Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Številke na intenzivni itak umetno prilagajajo. Kako dolgo že imamo 10 na intenzivni? Pa en umre, pa en pride zraven, pa 2 odpustijo pa 2 prideta zraven, pa ... že kak teden gledam to famozno cifro 10, koliko jih pride toliko jih odide vsak dan. Vzdržujejo to številko 10, ker se očitno da manipulirati tudi pri tem ...

Dejansko je 6 intubiranih, 4 so pa tam na kisiku. V glavnini epidemije je bilo 90%+ intubiranih. Tako da jasno je da sedaj zasedajo intenzivno tudi taki ki jih je infarkt pa je bris pokazal pozitivnost na covid19. Če umre tak je jasno to +1mrtev s covidom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Stroko skrbi predvsem, da se bo delta sev širil na starejše in bolj ogrožene skupine, ki še niso cepljene.

Torej spet nov problem oz razlog za paniko. Ker je vsakemu jasno da je delta prehlad se dela novo paniko glede ogrozenih.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Pomeni, po novem, je zdrav človek samo tisti, čigar telo je 100% BREZ virusov?

Obstaja sploh kdo tak? Razen pač tisith nekaj nesrečnežeš ki dejansko morajo živeti v mehurčku, ker "nimajo" imunskega sistema.
Taki so samo oni na Žalah.

Biologists estimate that 380 trillion viruses are living on and inside your body right now—10 times the number of bacteria.
trillion:
a million million (1,000,000,000,000 or 10^12).

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Virusi smo mi, in bakterije. Zato me je strah tega pretiravanja okoli sterilnega okolja, ki se zdaj zaganja zaradi kovida. Če bo šlo še par let, bo nastal resen problem.

Anyhow.

Danes bil na poti in imel čas malo poskušat tiskovno NIJZ, na srečo ni bil tokrat debeli prdec, ampak ena, relativno primerna ženska.

- prevlada delta
- največ OKUŽB (ne obolenj, ampak okužb), je v skupini 15-24 let
- najmanj okužb je med rizičnimi, starostniki, ki so itak že v veliki meri precepljeni.
- mladin delta "skoraj nič" ne more
- rizični starostniki/DSO so tokrat zelo varni, saj so v večini že precepljeni.

Torej KJE je problem?

• Všeč mi je

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.575
4.723
113
Če pa, če pa, če pa...čepa smo morali vse zapret, ker so tudi otroci zelo hudo zboleli pri nas, oz so zbolevali...

oh wait...al NISO ?
Niso, pa tudi tokrat ne bodo. Zaprli jih bodo pa še vedno. Bonus na tortici je, da poznam vsaj dva direktorja, ki sta že proglasila, da bodo cepljeni morali obvezno delati v firmi (v primeru zaprtja šol). Torej po domače si se cepil in dosegel nič, ker bo otrok še vedno doma, ti boš pa moral biti v firmi, delo od doma ti po mnenju direktorja ne pripada več.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.934
113

A si fajn, ker imamo pri nas boljšo stroko (pravo stroko Mario & Nina pa tisti šarlatan, ki je bil nedeljski gost na valu 202, ne neke od politike nastavljene Beovićke), ki pravi da policijske ure niso rešitev (Španija), prav tako zavračajo obvezno cepljenje (Francija).... to so same vukojebine, nasproti Floride in Švedske.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Ko bereš sranje drugje, smo še lahko veseli, da smo v SLO, čeprav to ne bi smelo bit sprejemljivo.

Povsod se izkorišča kovid za represijo in teptanje človekovih pravic, pa nikoga to pretirano ne moti?

Nurnberg prihaja.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113

A si fajn, ker imamo pri nas boljšo stroko (pravo stroko Mario & Nina pa tisti šarlatan, ki je bil nedeljski gost na valu 202, ne neke od politike nastavljene Beovićke), ki pravi da policijske ure niso rešitev (Španija), prav tako zavračajo obvezno cepljenje (Francija).... to so same vukojebine, nasproti Floride in Švedske.
Total idiots at work.

Franco je nazaj ?

Tudi v Hr stožer javno grozi
Nema ulaska u šoping-centre bez potvrda

Covid-potvrda, planira se, trebala bi postati sredstvo za ulazak ne samo na gotovo sva događanja nego i u šoping-centre. Kako smo doznali, to je vrlo realna opcija za jesen. Takva se obveza planira uvesti kroz odluku Stožera, odnosno nije potrebno mijenjati nikakav zakon. Po potrebi bi se dodatno proširivala mjesta za koja je potrebna covid-potvrda.

• Haha
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
btw, ste opazili, kako se posiljuje učence, pa zdravstvene delavce, pa gospodarstvo.."cepite se".

Je kdo kje zasledil kako močno kampanijo za 60+ "stari, cepite se, drugače pride matilda", ipd?

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: sousis in Killerius

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Obveznega cepljenja tudi pri nas ne bo. Bodo pa zahtevana PCT potrdila, če boš pomolil nos iz bajte, testi pa ne bodo več brezplačni, pač pa jih bodo močno podražili.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
To bi sicer šlo skozi pri JS, ampak kaj bo pa gospodarstvo naredilo? Ne vem, če je "zakonsko dovoljeno", ljudi silit v cepljenje, drugače zgubijo službo.