Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Mogoče je v Kidričevem panika, ker je tam pač DSO in se boji župan slabega glasa, če jih bodo vozili ven?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
In kje si v tvojem traktatu upošteval inkubacijsko dobo?
Evo po preteku inkubacijske dobe (do 14 dni - v povprečju 6 dni) je sedaj okuženo že 101dijakov.
Sicer ne vem, kaj ima inkubacijska doba z okužbami, okužen si že takoj, simptomi se pojavijo šele po inkubacijski dobi. Prvi simptomi pri nekaterih dijakih , so se pojavili že takoj po prihodu domov.
Bi rekel v grobrm da to povečanje +43 gre na račun tistih, ki so se okužili med vožnjo nazaj, tistih 58, ki so jih ulovili že v pon-tor, pa je bilo okuženih že v španiji.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Mogoče je v Kidričevem panika, ker je tam pač DSO in se boji župan slabega glasa, če jih bodo vozili ven?
Ded je budala. Že ko so vrtci bili zaprti v tem zadnjem 10 dnevnem lockdownu, je odredil da je varstvo namenjeno samo uslužbencem javnega sektorja, ki delajo v kritični infratrukturi. Čeprav je odlok bil čisto jasno napisan, da morajo varstvo zagotavljati sektorju kritične infrastrukture. Kar niti slučajno ni le javni sektor.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Hja, SDS volilna baza, ki je povečini sestavljena iz rizične skupine.

Saj si videl, kako se posiljuje s cepljenjem. Pri vhodu v kraj že takoj obcestni plakat "cepimo se", potem pa na vsaki tabli dohtarji, ki promovirajo cepljenje.

• Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Gonja zdravih se nadaljuje:

Dva dijaka sta se z izleta odpravila na dopust na Hrvaško, je povedala predstavnica NIJZ Eva Grilc. O tem so že bili obveščeni hrvaški zdravstveni organi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
A potrjena okužba = bolan?

Če bi bila res bolana (glavobol, vročina, utrujenost...) sigurno ne bi rinla na hrvaško.

• Všeč mi je

Killerius

Pripravnik
11. jul 2010
149
14
18
A potrjena okužba = bolan?

Če bi bila res bolana (glavobol, vročina, utrujenost...) sigurno ne bi rinla na hrvaško.

In zakaj se odredi karanteno? Da ne širiš naokoli virusa, kaj ma to veze s tem kako se počutita.
Ne vem zate, ampak pr 18 letih me ni prav dost ustavilo za žuriranje, tako da vprašanje kakšno je zdravstveno stanje.

Kak sta dobila evropsko digitalno potrdilo za prehajanje meje?

Aja, cepljena ...

Al pa pač brez, že pri nas nista upošteva karantene, je pač tudi na Hrvaškem ne bi, ko bi jih na meji dobil, če bi sploh ju.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
In zakaj se odredi karanteno? Da ne širiš naokoli virusa, kaj ma to veze s tem kako se počutita.
Ne vem zate, ampak pr 18 letih me ni prav dost ustavilo za žuriranje, tako da vprašanje kakšno je zdravstveno stanje.

Res je ja, vsi samo govorijo o okužbah, kakšno pa je zdr. stanje teh dijakov pa niti nikoga ne zanima, očitno?

• Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Itak ga trenutno nimam. Ko bom na testu negativen, bom dobil začasni digitalni certifikat z veljavnostjo 48ur za prehod meje. Če bi bil cepljeni, bi ga dobil permanentno ...

Mislim, da se spoznaš na te kolobocije okoli potrdil/karanten...

Nekaj mi ni jasno, ali pa česa očitnega ne vidim. Torej ko grem na hrvačko, prvo skočim v evropark, nardim hitri test, potem kupim nekaj za 10€ in dobim potrdilo, s katerim potem maham na meji. Tu mi je vse jasno.
Ampak na poti nazaj. Da ne grem v karanteno, moram v CRO opravit hitri test, s katerim potem maham na meji.
Če pa ga nimam, pa dobim odločbo, karanteno. Ampak če grem takoj na test, mi potem to skensla karanteno, ali ne? Ali tisti v karanteni tudi lahko grejo na test, ali jim je dovoljeno samo opraviti relacijo kuća-poso? Kako potem do testa?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Ampak na poti nazaj. Da ne grem v karanteno, moram v CRO opravit hitri test, s katerim potem maham na meji.
Če pa ga nimam, pa dobim odločbo, karanteno. Ampak če grem takoj na test, mi potem to skensla karanteno, ali ne?
Ti je ne skensla. Tako je bilo samo januarja, februarja in mislim da še nekaj marca. Vem, jest sem tko delal.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Jebeni antivaxer ...:evil:

Mojster komentira par raziskav o imunskem odzivu cepljenih. Hiter odziv sistema (IgG) kaže na to, da sistem virus že pozna. Plus problematičen odziv limfocitov po drugem odmerku. Linki do raziskav so v opisu filmčka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
V čem pa je finta, da razmak nekaj minut, pomeni drugo priznavanje rezultata? Al zakaj je obvezno v CRO naredit test, v slo pa ne več?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Res je ja, vsi samo govorijo o okužbah, kakšno pa je zdr. stanje teh dijakov pa niti nikoga ne zanima, očitno?
Kot da je kdaj koga zanimalo naše zdravje.
Važni so izgovori, s katerimi bi odrejali ukrepe, teptali človekove pravice, kršili ustavo in debelili svoje račune.
V začetku so bili razlog mrtvi, ko je zmanjkala mrtvih, ... na intenzivni, .... bolnišnicah, .... je sedaj pomembno število okuženih. Ko bo pa še teh zmanjkalo, bo pa važno število necepljenih, ki bodo krivi za vladne ukrepe.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in darjan

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Čisto nič nisem pihnil mimo :

Tu piše, da so ukrepe podaljšali do 19-ga, v tvojem pa da so šele napovedali konec ukrepov, ter da bo več o tem znanega danes. po pregledu zadnjih podatkov o okuženosti.

Kaj zdej, bomo po tekmi spet gledali, kako ljudje cepajo na ulicah kot muhe?

• Všeč mi je