No vidiš, jaz sem pa 100% prepričan, da to ne bi špilalo. Imaš v tej temi folk, ki jim je v trenutni situaciji ni normalno, da v gužvi nimaš maske na gobcu.Briga me kako folk jamra. Ampak sem pa siguren, če bi vlada odločno takoj oznanila (na lep način, ne " ti ti Kekec"), da zapirajo popolnoma meje Slovenije za 14 dni, ustavljajo šole in trgovine razen teh in teh, imela pripravljeno šolanje na daljavo v nulo, imela pripravljena nadomestila firmam, ki bi izgubila denar v tem obdobju, rekla, da rekreiranje ni problem kjerkoli, samo masko gor, bi šlo to čez brez težav!! V to sem prepričan.
Seveda pa po 14 dneh odpreš nazaj, vse je izplačano, kar moraš izplačat, gremo dalje. In se ne pozabiš zelo lepo zahvaliti ljudem za sodelovanje. In vmes nimaš polno korupcijskih izpadov svojih podrepnikov seveda.
Tole zgoraj je svetlobna leta od tega, kar so dejansko počeli in počnejo še sedaj. In ljudje to vidijo. In so proti. Zelo.
In se jasno spominjam pogroma povsod, ko se je septembra omenjal lockdown.
Ne, virus ne bi izginil, je pa Avstralija dokazala, da se da s tem pristopom relativno normalno živeti na (relativno) veliki omejeni lokaciji. Ampak tam folk to razume in ne išče 1001 razlog zakaj sennjemu tega ni treba držati. Sem že nalimal en podkast na to temo tukaj.kolikokrat si na zadnji strani omenil Pag, morje, smučanje in vejice? si malo obseden s tem?
pa si prepričan da bi tak lockdown deloval tako kot pričakujemo? da bo po 5-10-14 dneh virus kar izginil?
sej sem dopoldne pisal, pa se mi ne da še enkrat...