saj ne govorimo o gripiZakaj je drugacen od 60 letnika?
Ne vem ti mi povej zakaj bi naj imel 13 probleme s prebolevanjem gripe?
saj ne govorimo o gripiZakaj je drugacen od 60 letnika?
Zakaj bi imel probleme s cepivom?Zakaj je drugacen od 60 letnika?
Ne, ne more. Mi imamo doma konkreten prehlad, vsi testi čisto negativni. Korono imaš. Javi vsem s katerimi si bil v stiku in pokliči zdravnika, da te pošlje na PCR.Eno vprašanje. Lahko hitri test pokaže pozitivno na prehlad in ali gripo? Imamo situacijo, ko smo se včeraj cepili, danes pa 37,3 vročine in pozitiven hitri test. Kako ravnati, če je dejansko korona brez hujših znakov, čez tri tedne po drugo dozo pfizerja in voljno do nadaljnjega ali iti k doktorju in sprožiti nekaj karanten?
Jaz ne bi razmišlajl, PCR test in PCR bo povedal, kaj je (vse pa kaže da je COVID).Eno vprašanje. Lahko hitri test pokaže pozitivno na prehlad in ali gripo? Imamo situacijo, ko smo se včeraj cepili, danes pa 37,3 vročine in pozitiven hitri test. Kako ravnati, če je dejansko korona brez hujših znakov, čez tri tedne po drugo dozo pfizerja in voljno do nadaljnjega ali iti k doktorju in sprožiti nekaj karanten?
Kaj znano ?Do marca bo kup novih sevov na katere cepivo ne bo delovalo (skoraj gotovobo kakšen iz držav kje je cepljenje na večji populaciji), tako da potem čez poletje sledi klasična sproščanje in jeseni lockdown in potem cepljenje z novim cepivom spet v saržah po 10k. Skratka nikoli končana zgodba. Še teh 14 dni, še teh 14 dni, ... še to cepljenje pa bo!
Nimam jaz, partnerka ima. Meni hitri še zmeraj kaže negativno ona pa nima kaj drugega kot malenkost vročine in kašlja. Ja lahko kaj narobe, če se gre čez tri tedne zdrava (takrat bo najbrž že izzvenelo) cepit z drugo dozo pfizerja? Ker mi ni ravno, da bi nas nekaj metal v karanteno po nepotrebnem (Nekateri od teh komaj čakajo, da dobijo korono, nekaterim pa ni ravno do karantene zaradi dela). Dilema pač.Jaz ne bi razmišlajl, PCR test in PCR bo povedal, kaj je (vse pa kaže da je COVID).
Kar se pa cepljenja tuče, jaz bi ciljal na cepljenje čez 6 msecev (rajši kašen teden prej, kot kasneje - uradno ti pa velja PCT 8 mesev po prebolelosti)
Nimam jaz, partnerka ima. Meni hitri še zmeraj kaže negativno ona pa nima kaj drugega kot malenkost vročine in kašlja. Ja lahko kaj narobe, če se gre čez tri tedne zdrava (takrat bo najbrž že izzvenelo) cepit z drugo dozo pfizerja? Ker mi ni ravno, da bi nas nekaj metal v karanteno po nepotrebnem (Nekateri od teh komaj čakajo, da dobijo korono, nekaterim pa ni ravno do karantene zaradi dela). Dilema pač.
EDIT: TYPO in dodatki.
Saj nikamor ne hodimo, moram pa zaradi narave dela ravno sedaj dosti na njivo s traktorjem (sam) in mi zato karantena trenutno pač ne pride v poštev, da me bo potem inšpektor lovil po polju in mi pisal kazni ker sem sam na njivi in ne doma. Od dela sedaj je pač odvisno celo naslednje leto in pač mora biti opravljeno.
Saj ti brez znakov ne dobiš karantene. Ona samo.
Razen če so kaj spreminjali.
Zakaj potem pošiljajo celotne razrede v karanteno, če je 1 okužen?
Ja kaj ti naj jaz? nisem si jaz tega zmislil Samo povem kaj so meni rekli ko sem bil +.
Ne razumeš situacije.Če to drži, je dodaten fail v nizu naših nestrokovnjakov.
Družina katera je dosti bolj v tesnem kontaktu z okuženim, lahko prosto teka okoli, razred (manj tesen stik) po drugi strani pa....
Miran Ališič: V Švici si nebuloznih ukrepov ljudje ne bi dovolili
Miran Ališič se po šestih letih premora vrača na televizijske zaslone, za Nedelo pa je spregovoril tudi o življenju v Švici v času pandemije.www.delo.si
Ne razumeš situacije.
Trigger ima sina Tika, njegov prijatelček je Tin.
Imaš vrtec in Tin je bil pozitiven. Status Tika (pozitiven/negativen) je nejasen.
Tik dobi odločbo o karanteni (zaradi tesnega stika s Tinom v vrtcu).
Trigger ne dobi odločbe o karanteni, ker on ni imel tesnega stika s Tinom. Tik ostane doma, jasno ima tesne stike s Triggerjem.
Potem sta pa dve opciji:
a) Tik je doma, ne razvije nobenih simptomov, ko je karantene konec, gre nazaj v vrtec.
b) Tik je doma, razvije simptome, gre na testiranje, je pozitiven, posledično gre Trigger in vsa familija v karanteno (zaradi pozitivnega Tika).