Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.007
-371
113
Em…

Po trenutnih številkah smo prešli v zeleno fazo, a svetovalna skupina vladi predlaga, naj ukrepov še ne sprošča. Premier Janša je medtem omenil možnost, da je bila razglasitev epidemije do sredine junija zadnja.

Kaj je point “semaforja” ce se ga ne drzijo predlagatelji?

dej no, še teh 14 dni zdrzimo.

sej ti je kaco povedal, fuzbalska tekma je usla izpod nadzora, tko da si se ne upajo sproscat. sicer ne vem, kaj bi sel lahko tok pomembnega sprostil, ampak kaco zih ve.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Sej avstralcev tudi ne štekam. To so isti bedaki kot pri nas, samo na glavo so obrnjeni. Sedaj ko se mi na severu grebemo za cepiva in smo na 20% precepljenosti so oni uživali poletje, precepili se niso nič. Sezona virusov se jim pa začenja. Pri nas se gredo bedake s cepilno kampanijo ko virusa ni, pri njih pa glavo v pesek ko je bil še čas da se cepijo. Skratka kar pripravite se da bo letos tam po 25. juniju v AU "kritično" in bomo zato tudi mi morali nosit čez poletje maske na nudistični plaži.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.785
113
Sej avstralcev tudi ne štekam. To so isti bedaki kot pri nas, samo na glavo so obrnjeni. Sedaj ko se mi na severu grebemo za cepiva in smo na 20% precepljenosti so oni uživali poletje, precepili se niso nič. Sezona virusov se jim pa začenja. Pri nas se gredo bedake s cepilno kampanijo ko virusa ni, pri njih pa glavo v pesek ko je bil še čas da se cepijo. Skratka kar pripravite se da bo letos tam po 25. juniju v AU "kritično" in bomo zato tudi mi morali nosit čez poletje maske na nudistični plaži.
cepljenje tako ne bo pomagalo, bos videl zacudene strokovnjake ce z par mesecev

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Namesto, da bi se naredil nek nacionalni načrt, da se precepi vse rizične skupine, se forsira in cepi vse. Prišli smo celo do tega, da se razmišlja o cepljenju otrok.

Mislim, dafak.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Ytbnd

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
A si ti presanjal pomlad - vse rizične skupine so že zdavnaj precepljene - seveda razen tistih 50% znotraj teh skupin, ki se NOČEJO cepit.

Cepljenje otrok je možnost in ne obveza.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
Namesto, da bi se naredil nek nacionalni načrt, da se precepi vse rizične skupine, se forsira in cepi vse. Prišli smo celo do tega, da se razmišlja o cepljenju otrok.

Mislim, dafak.
Kje si pa ti bil od januarja do danes? Rizične skupine smo precepli, če še nisi opazil. Verjetno imaš z pisanjem bedarij preveč dela in ti je ta podatek ušel izpred oči.

Pa otrok tudi jaz ne mislim dat cepit, pa sem zagovornik cepljenja, da se me neboš slučajno lotil...

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Tudi kar je cepljenih je s cepivom V1 oz. V0.1, pozimi rabimo pa cepivo V2 tako da bo itak treba vse še (vsaj) 1x cepit. Glede na to da gojišča novih sevovo na južni polobli niso ravno zgled cepljenja obstaja ena manjša verjetnost da ne bo toliko variacij novih sevov na katere cepiva ne delujejo. Čeprav recimo južna afrika (JA sev) zna letos spet pridelat novo varianto do naše zime.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
McGiver, pa se jih naj "prisilno" cepi. Če lahko rečejo, da se deca morjo šolat od doma 1 leto, pa ja lahko tudi to?

aja ne, to so vililci SDS...

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.363
-2.871
113
A si ti presanjal pomlad - vse rizične skupine so že zdavnaj precepljene - seveda razen tistih 50% znotraj teh skupin, ki se NOČEJO cepit.

Cepljenje otrok je možnost in ne obveza.
V katero skupino si pa uvrstil tistih xx% iz rizičnih skupin, ki so že preboleli in jih niso hoteli cepit, ker so že preboleli in že imajo protitelesa?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen