Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
kako je fajn brat kako so sedaj vsi da bi imeli totalni lockdown septembra.
nekateri imamo malo spomina kaj so ti pisali takrat ko se je to samo omenjalo.
Meni pa ni, sem žalosten.
Ker to kaže, kakšne sodržavljane imam in da eni lahko v petih minutah 10x spremenijo svoje mišljenje, pri tem so pa za vsako tako glasni, kot da imajo najmanj doktorat iz Harvarda na to temo. In nimajo niti najmanjšega občutka za odgovornost oz. za kratkoročno ''žrtvovanje'' za dolgoročno dobrobit. To pri nas ne deluje.
Pa bom še enkrat zapisal: točno take ukrepe in vlado imamo, kot si jih v povprečju zaslužimo.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Meni pa ni, sem žalosten.
Ker to kaže, kakšne sodržavljane imam in da eni lahko v petih minutah 10x spremenijo svoje mišljenje, pri tem so pa za vsako tako glasni, kot da imajo najmanj doktorat iz Harvarda na to temo. In nimajo niti najmanjšega občutka za odgovornost oz. za kratkoročno ''žrtvovanje'' za dolgoročno dobrobit. To pri nas ne deluje.
Pa bom še enkrat zapisal: točno take ukrepe in vlado imamo, kot si jih v povprečju zaslužimo.
SI lahko zelo žalosten sam nad sabo, ker si najbolj glasen ravno ti, ki ti je vse tako hudo jasno, pa čeprav ti folk razlaga zakaj ne moreš enačit enega Pertha in Avstralije z nami, ampak ti itak bolje veš od vseh. V eni temi si že odnehal, ko si zabredel do konca, ti svetujem, da še tu in pojdi jokat v kot.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
SI lahko zelo žalosten sam nad sabo, ker si najbolj glasen ravno ni, ki ti je vse tako hudo jasno, pa čeprav ti folk razlaga zakaj ne moreš enačit enega Pertha in Avstralije z nami, ampak ti itak bolje veš od vseh. V eni temi si že odnehal, ko si zabredel do konca, ti svetujem, da še tu in pojdi jokat v kot.
Mi napiše en, ki je v petih minutah spremenil mišljenje. Lool. Dej mi napiši, kaj si pisal o lockdownu septembra. No, da vidimo.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
V 14 dnevnem full lockdownu poloviš vse okužbe, potem je na tebi samo še, da preprečiš prihod od zunaj. Tu je potem obvezna karantena v hotelu. V Perthu že dva meseca (če se prav spomnim) niso imeli okužbe.
Je pa seveda ta lockdown fajn narediti na začetku, ne ko ti že vse eksplodira,
S pripombo, da je to smiselno, če so na vidiku kaka cepiva.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
TOTAL LOCKDOWN JE BIL NEKAJ MESECEV NAZAJ, da so ustavili zadevo, ne SEDAJ. Hvala za razumevanje, upam.

A veš, kje je našel virus pot nazaj?
DO VARNOSTNIKA V HOTELU, KJER JE BIL FOLK V KARANTENI. Jaz bi rekel, da jim očitno sistem dobro dela, saj so ga detektirali pri izvoru.

Glede cepiva in dolgoročnosti, sem pa že napisal praktično isti pomislek dve strani nazaj :).

Spet, 1001 izgovor zakaj oni lahko, mi pa ne moremo. Bi nam bilo kje težje? Verjetno ja. Bi nam bilo kje lažje. Tudi verjetno ja. In? Očitno pri njih zadeva deluje.
Sedaj mi pa odgovori na to vprašanje: ali bi raje imel tak sistem, kot ga imajo oni ali to sranje v katerem smo že 4 mesece?

Sicer pa še moja misel: jaz žal nisem dovolj pameten, da bi vedel, kaj za slovensko gospodarstvo pomeni recimo zaprtje mej Slovenije. Glede na to, da smo izvozno naravnani, verjetno nič dobrega ali pa bi bila to popolna katastrofa pa ne vem. Sam lahko izračunam točno, koliko je moje podjetje izgubilo zaradi tega. Verjetno bi strokovnjaki znali izračunati ali bi bilo bolje/ceneje to ali pa to, kar imamo sedaj. In ja, v vsaki opciji bodo nekateri žal potegnili kratko, zato bi jim bilo potrebno ponuditi pomoč. Pa ne v maniri delovanja naše oblasti, ker bi verjetno prišli z načinom gašenja požara z bencinom.

