Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.534
113
Čehom se ni izšlo, Madžarom tudi slabo kaže (trenutno so po smrtih na mio/ za mišjo dlako za nami, jutri nas bodo najbrž že prehiteli). Zelo pogumna trditev da bo vreme rešilo situacijo ("Itak bo poletje")

pa ni prišlo do kolapsa...: zanimiva trditev, mene moti že to, da se raznorazni posegi odpovedujejo, pa preventivni onkološki pregledi stojijo, .....
Marsikak poseg je bil lani takle čas odpovedan brez razloga iz čiste kurje pameti. Mojo tamalo so ruknil iz bolnice ob 20 hospitaliziranih in je bil potem poseg izveden cca pol leta kasneje na višku epidemije, ob kolk ljudeh v bolnicah...1500?. Posledica, če bi bla operirana takrat bi poseg v celoti uspel, tako je pa samo delno in bo treba še enkrat. In takih kurjelogičnih odločitev je bilo malo morje, kritike se je utišal in obtoževal vsega živega. Počas bo tega dovolj, ker jim ljudje ne verjamejo več.

Kaj predlagaš? Ker takole (naslednjih 14 dni bo ključnih, policijska ura pripomore k zmanjševanju, Krekimilči blljuva budalaštino na budalaštino) ne bo šlo več dolgo. Pa da se razumemo, sem dal tole čez, pa ni hec. Sam kaj zdej, gremo v lockdown do 2050, al kako? Ljudje smo družabna bitja, to je v našem DNK.
Pol imaš pa v družini okužbo in gladko se pošlje endinega člana, ki ni bil pozitiven delat, v šolo....ja čez dva dni je pa pozitiven...no shit Sherlock. Pomoje je še mojmu psu jasno, da bo ta član družine slej ko prej pozitiven, ne rabiš bit ravno dr javnega zdravja da ti to prikaplja, naš sistem ga gladko pošlje v svet, in to s strani iste ustanove, ki nam prek Krekimilčija razlaga, kok smo poredni, da se ne držimo ukrepov. Ko so našim vodilnim delil logiko, je bla že vejst s podna lonca postrgana.

• Všeč mi je
Reactions: kajpace

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
Mešaš kavzalnost in korelacijo. Ni stanje boljše, ker so gostilne odprte, ampak obratno. Ker je stanje boljše, so gostilne lahko odprte.

Torej ne bo težko odgovorit:
Za koliko je odprtje gostiln poslabšalo stanje?

Da ne bo pomote. Pomembneje je vse v šole in fakultete, šele potem gostilne.

Tole zapiranje s 1001 izjemo je samo še podjeb... ljudstva.

Itak pa vse zagovornike strožjih ukrepov utišaš z enim enostavnim vprašanjem:
Kaj torej ti počneš že sedaj, pa ne bi zakonsko rabil?

Vsi vidijo samo druge...

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Mešaš kavzalnost in korelacijo. Ni stanje boljše, ker so gostilne odprte, ampak obratno. Ker je stanje boljše, so gostilne lahko odprte.

Gre samo za vprašanje ali je zaprtje gostiln imelo vpliv na epidemiološko sliko. Realno je to težko ocenit, ker je epidemija v času zaprtja po celi državi imela neko smer. In se je stanje slabšalo kljub zaprtim gostilnam, tako lahko nedvoumno rečemo da zaprtje gostiln (in ostali ukrepi) ni imelo zaželjenega učinka oz. po domače rečemo da ukrepi niso prijeli. Sedaj koliko imajo v tem pogledu doprinosa zaprte gostilne ne vemo, ker se tega ne da ugotovit.

