Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Jaz tudi prvic slisim da bi se nekoga odpustilo ce ni cepljen proti gripi, ceprav praviloma vsako leto oblezi za kak teden.
Ponavadi to delodajalci “resujejo” z dodatkom za stalnost, ipd. Torej tisti ki ni bolan, dobi mesecno vec, kot tisti ki je.
Me zanima kako bi odpuscanje zaradi ne-cepljenja slo skozi na sodiscu. Saj jj si lahko vse zmisli in daje ven odloke, potem pa pride tukaj v igro inf. pooblascenka in US pa vecina vsega pogori.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113

Sluzbe se mrzlicno iscejo, brihtnezi tu pa bi dali za pogoj v sluzbi cepljenje. Ja pa kdo bo potem delal :)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Saj smrtnost zaradi gripe ni 0,1%. To je bolj neka pavšalna ocena. Saj v preteklosti nismo vse, ki so bili po bolnicah, testirali za gripo in nato k umrlimi zaradi nje šteli vsakega pcr pozitivnega.

Angleži so npr. za populacijo do 18. let ugotovili, da je smrtnost 0,005%, ter da je bilo med to populacijo 60% pozitivnih umrlih, ki dejansko niso umrli zaradi korone. Ta razlika med pozitivnimi in dejansko umrlimi zaradi korone je verjeno v starejših populacijah še večja.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in Trigger

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.543
-3.695
113
hmm...ne berem več teme, ampak sem šel mimo in videl tole... a ni delodajalčeva pravica tudi, da NE zaposli človeka, ki se ni cepil in lahko prej zboli in ogroža delodajalca? Zakaj ima delavec več pravic v tem primeru?
Tako kot delodajalec ne sme zavrniti zaposlitve nekomu zaradi tega, ker je peder ali črnc, tako tudi ne sme zavrniti zaradi tega, ker ni bil cepljen.
Ker to je kršitev enakopravnosti.

V praksi pa ni problem si izmislit kakega drugega vzroka, oz bit tiho, saj ni delodajalec dolžan pojasnjevati zakaj koga ni sprejel.

Ampak če bi delodajalec napisal, da ni sprejel nekoga, ker je peder, črnc ali necepljen, bi pomoje nahebal.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Menda ja. Torej pri enem umre vsak tisoci, pri drugem pa vsak petdeseti.
Je vseeno neka razlika.

Če bi na gripo testirali toliko kolikor na kovid, verjemi, da bi bila razlika zelo majhna.

V 2019,so v celemu letu, napravili toliko testov na gripo, kolikpr jih na kovid v parih urah.

Če bi smrti z gripo šteli po enakem kriteriju, kot smrti z kovidom, bi v povezavi z enakim testiranjem, bila cifra smrtnosti zelo podobna.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Gonzo

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Nisem vedel, da imajo delodajalci vpogled v zdravstveno kartoteko svojih zaposlenih. Ponavadi ima vpogled vanjo le medicina dela.
Obstajajo zadeve, ki se jim reče priloga k prošnji za zaposlitev.
Kaj mi preprečuje, da spada pod prilogo tudi potrdilo o cepljenju?

Prav tako medicina dela deluje tudi po navodilu delodajalca, če ima le ta posebne zahteve.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.640
113
Marlbor
Tako kot delodajalec ne sme zavrniti zaposlitve nekomu zaradi tega, ker je peder ali črnc, tako tudi ne sme zavrniti zaradi tega, ker ni bil cepljen.
Ker to je kršitev enakopravnosti.

V praksi pa ni problem si izmislit kakega drugega vzroka, oz bit tiho, saj ni delodajalec dolžan pojasnjevati zakaj koga ni sprejel.

Ampak če bi delodajalec napisal, da ni sprejel nekoga, ker je peder, črnc ali necepljen, bi pomoje nahebal.
Predvsem pa te na razgovoru niti ne sme vprašat, če si peder. Tako te ne sme vprašat niti če si cepljen.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in mirsi