Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
Ja, pade darjanov mit. Ker imajo lahko probleme po tem tako stari kot mal mlajši. Ni ravno nekega pravila.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Zakaj se samo pri tem tako povdarja kako lahko pride do težav?

Mogoče zato, ker se s strani nekaterih preveč izpostavlja kot negativno posledico covida zgolj minimalno smrtnost pa še to samo bolj kot ne pri starih ljudeh s pridruženimi boleznimi in se s tem poudarjanjem zapletov ter dolgoročnih posledic bolezni tudi pri mlajših zdravih osebah nekako opominja, da je treba gledati širšo (še dokaj nepoznano) sliko?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
In to samo pri kovidu? Pri prehladu, pljučnicah ipd. je % zapletov pri preboleni bolezni zelo podoben kot pri kovidu.

Zakaj se samo pri tem tako povdarja kako lahko pride do težav? Je zaplet po gripi kaj manj vreden, kot zaplet pri kovidu?
Bluziš. Covid ni hec. Res je da ni ebola, sam ni pa navaden prehlad ali gripica. So nekateri ukrepi pretirani? So. So vsi nepotrebni, kot Darjanče bluzi? Daleč od tega.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Bluziš. Covid ni hec. Res je da ni ebola, sam ni pa navaden prehlad ali gripica. So nekateri ukrepi pretirani? So. So vsi nepotrebni, kot Darjanče bluzi? Daleč od tega.

Da ga preboliš, je samo 99+% šanse. Starejši pred kovidom niso umirali, zapletov ni bilo pri nobeni drugi bolezni.

Ukrepi pa razen mask v zaprtih prostorih, distance pri druženju in občasnem razkuževanju, so vsi debilizem brez primere.

Bolezen je pri nas in praktično povsod po svetu kljub vsrm ukrepom napravila čudovit krog preko prebivalstva. Zadolžili smo se za čudokrasne milijarde in razjebali celotno gospodarstvo.

Verjemi, veliko več ljudi bo v naslednjih letih umiralo zaradi nezdravljenja in odkrivanja rakov in dejansko hudih bolezni, kot bo krvni davek kovida. V mojih krajih je odneslo 36 letnico z 6 letno hčerjo zaradi zavlačevanja zdravljenja raka. Sicer je tožba v teku, me pa zanima, koliko življenj je njeno nezdravljenje rešilo?

Vsi ostali pa Kovid.... Buuuuuu....... Umrli bomo....... Buuuuuuuuhuuuuu...... Konec sveta.

Sicer pa vsakemu svoje, vendar je zdravilo za bolezen povzročilo že več slabega kot bolezen sama.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
Vse to mi je jasno, vključno s stranskimi žrtvami nepotrebnega nedelovanja zdravstva. Tud to kar zdaj zganjajo in kar so spomladi je mimosun. Samo vseeno pa covid še ni navaden prehlad in ni nikakršna gripica kot pravi naš darjanče. Preveč ljudi poznam, ki je niso tko lepo odnesli. Tako da nekateri ukrepi so bili potrebni, seveda je pa ves ostali politični cirkus škodljiv mimosun.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Vse to mi je jasno, vključno s stranskimi žrtvami nepotrebnega nedelovanja zdravstva. Tud to kar zdaj zganjajo in kar so spomladi je mimosun. Samo vseeno pa covid še ni navaden prehlad in ni nikakršna gripica kot pravi naš darjanče. Preveč ljudi poznam, ki je niso tko lepo odnesli. Tako da nekateri ukrepi so bili potrebni, seveda je pa ves ostali politični cirkus škodljiv mimosun.

To je pa nekaj drugega od tvojega prvega posta, v katerega sem se "utaknil".

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Kje se je pa zataknilo pri njenem zdravljenju?

Raka je fasala pred par leti, zaradi zdravljenja zelo specifične bolezni. Na kontrolo je hodila na par mesecev, bom moral njenega moža vprašati, če je pomembno.

Na zadnji kontroli, so bili izvidi uredu in na sploh bp. Potem se je zgodil kovid in so ji kontrolo 1x premaknili za dodatnih par mesecev.

Lani decembra je prišla zopet na vrsto, je bil rak zelo razraščen, in kljub agresivnim kemoterapijam ni bilo kaj rešit.

Bi bilo kaj drugače, če bi bila na vrsti par mesecev prej? Morda vse, morda nič. Vsekakor pa slab in neprijeten občutek ostaja.

• Žalosti me
Reactions: Cash in bertoncl

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Seveda da bi verjetno bilo drugače, ampak ona je ena izmed verjetno tisoče tistih ki bodo imeli hujše posledice ker niso bili primerno zdravljen ali pa diagnosticirali. Kar je najbolj žalostno je to da ti ljudje ponavadi niso 80+.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Težka bo. Protestiranje naj bi bilo baje prepovedano.
Es-diLhWMAIsf9T.jpg

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.229
1.044
113
Eno vprašanje,

kaj Bosanci delajo oziroma v čem je razlika med bosno in slovenijo, da imajo tam vse odprto in manj okužb in mrtvih?

Kolk mi je en bosanc namignu, je vse skup igra, folk pa v bosni od kar ne je.e ukrepov, ne spremlja poročil, živi normalno in na zelenem.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
V bosni ni toliko starega prebivalstva kot pri nas. Tam je zdravstvo kot veterina, ce si star in zdravljenje ni vec smiselno te ne zdravijo. Pri nas pa milijon pregledov in cevk v zelodec in infuzij...
Pa ne testirajo se za vsak smrkav nos ipd...

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in jendomen