidemija izjemno velika razlika, ki definitivno vpliva na potek delovanja države.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.650
2.414
113
Pomurje
Preden bomo mi na 70 bo ze kovid-26.

Glavno, da je vedno več postelj na voljo v bolnišnicah.
Bedaki vladajo bedakom.