Ko pa se odpre gostilne oz. terase gostiln v določenih regijah, medtem ko so v ostalih zaprte pa dobiš kar naenkrat kontrolno skupino. Če imaš postavljeno hipotezo (gostilne negativno vplivajo na potek epidemije) potem lahko s statistično metodo to hipotezo potrdiš ali ovržeš. In trenutno je žal tako da je hipoteza o gostilnah ovržena. Pa ne mi sedaj oporekat s tem, da so gostilne odprli v regijah kjer virusa ni in posledično na širitev nima vpliva. Ker so te srečne regije bile samo statistična anomalija slučajno ujeta v pravem času na neki imaginarni lestvici barv, tako da so dejansko padle v to odprtje gostilne čisto na random.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in Ytbnd

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
V Avstriji je število okuženih, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo, po dveh mesecih znova preseglo 2000. Avstrijske oblasti so začasno bolnišnico za covidne bolnike organizirale tudi na dunajskem sejmu

Pri nas pa niti nismo rabli tega, a se vseeno sli represijo in zapirali šole.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.984
6.212
113
blizu močvirne prestolnice
Andy? :evil:
1616514803409.png

• Haha
Reactions: endvatri

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.837
2.625
113
Ah, pa "delovanje" policijske ure...
Moja dva, 2 nečaka, od treh prijatlov sinovi in hčerke (od 17-22 let) - včasih so meli fešto do 02-03.00, zdaj pa pač do 06.00... Dobijo se 21.00, pa "jupiiii"....
A je to dobro? :sprasujemse:
Se ne držijo ukrepov?

Kaj ti čejo ukrepi (bremzanje) če nisi nič naredil, da ne dosežeš (previsoko) hitrost. Ko leti, leti. Ukrepi so v obeh primerih drastični. Ali pa ne preživiš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
  • Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Torej ne bo težko odgovorit:
Za koliko je odprtje gostiln poslabšalo stanje?

Da ne bo pomote. Pomembneje je vse v šole in fakultete, šele potem gostilne.

Tole zapiranje s 1001 izjemo je samo še podjeb... ljudstva.

Itak pa vse zagovornike strožjih ukrepov utišaš z enim enostavnim vprašanjem:
Kaj torej ti počneš že sedaj, pa ne bi zakonsko rabil?

Vsi vidijo samo druge...
Odgovarjal sem na Utisevalec-ovo formulacijo, ki ni bila pravilno formulirana.

Če pa že mene sprašujete glede gostiln, sem absolutno mnenja, da ob pravilni postavitvi miz na terasah ni razlogov za zaprte gostilne. Prav tako nisem bil ljubitelj zapiranja v občine, čeprav na srečo moja občina ni majhna in sem svoje športe lahko legalno prakticiral. Prav tako še danes ne razumem, po kakšnem ključu so zapirali trgovine. V železnini bi se zanesljivo okužilo manj ljudi kot v hipermarketih v največji gužvi.

kalbo: razkuževanje v blokih je bila bedarija. Sploh s sedanjim vedenjem o prenosu virusa, ko vemo, da prenos preko površin ni tako kritičen in ni ključen za potek epidemije. Tudi nisem bil pristaš nošnje mask zunaj, če je mogoča razdalja.

Poudarjam pa ves čas, od lanskega marca dalje, sveto trojico oz. štirico:
  • razdalja;
  • maska, če razdalja ni mogoča;
  • higiena rok (umivanje, po potrebi razkuževanje);
  • prezračevanje.
Več kot to posameznik težko naredi, razen da se proaktivno izogiba gneči.

• Všeč mi je
Reactions: sad

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113

Represija se nadaljuje...
Zanimivo, ker na meji sem vedno moral ze zdaj podpisati prejem odlocbe o karanteni.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Mhm...čez dan pa po prekrokani noči tulijo kako je učenje prek ZOOMa utrujajoče in represivno hiper fašistično :valjamse:
Ah, pa "delovanje" policijske ure...
Moja dva, 2 nečaka, od treh prijatlov sinovi in hčerke (od 17-22 let) - včasih so meli fešto do 02-03.00, zdaj pa pač do 06.00... Dobijo se 21.00, pa "jupiiii"....
A je to dobro? :sprasujemse:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
aha, zakaj tega niso povedal takoj na zacetku?

folk bi se pa res zlahka odpovedal festam za te 4 mesece.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Ne mores svobodne ljudi zapirat no, kje ste to vidli. Eni rea tako na izi prodate sebe?
In nekdo izjavi da je lahko “legalno” izvajal sporte v lastni obcini? Mislim...to ne more nikoli vec postati nas vsakdan