Zelo specifično državo z zelo specifično poseljenim prebivalstvom, primerjaš z Evropo in obenem razlagaš, da iščemo izgovore zakaj nekaj ne deluje.

Koliko slovencev se vsakodnevno seli na sever in zahod? Koliko vzhodnjakov vsakodnevno pride k nam na šiht?

Tako da primerjati državo sredi evrope z ogromnim % prekomejne delovne sile, z otokom sredi oceana z praktično neobstoječimi dnevnimi migracijami je neumno.

Pri nas lahko razmeroma enostavno pokažemo, kje je težava za slabo epidemiološko sliko. 1% populacije je poskrbel za skoraj 50% smrti in hospitalizacij. Namesto da bi njih zaščitili, se gremo raje poštevanko ukrepov.

Glede Avstralskih ukrepov pa bomo sodili, ko bo pri njih zima. Za naše in njihovo dobro sicer upam, da bodo cepiva prijela in jih bo dovolj za vse.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Mi napiše en, ki je v petih minutah spremenil mišljenje. Lool. Dej mi napiši, kaj si pisal o lockdownu septembra. No, da vidimo.
Pisal sem, da so polovični ukrepi (več ali manj vsi, ki so si jih izmislili politiki) popolnoma brezveze in, da bi morali prebivalstvo, ki je zaradi virusa v nevarnosti (DSOji, starejši od 65. let, itd.) zaščititi z vsemi sredstvi (sem tud pisal kaj in kako), ostale pa pustiti delati in se šolati normalno dalje. S tem ne bi zabili bolnišnic in bi živeli precej normalno z veliko manj posledicami kot sedaj. Popolni lockdown bi prišel v poštev, če vse odpove, ampak samo kot eden zadnjih izhodov, ker ga lahko uporabiš le malokrat, da res deluje.
Vse to kar imamo do sedaj je blaznost politike in fikusov v NIJZ, rezultat pa je eden najslabših na svetu.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113
Jap, Avstralci zadeve jemljejo malo bolj resno in zaprejo tudi zvezno pokrajino, če je potrebno. Si predstavljaš naše snežinkice ob takem zaprtju?
Si že kupil enosmerno karto za fašizem imenovan AU ?

Če vzameš še sad zraven dam za gajbo.

Točno to. Tukaj bi delali samomore in ne vam kaj še vse, če bi se kaj takega zgodilo. 1001 izjema na koncu pa vseskupaj nič. Balkan nimaš kaj.....

LP
Dec, v Bosni je vse odprto.

Pa Balkanska Švedska, tudi še obstaja, včeraj so igrali v finalu rokometa.

• Haha
Reactions: mosseero

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Pisal sem, da so polovični ukrepi (več ali manj vsi, ki so si jih izmislili politiki) popolnoma brezveze in, da bi morali prebivalstvo, ki je zaradi virusa v nevarnosti (DSOji, starejši od 65. let, itd.) zaščititi z vsemi sredstvi (sem tud pisal kaj in kako), ostale pa pustiti delati in se šolati normalno dalje. S tem ne bi zabili bolnišnic in bi živeli precej normalno z veliko manj posledicami kot sedaj. Popolni lockdown bi prišel v poštev, če vse odpove, ampak samo kot eden zadnjih izhodov, ker ga lahko uporabiš le malokrat, da res deluje.
Vse to kar imamo do sedaj je blaznost politike in fikusov v NIJZ, rezultat pa je eden najslabših na svetu.

Čestitke, naj te spomnim, kaj si napisal pred dvema urama:
Zaradi mene lahko to brez problema uvedejo tudi pri nas. Baje pa smo malo bolj odvisni od izvoza/uvoza kot oni in bi crknili. Baje.

Torej, v treh urah ti je uspelo 3x spremenit mnenje o neki stvari. Bravo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Ej, veš da bi z veseljem spokal v Avstralijo, ker tukaj na forumu se lepo vidi, kakšne sodržavljane imam. Ker vem, da v demokraciji žal potem večina prevlada in to je to. Si lahko čestitaš, da imaš tako vlado, točno to, kar si zaslužiš in si (povprečen državljan) izvolil.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Ej, veš da bi z veseljem spokal v Avstralijo, ker tukaj na forumu se lepo vidi, kakšne sodržavljane imam. Ker vem, da v demokraciji žal potem večina prevlada in to je to. Si lahko čestitaš, da imaš tako vlado, točno to, kar si zaslužiš in si (povprečen državljan) izvolil.
Isto vlado imaš tudi ti, vsekakor pa navijam, da spokaš v Avstralijo, samo kaj ko takih odpadkov nočejo.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver