Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Zakaj? Že na forumu jih je nekaj, ki pravijo da so nepreboleli, necepljeni in zdravi (jekleni).
Torej s tem ne bi nič izgubili.
Jaz sem 'Jekleni' in bi se cepil če to nebi bil.
Narava je nekatere stvari rešila skozi milijone let razvoja.
Dobro, da vlada ne zahteva ledvico zaradi korone.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Ne samo mi, ampak kar cela EU (razen izjem). Misliš, da se s tem strinjam? Niti približno. Če bi bilo po moje, bi bilo vse odprto, cepivo je itak na voljo (ki dokazano deluje) oz., če se že hoče nekaj sistemsko rešit, naj se obvezno cepi kritičen folk (60+, bolne,..). To bi bilo to.
Sedaj pa ne vem, ali si ti prespal že leto in pol staro gonjo ali si dementen. Celoten boj proti temu umetno ustvarjenemu prehladu je načrtovan na podlagi simbioze in medgeneracijski solidarnosti. Od vsega začetka se omejuje, zapira nerizične z namenom zagotavljanja kvalitetnega svobodnega in zdravega življenjskega okolja starostnikov. Še ene propagande stroke nisem slišal v smeri, da se čimbolj precepi starostnike. Za vsako okužbo je vedno bil kriv mlad človek, ki se ni držal ukrepov. Če se je od njega virus prenesel na starostnika, pomeni da se ukrepov ni držal tudi starostnik. Pomeni da ni prav nič naredil za svojo zaščito ali pa malomarno. In v tej nacistični ideologiji je seveda mlad človek, vso zlo tega sveta. Kaj če bi končno to propagandi preusmerili v idejo, da naj vsak najprej zaščiti sebe. S tem ko zaščitiš sebe, najbolj zaščitiš tudi druge.

Zato pa je zame to en velik nateg. Tako cepljenje kot vsi ostali ukrepi.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.575
4.723
113
Sedaj pa ne vem, ali si ti prespal že leto in pol staro gonjo ali si dementen. Celoten boj proti temu umetno ustvarjenemu prehladu je načrtovan na podlagi simbioze in medgeneracijski solidarnosti. Od vsega začetka se omejuje, zapira nerizične z namenom zagotavljanja kvalitetnega svobodnega in zdravega življenjskega okolja starostnikov. Še ene propagande stroke nisem slišal v smeri, da se čimbolj precepi starostnike. Za vsako okužbo je vedno bil kriv mlad človek, ki se ni držal ukrepov. Če se je od njega virus prenesel na starostnika, pomeni da se ukrepov ni držal tudi starostnik. Pomeni da ni prav nič naredil za svojo zaščito ali pa malomarno. In v tej nacistični ideologiji je seveda mlad človek, vso zlo tega sveta. Kaj če bi končno to propagandi preusmerili v idejo, da naj vsak najprej zaščiti sebe. S tem ko zaščitiš sebe, najbolj zaščitiš tudi druge.

Zato pa je zame to en velik nateg. Tako cepljenje kot vsi ostali ukrepi.
Če bi hotel, da se stari cepijo, bi jih morali v to vzpodbujati, ne pa trositi naokoli laži in youtube puhlic o nedelujočih, smrtonosnih cepivih. V tem kontekstu si antivaxerji pljuvate v lastno skledo.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Vem, se pa zaradi tebe mogoče kakšen drug starš ni.
Možno, ampak jaz ostanem na svojih argumentih. Sej nismo lemingi, da moramo slepo poslušati in ubogati.

Vsak se odloči po svoje. Tistim, ki se ne želijo cepiti naj se ponudi alternativa v smislu nadzorovane uporabe Ivermectina skozi zdravstveni sistem. Zakaj cepiva za vsako ceno?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Spajky
2. okt 2007
3.860
2.374
113
1625734329421.png

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113

V tednu dni novih 70 primerov delta različice, prva primera delte plus v Sloveniji​

čas za kokice?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Podpiraš participacijo tudi za sezonsko gripo, prehlad...in pa recimo za kadilce in alkoholike? Pa recimo tiste, ki zaradi stresa v službi pristanejo na psihiatriji?

Jaz jo, kadim ne, pijem ne. Če pristaneš zaradi stresa v službi na psihiatriji pa naj služba ki je odgovorna za to plača vse stroške zdravljenja. Enako za vse ostale "službene" bolezni ki se jih v sloveniji ne priznava.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Ampak zakaj potem plačujemo mesečno že toliko za zdravstvo?

To me spominja na vinjete...itak že vsak avto plačuje registracijo, če pa se greš "luxuza", pa doplačaj.

Torej bi pri nas imeli model zdr. zavarovanja; obvezno + participacijo glede na kronične bolezni ki jih imaš po lastni krivdi?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
No, koliko je zdaj sklepati ni problem hospitalizacija, ker tako kot je bilo letos jan-feb, več ne bo nikoli, vsaj za "novi korona virus" ne.

Zdaj je očitno problem...ne vem..kaj že? da je treba cepivo porabi?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen