Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
NUJNO RABIM POMOČ

Bežno ujel na radiu ob 15.30 na radiu ene informacije o korona virusu. Ker nisem bil prepričan, ali sem narobe slišal ali je bilo res izrečeno to, sem seveda hotel preveriti preden, kaj rečem na glas.
Radijska poročila ob 15.30 se imenujejo Dogodki in odmevi.
Grem na oddaje, poiščem Dogodke in odmeve z datumom 10.5. in ugotovim, da se vrti pravzaprav Radijski dnevnik (poročila ob 18.30).

Se spomnim, da obstajajo tudi podkasti, tam se pravtako po zadnjem podkastu Dogodki in odmevi vrti pravzaprav Radijski dnevnik

Se kdo spomne še kdo kakšnega načina, kako si zavrteti danpnjih prvih 5 min radia (ali prvi ali drugi program) danes ob 15.30.

PS: Ne nameravam debatirati katero izjavo pravzaprav iščem.

pisi na rtv, ti bojo zihr znal pomagat.

jello

Guru
22. sep 2008
10.258
3.905
113
NUJNO RABIM POMOČ

Bežno ujel na radiu ob 15.30 na radiu ene informacije o korona virusu. Ker nisem bil prepričan, ali sem narobe slišal ali je bilo res izrečeno to, sem seveda hotel preveriti preden, kaj rečem na glas.
Grem na oddaje, poiščem Dogodke in odmeve z datumom 10.5. in ugotovim, da se vrti pravzaprav Radijski dnevnik (poročila ob 18.30).

Se spomnim, da obstajajo tudi podkasti, tam se pravtako po zadnjem podkastu Dogodki in odmevi vrti pravzaprav Radijski dnevnik

Se kdo spomne še kdo kakšnega načina, kako si zavrteti danpnjih prvih 5 min radia (ali prvi ali drugi program) danes ob 15.30.

Greš na spletno stran radia, daš v živo in zarolaš z drsnikom nazaj. Nisem prepričan do koliko ur gre nazaj, vem pa da recimo lahko gago poslušaš ob treh, čeprav je bila na sporedu ob desetih. Pa ne govorim o podkastih.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
NUJNO RABIM POMOČ

tole?
Edit: eh, kurz, saj si napisal da predvaja kasnejšo oddajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.211
7.035
113
V ponedeljek je bilo po 3642 PCR-testiranjih potrjenih 491 okužb. Pozitivnih je bilo 13,5 odstotka izvidov. Hitri test je opravilo 43.620 ljudi.

Ampak vseeno se gre v represijo in siljenje ljudi s cepivom?

• Haha
Reactions: Floki in bertoncl

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
V ponedeljek je bilo po 3642 PCR-testiranjih potrjenih 491 okužb. Pozitivnih je bilo 13,5 odstotka izvidov. Hitri test je opravilo 43.620 ljudi.

Ampak vseeno se gre v represijo in siljenje ljudi s cepivom?

Morda pa je razlog za manj okuženih tudi cepljenje? Ali jih kužimo ali pa jih cepimo, druga opcija se mi vseeno zdi boljša...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.211
7.035
113
Ja, lepo so nam oprali glave. Prvo lockdown zaradi preprečevanja širjenja, represija na polno, čeprav neučinkovita. Zdaj pa gre na bolje in naenkrat je čudežen razlog cepivo.

ovce ovce. Pač sezona gre h koncu in od februarja že pada epidemija, ko se je precepilo najbolj rizične. Napovedan 3 val pa je neslavno šel v pozabo, čeprav so zaradi tega morali dati spet lockdown za veliko noč.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.571
4.720
113
Ja, lepo so nam oprali glave. Prvo lockdown zaradi preprečevanja širjenja, represija na polno, čeprav neučinkovita. Zdaj pa gre na bolje in naenkrat je čudežen razlog cepivo.

ovce ovce. Pač sezona gre h koncu in od februarja že pada epidemija, ko se je precepilo najbolj rizične. Napovedan 3 val pa je neslavno šel v pozabo, čeprav so zaradi tega morali dati spet lockdown za veliko noč.
Čakaj malo, najprej praviš, da cepivo nima veze in so vsi ovce, po drugi strani pa praviš, da epidemija pada, ker se je precepilo rizične?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.211
7.035
113
Cepivo za nerizicne ni smiselno, razen kot zasicta rizicnih. Ampak tako se se ni zlorabilo cepiv?

