Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.785
113
kolk jih rak nese, kolk jih lakota nese, kolk jih vojna nese na leto? Podatek iz 2017..... Covid je dejansko precej razporejen med ostale kategorije,
1622185607703.png

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Imaš prav, ni faking ebola. Je bolj zajebana zadeva. Pri eboli si kužen hkrati s simptomi in v državi z delujočim zdravstvom in vzpostavljeno higieno do resnega izbruha ebole sploh priti ne more. Pri covidu se pa stvar širi krepko pred simptomi, če sploh so, virus je pa ravno dovolj "neškodljiv", da ga snežinkice ne jemljete resno. Epidemiološka nočna mora. Kumulativno svetovno število žrtev pa medtem že krepko presega 3,5 milijona.
Ebola se pri delujočem zdravstvu zelo težko širi, pri Covidu pa je ravno to problem, da ga širi zdravstveni sistem. Zdaj bi morali samo še ugotoviti, ali se morda to dogaja ravno zaradi boja za večne dodatke.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Imaš prav, ni faking ebola. Je bolj zajebana zadeva. Pri eboli si kužen hkrati s simptomi in v državi z delujočim zdravstvom in vzpostavljeno higieno do resnega izbruha ebole sploh priti ne more. Pri covidu se pa stvar širi krepko pred simptomi, če sploh so, virus je pa ravno dovolj "neškodljiv", da ga snežinkice ne jemljete resno. Epidemiološka nočna mora. Kumulativno svetovno število žrtev pa medtem že krepko presega 3,5 milijona.

Kumulativno število žrtev "z covidom". Z gripo oz. bolj točno zaradi gripe je pa do sedaj umiralo po pol miljona ljudi na leto, torej kumulativno, kaj pa vem odkar si ti živ jih je šlo 20 miljonov pod rušo pa se nisi preveč obremenjeval s tem. Zakaj bi se sedaj za 3 miljone?

Gremo brat temo od začetka. Prva novica te teme, da naj bi bil virus tako smrtnonosen da bo umrlo 33 miljonov ljudi, par strani naprej je govora že o 100 miljonih ... danes smo pri 3.5 miljonih in še vedno posrani.

Pač od nečesa je treba umret to vsi vemo, če je covid tudi prav. Bistvo te presranosti in lockdowna je bil kolaps zdravstva. To smo videli pa pri koliko državah? Še v nerazvitih državah kjer ni z od zdravstva gredo zadeve skozi brez posebnih problemov. Pač ja je epidemija, malo več jih umre (še vedno manj kot od lakote), ampak gremo dalje.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.530
4.642
113
Kumulativno število žrtev "z covidom". Z gripo oz. bolj točno zaradi gripe je pa do sedaj umiralo po pol miljona ljudi na leto, torej kumulativno, kaj pa vem odkar si ti živ jih je šlo 20 miljonov pod rušo pa se nisi preveč obremenjeval s tem. Zakaj bi se sedaj za 3 miljone?

Gremo brat temo od začetka. Prva novica te teme, da naj bi bil virus tako smrtnonosen da bo umrlo 33 miljonov ljudi, par strani naprej je govora že o 100 miljonih ... danes smo pri 3.5 miljonih in še vedno posrani.

Pač od nečesa je treba umret to vsi vemo, če je covid tudi prav. Bistvo te presranosti in lockdowna je bil kolaps zdravstva. To smo videli pa pri koliko državah? Še v nerazvitih državah kjer ni z od zdravstva gredo zadeve skozi brez posebnih problemov. Pač ja je epidemija, malo več jih umre (še vedno manj kot od lakote), ampak gremo dalje.
Manjša razlika...prej jih je umrlo pol miljona letno brez kakršnihkoli ukrepov. Sedaj 3,5 miljona z najhujšimi ukrepi v sodobni eri človeka.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in p4pe

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Manjša razlika...prej jih je umrlo pol miljona letno brez kakršnihkoli ukrepov. Sedaj 3,5 miljona z najhujšimi ukrepi v sodobni eri človeka.

Seveda ker če ne bi bilo ukrepov bi pa pri nas se penzionerji tepli za WC papir vsak dan v štacuni in dihali en drugemu za vrat ter potem na veliko umirali doma. Takoj ko postane stvar resna imajo ljudje v glavi en kliker ki se mu reče samoohranitveni nagon. In ta nagon je precej bolj učinkovit kot represija.

Sicer pa sam sem še vedno mnenja da so VSI ukrepi skupaj več pripomogli k širitvi virusa kot pa ne oz. je vpliv na potek epidemije bil zelo majhen, sploh pri ukrepih ki se tičejo celotne populacije. V sloveniji brez ukrepov nebi imeli veliko mrtvih več, mogoče celo manj. Seveda pa tega ne bomo vedeli oz. je brezveze o tem razpravljat.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.454
2.172
113
Mi bi lahko v znak solidarnosti do Avstralije, poslali down under naše strokovnjake.

Svete tri kralje, Andy, Darjan in mirsi.

Pri vsej strokovnosti ni hudič da jih rešijo v 14 dneh.

Naj nekdo pošlje mail na vlado.

Pa na lekarne Ljubljana se lahko vpraša če imajo kake stare zaloge ivermectina, pa naj se to peljejo dol

• Haha
Reactions: cappy

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Mi bi lahko v znak solidarnosti do Avstralije, poslali down under naše strokovnjake.

Pa na lekarne Ljubljana se lahko vpraša če imajo kake stare zaloge ivermectina, pa naj se to peljejo dol
Kaj je za reševati v Avstraliji? na celem otoku imajo 10 okužb dnevno. Še kolere in ebole dnevno več odkrijejo. Lahko pa se jih poskuša politično preusmeriti stran od nacistične ideologije.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.604
997
113
48
KR

Boljše bi blo, da jim solidarnostno pošljemo našo vlado in zdravnike, da jim poberejo letni proračun.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.363
-2.871
113
Tvoje mnenje je približno tako relevantno kot AndY1-jevo. Oba sta klatila nebuloze o prekuženosti, danes pa vidimo, kje smo.
In kje smo danes? v lokalno zeleni? al še čakamo na stotine resno bolnih in umrlih, ki so jih napovedali naši strokovnjaki zaradi druženja 27. apr. Al še mal počakamo na fuzbal pa giro, da vidimo padec okužb in hkrati tudi rast ????

No vedno, ko so se ukrepi sprostili, je tudi število okužb začelo padat. V času, ko smo imeli najhujše ukrepe, in najhujšo represijo, smo pa tokli rekorde in pristali na svetovnem vrhu po številu smrti.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in p4pe

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
In kje smo danes? v lokalno zeleni? al še čakamo na stotine resno bolnih in umrlih, ki so jih napovedali naši strokovnjaki zaradi druženja 27. apr. Al še mal počakamo na fuzbal pa giro, da vidimo padec okužb in hkrati tudi rast ????

No vedno, ko so se ukrepi sprostili, je tudi število okužb začelo padat. V času, ko smo imeli najhujše ukrepe, in najhujšo represijo, smo pa tokli rekorde in pristali na svetovnem vrhu po številu smrti.
Nekako tako kot so zaradi globalnega segrevanja izumrli pirati. :bonk:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.170
113
Prvih 10 na svetu po številu mrtvih na milijon (bez dveh žepnih državic). Brazilije ni zraven ki je na 9 mestu mi pa na 10. 11 mesto Italija, 12 Hrvaška.

1622207422606.png