Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Imam boljšo rešitev: vse c-19 paničarje, damo v en/dva/tri... hotel(e) in naj tam prebrodijo najhujše blodnje.

sad, mosseero, jest5 so že trije.
Dopolnite ostale manjkajoče člane.
bertoncl ? https://www.alter.si/tema/cepiva.2672843/page-59#post-3045927

Ostale pustite pri miru.

Saj imate zanikovalci svoj peskovnk na slo-tech. Tam si lahko najdeš zatočišče, da ti ne bo potrebno uporabljati pameti, ker zgleda imaš hude bolečine, ko se pojavi potreba po razmišljanju.

P.S. Celo na alterju je v korona temah več razuma, kot na slo-tech. Redek dogodek. Sicer roko na srce, na slo-tech so normalni obupali in nehali pisati v korona teme, tako da so postale privat peskovnik zanikovalcev, anticepilcev, beliverjev v zarote, osebkov "meni nihče nič ne more" in podobne sodrge.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Bom samo en stavek izpostavil s citatom:

"Epidemijo bomo ustavili in obvladovali ljudje s samozaščitnim obnašanjem vseh in vsakega posebej."

Ustavili jo bomo samo z precepljenostjo ali prekuževanjem oz kombinacijo obojega skupaj.

Če bi ukrepi bili sorazmerni epidemiji, bi se tudi marsikateri" anti-covid bedak" drugače obnašal in bi znal biti rezultat močno boljši.

Dokler vladajoči ne upoštevajo strokovnjakov in so na najstrokovnejše pozicije za obvladovanje epidemije imenovani kimajoči bedaki, imamo recept za popolno katastrofo.

Imam pa občutek, da bo teorija AndY1 držala precej bolje kot projekcija IJS. Morda do poletja ne bo potrebno toliko cepiva, ker bo znalo zmanjkati ogrožene populacije, ker bo bodisi prekužena bodisi mrtva.

VLADA DELA!!!!

• Haha
Reactions: mosseero

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
A bi lahko prebral vse?
V Avstraliji NI izhoda za posel, pa za vejice pucat na vikendu, pa za pogledat vikend, pa za smučat, pa za plavat, pa za ljubico nategnit, pa za obnemogle starše obiskat, itd.. Greš iz regije, prideš nazaj in SPOKAŠ DIREKT V KARANTENO V HOTEL.
Si sedaj razumel? Pa pred tem so imeli FULL LOCKDOWN.
No, in zato pa lahko oni vmes normalno živijo.

Res pa je, da je vprašanje kaj to dolgoročeno pomeni, če ne bo cepiv dovolj za vse v normalnem času.
To ni res

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Še en bralec misli, ki ve kaj drugi mislijo, vedo, razumejo in si želijo, bolj kot le ti sami. Ob tem pa ima težave z branjem in osnovnim razumevanjem prebranega.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Še en bralec misli, ki ve kaj drugi mislijo, vedo, razumejo in si želijo, bolj kot le ti sami. Ob tem pa ima težave z branjem in osnovnim razumevanjem prebranega.

sad si se morda našel v opisu Ytbnd?

mosseero se je "pametno" zasmejal na moj zgornji post. Distanca in odgovorno vedenje bodo držali kovid nazaj. Malo sutra. Takoj ko ukrepi "spodrsnejo" je potreben novi val lockdowna in zapiranje. Če cepivo iz bilokakšnega razloga ne bo dovolj učinkovito oz ne bo pocepljeno dovoljšnje število ljudi, je avstralija in njim podobne države, stavila na napačnega konja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Ne nisem se našel, sem se pa oglasil, ker me je on direktno pozval. Saj si to videl, a ne? Ali si tudi to spregledal?

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
...Porcija "prebranca" ali pasulja na dan, odganja Korono stran :evil: ... pa še česen in čebula zraven, audio low frequency effects included ... :zardelalter: ... tudi v vrsti za blagajno v trgovini :zmaga: ... je*eš kulturo, zdravje je prvo :rolleyes: ... distanca zagotovljena :cheer: ...
------------------------------------
" ..." I Want To Believe "..." :zardelalter:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
No, tole bodo sedaj jest5, sad, mossero razložili.
Mimogrede bodo razložili še Florido.
Kaj je pa za razlagat?
Sem zadnjič že pisal za Hrvaško, ker velja enako kot za Bosno.
A res kdo pri zdravi pameti pričakuje, da dol testirajo vsaj približno tako kot mi? Delajo na Hrvaškem 10000 PCR testov dnevno + še 15000 HAG testov? Ali pa v Bosni nekih 7500 + 12.000?
V računico še vzemi, da imajo oboji velike težave z lastnim prenapihnjenim nacionalizmom in da so (veliko bolj kot mi) razdeljeni na naše in na nenaše. O tem se je precej pisalo tudi na račun Petrinje (ki je mimogrede že izginila z naslovnic).
Misliš, da se brezposeln (na sociali, v penziji), ali etnično "nepravi" folk dejansko gre testirat, če faše "prehlad" ali "gripico".
Malo si poglej tudi njihove, v Sloveniji živeče zemote. Če ne bo ravno zalegel, ne bo šel nikamor
Ali pa, da se dejansko preveri od česa je umrl Josip ali Suljo. "Jebiga, bio star, pio rakiju in pušio cigare. Nije vežbao pi... mu... m....."

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113

Bomo pa tja hodili "na pir v kafič"?

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113
  • Všeč mi je
Reactions: Cash

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Kaj bodo spet danes namutili ker je že poldne pa še ni rezultatov.

edit: sedaj je Štrukelj na novinarski konferenci:

Vprašanje WHO pravi da sta oba merodajna kar pri nas NIJZ upošteva. Štrukelj pravi da se učinkovitost HAT meri na osnovi PCR rezultatov kjer se sklepa pa je PCR 100% točen in on zagovarja kot pravilen rezultat PCR test. Možnosti da imaš HAT pozitiven in kasneje PCR negativen (kar so naredili v Kranju) znanstveno ni mogoče pojasniti oziroma ni možno. Kar seveda ne pomeni nič drugega kot da tisti, ki je teste opravljal nima pojma kaj dela.

Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: Romzi
19. jul 2007
2.832
1.553
113
A je kdo pričakoval hitre rezultate danes?

Če se obnašaš profesionalno, moraš posamezno osebo, ki je bila včeraj testirana večkrat, obravnavat kot eno osebo (en test) in vse testne rezultate za to osebo zbrat skupaj (ker se HAT dela na eni lokaciji, nekateri so imeli tudi več HAT, PCR na drugi lokaciji), ustrezno interpretirat rezultate (HAT +, PCR -: oseba -, HAT +, PCR +: oseba +) in dat rezultate ven, ki ustrezajo realnemu stanju.
Če je pravilno razumeti medijska poročanja, je nekaj + 100 takih primerov.
Pa lepo bi bilo, da so vsi podvojeni primeri analizirani tudi na nivoju testov (da se vidi koliko HAT testov, je bilo zavrnjenih in koliko potrjenih s PCR), tudi analizirani po ombmočjih in lotih (a je problem s testi v splošnem - razsejani rezultati, ali so problemi grupirani lokalno - slabe posamzeni loti testov (škatel testov), slaba izvedba testov, itd...)

• Všeč mi je
Reactions: darjan in Romzi