Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Ne niso se testirali sploh.
Poglej pop tv poročila.
Pa saj pop tv sem gledal.
Mondial je omogočil testiranje vsem, 87 se jih za testiranje ni odločilo, vsi ostali so se testirali in bili negativni.
In teh 87 je dobro vedelo, da če so cepljeni ali preboleli, da jih ob povratku NE čaka karantena.
Če pa niso cepljeni ali preboleli, bi pa morali dobit karanteno - pa ni važno da ravno na meji. Lahko bi jo dobili tudi, ko bi bili že doma. Saj policija in nijz pozna njihove podatke. Ampak jo do sedaj ni dobil še nihče od teh 87-tih. Torej je logično, da spadajo v skupino cepljenij ali prebolelih.
Saj vseskozi ponavljajo, da je za cepljene karantena preteklost.

Da pa na meji ni bilo nikogar, ki bi izvajal zakone o prehajanju meje, vključno s preverjanjem pct-ja, pa najbrž ni krivda dijakov ali organizatorja izleta, katerim bi sedaj najraje obesili krivdo.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: bertoncl

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.369
113
Lahko se vrneš, ker ni dobenega na meji greš domov in je kaj je.
Še ko je bil obvezen test, si lahko prišel čez avstrijsko slovensko mejo če si šel malo na rizik.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Prej pri pop tv.
Maturanti so prišli brez testa v Slovenijo, ker na meji pa tudi ni nobenega da bi jim karanteno dal. In sedaj so se spomnili da je kriv mondial travel, ker bi morl šerife obvestiti, da prihajajo.

Pa dobro kaj se mi gremo, da bo balkanec se šel sam prijaviti da gre v karanteno???

Mogoče če bo jo plačali!!!
A potem so na mejnem prehodu samo duhovi ?
Ni nepreklicno odstopljeni rekel, da niti komar ne more priti skozi ? Kaj šele 8 avtobusov ? In še 2000 rezervnih policajev je poslal na mejo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Gužva, gužva, gužva. Da bi v turistični sezoni vsakega preverjali bi pomenilo zastoj na meji nekaj dni.

Pa naj uživajo deca, ne vem kaj so se zdaj vsi spet spravili na skupino, ki ji itak že alfa ni kaj dosti naredila, kaj šele delta. Me res zanimajo kakšne simptome ima ta mladež in upam da so vsaj dobre spomine prinesli iz izleta, če jih že zdaj mediji linčajo + neumni fotri doma.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in MrDaco

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Jah, noben jim ni povedal, da je pri 4-članski familiji bolj majhen riziko, da bodo s Hrvaške prišli okuženi.
Prav tako jim ni noben povedal, da bi poln bus mularije z maturantskega izleta lahko predstavljal tveganje.
Se pravi, to je zdaj prezentacija v praksi, kako deluje PCT. Vsak je sam zase odgovoren, da ima PCT urejen, pristojen za preverjanje ni skoraj nihče.

Sicer pa prehajanje meje brez PCT ni kaznivo, samo v karanteno te pošljejo, če slučajno preverjajo in te dobijo.
Sploh pa mularija pot takem izletu rabi malo počitka, karantena je kot naročena.

• Všeč mi je
Reactions: sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Od kdaj pa smo se distincirali od tega, da je zdravja posemeznika njegova odgovornost?

Dobro, lani, ko še ni bilo cepiva, bi se lahko šli tistega člena, da je vsak okužen kriv, če namerno širi ""smrtonostno"" bolezen, zdaj pa smo že daleč od tega. Če je koga skrbi, se cepi, če je kdo ignorant pač tvega. Na koncu pa vsak človek umre.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Ko je novica o nekaj deset okuženih dijakih pomembnejša od novice o sprejetji zakona o nalezljivih boleznih, ki oblasti omogoča odvzem prostosti vsakemu državljanu, za katerega domneva, da je bil v rizičnem stiku (karkoli že to pomeni je prepuščeno presoji odločevalca). Brez pravice do pritožbe.
TO bi morala biti naslovna novica v vseh rubrikah vseh tv, radijskih, tiskanih medijev!
Tišina vseh, ki bi morali kričati do onemoglosti, je oglušujoča.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Tako da se vrneš preko zelene države, kar Italija je. Zdej al si res butast al kako je s tem.
Ti si butast, ker moraš dokazati, da si v zeleni državi bil neprekinjeno zadnjih 5 dni. Hočeš rečt, da so se 5 dni čez Italijo vozili? Polek tega v Italijo zagotovo niso vstopili brez PCT potrdil, ker bi jih karabinjerji hitro pred zid postavili.

Prihod z zelenega območja

Oseba, ki prihaja z območja, ki je na zelenem seznamu, mora ob vstopu predložiti dokazilo, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki je na zelenem seznamu.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
O tem smo že lani marca pisali tu ne, da "sterilnost" prinese same probleme.

Ampak očitno je "stroka" in "vlada" polna samih starih prcdev ki se bojijo za lastne riti, katerih imunski sistem je tako zjeban, da jih še prehlad odpihne in seveda gledajo samo na svojo rit.
Oz..otrok se bo itak dovolj rodilo ne, če ne letos, pa drugo leto, če ne drugo leto, pa čez 5 let?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
No ja, zdaj bodo še lahko za navadn prehlad naredli mRNA, ker zgleda ne bo nihče več odporen čez nekaj časa...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.532
113
Ti si butast, ker moraš dokazati, da si v zeleni državi bil neprekinjeno zadnjih 5 dni. Hočeš rečt, da so se 5 dni čez Italijo vozili? Polek tega v Italijo zagotovo niso vstopili brez PCT potrdil, ker bi jih karabinjerji hitro pred zid postavili.

Prihod z zelenega območja

Oseba, ki prihaja z območja, ki je na zelenem seznamu, mora ob vstopu predložiti dokazilo, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki je na zelenem seznamu.
Na meji z Italijo ni kontrole.