19. jul 2007
2.887
1.612
113
Maskam v zaprtih prostorih se pišejo zadnji dnevi. V ZDA.
Glavni svetovalec predsednika ZDA za boj z epidemijo korone Anthony S. Fauci je že v nedeljo povedal, da je pripravljen, da se sprostijo navodila za uporabo mask v notranjih prostorih, je poročal New York Times. Vse več ljudi je namreč cepljenih.
Faucijeva izjava je prišla le nekaj dni po tem, ko je center za nadzor bolezni vnovič opozoril, da naj ljudje ohranjajo razdalje. Pa tudi po tem, ko je nekdanji šef agencije za zdravila javno povedal, da bi bilo treba v območjih, kjer je precepljenost velika, sprostiti pravila o uporabi mask. Skratka - visoka precepljenost, maske dol.
"Ker je cepljenih vedno več ljudi, moramo postati bolj liberalni pri maskah v zaprtih prostorih," je povedal Fauci. Dodal je, da morajo ZDA sicer priti pod trenutne številke novih okužb.
Več kot tretjina Američanov je dvakrat cepljena proti koroni.
(finance.si)

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.571
4.720
113
Maskam v zaprtih prostorih se pišejo zadnji dnevi. V ZDA.
Glavni svetovalec predsednika ZDA za boj z epidemijo korone Anthony S. Fauci je že v nedeljo povedal, da je pripravljen, da se sprostijo navodila za uporabo mask v notranjih prostorih, je poročal New York Times. Vse več ljudi je namreč cepljenih.
Faucijeva izjava je prišla le nekaj dni po tem, ko je center za nadzor bolezni vnovič opozoril, da naj ljudje ohranjajo razdalje. Pa tudi po tem, ko je nekdanji šef agencije za zdravila javno povedal, da bi bilo treba v območjih, kjer je precepljenost velika, sprostiti pravila o uporabi mask. Skratka - visoka precepljenost, maske dol.
"Ker je cepljenih vedno več ljudi, moramo postati bolj liberalni pri maskah v zaprtih prostorih," je povedal Fauci. Dodal je, da morajo ZDA sicer priti pod trenutne številke novih okužb.
Več kot tretjina Američanov je dvakrat cepljena proti koroni.
(finance.si)
Večkrat sem govoril o različnem dojemanju Corona in cepiv med Ameriko in Evropo ali še raje Slovenijo. V Ameriki so imeli veliko manj ostre ukrepe veliko manj časa, kot Evropa ali pa mi. Tudi cepljenje jemljejo kot rešitev, ne kot problem. Zato imajo tudi že 100+ miljonov cepljenih in raste. Mi, ki nas je za pljunek proti Američanom pa tolčemo tlako pod neverjetno neumnimi ukrepi in posledično imamo tudi velik odpor proti cepljenju, kar nam bo muke na dolgi rok samo podaljševalo.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15 in jonny77
19. jul 2007
2.887
1.612
113
Večkrat sem govoril o različnem dojemanju Corona in cepiv med Ameriko in Evropo ali še raje Slovenijo. V Ameriki so imeli veliko manj ostre ukrepe veliko manj časa, kot Evropa ali pa mi. Tudi cepljenje jemljejo kot rešitev, ne kot problem. Zato imajo tudi že 100+ miljonov cepljenih in raste. Mi, ki nas je za pljunek proti Američanom pa tolčemo tlako pod neverjetno neumnimi ukrepi in posledično imamo tudi velik odpor proti cepljenju, kar nam bo muke na dolgi rok samo podaljševalo.
Si bom sposodil staro modrost: Rđavom kurcu i dlaka smeta.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Procente ven.meč ne miljone.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
:valjamse: :nigladek:
1620734551522.png

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.140
4.118
113
Ma ja, on je pač tam nastavljen da govori neumnosti. To je (ex?) mož SDS europoslanke, najbrž ima kakšne dolgove pa jih tako odplačuje. Drugače ne vem zakaj bi se nek strokovnjak za jedrsko fiziko sploh pojavljal v medijih okoli statistike za covid19 ... modele itak dela njegov podrejeni (Matjaž Leskovar), najbrž samoiniciativno, in so ga zaradi "preroških" možnosti interpretacije forsirali v medije.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.520
-3.589
113
Zakaj tej preroški novici, da bi bilo brez lockdowna več ljudi v bolnišnicah ne verjamete, preroški novici, da cepljeni prebolevajo kovid z blažjimi simptomi pa verjamete?

A koliko življenj smo ohranili, ker v Sparu nisi mogel iz police vzet gat pa zoknov, je tudi izračunal?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen