Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

19. jul 2007
2.832
1.553
113
V bosni ni toliko starega prebivalstva kot pri nas. Tam je zdravstvo kot veterina, ce si star in zdravljenje ni vec smiselno te ne zdravijo. Pri nas pa milijon pregledov in cevk v zelodec in infuzij...
Pa ne testirajo se za vsak smrkav nos ipd...
Sem šel pogledat uradne podatke za pričakovano življensko dobo:
Slovenija 81.4 let
BIH 77.3 let (- 4.1 leta)
Razlika je, ali pa je dovolj velika, da se razloži razliko pa nimam pojma.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Več kot očitno jih drugje po €U sledijo. In to je bilo in je v pomoč sosednjim državam.
V Sloveniji je pa skrajno nezaželeno da se bi izvedelo da je naprimer okužena oseba veselo transportirala v srbijo in nazaj vsak vikend .
Še dobro da imamo EU, da nam povejo. :valjamse:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Ker prijavljenega bi pa odobrili :valjamse:

To ne vem kakšne opcije so vse na voljo, ko prijaviš shod ampak protestov se pri nas v večini ne prijavlja že od prej in to ne zaradi opcije neodobritve ampak zaradi tega, ker pri neprijavljenemu shodu uradno ni organizatorja, ki bi nosil odgovornost v primeru kakšne škode.

In če pa ne prijaviš protesta potem ta seveda uradno ni zakonit. Če bi ga pa prijavil in bi ti zavrnili bi pa že lahko malce več očital državi glede nedopuščanja osnovne pravice izražanja mnenja v obliki protesta.

Tole je pa iz Kopra:

b4af939d4ac6e65d73b3_62512486.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
amm kolikor jaz vem se piše dovolJJ in ne dovolj. opcija je tudi dovoIJJ (veliki i namesto malega l).

teli res rabjo šolo. predlagam izredno odobritev.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Stanje se poslabsuje le se Jansi. Vse ostale krivulje (aktivne okuzbe, hospitalizacije, intenzivne) pa grejo konkretno na boljse, vkljucno z Zasavsko regijo, ki je ze par dni nazaj v rdeci.
V sredo 20.1 so bili tik pod mejo ko so se odločili za odprtje šol, že naslednji dan pa so bili v črnem področju in tako cel teden, tudi 27. januarja ko so ponovno odločali o odprtju. potem pa so šli naslednji dan v rdeče (ravno obratno kot teden nazaj). Zato pa pravim da bi moral tu gledati šole vsaj za dva tedna da ta malenkostna nihanja izločiš. Ker prejšnji teden ne bi smeli biti v šoli pa so bili, ta teden bi pa morali biti pa ne bodo.
zasavje.jpg

• Všeč mi je
Reactions: novaa in cappy

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.665
-465
83
V sredo 20.1 so bili tik pod mejo ko so se odločili za odprtje šol, že naslednji dan pa so bili v črnem področju in tako cel teden, tudi 27. januarja ko so ponovno odločali o odprtju. potem pa so šli naslednji dan v rdeče (ravno obratno kot teden nazaj). Zato pa pravim da bi moral tu gledati šole vsaj za dva tedna da ta malenkostna nihanja izločiš. Ker prejšnji teden ne bi smeli biti v šoli pa so bili, ta teden bi pa morali biti pa ne bodo.
Poglej priponko 41846
Imas prav. Vendar so sole zaprli na podlagi 50+okuzenih v DSO Hrastnik in 35+ v DSO Litija.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Imas prav. Vendar so sole zaprli na podlagi 50+okuzenih v DSO Hrastnik in 35+ v DSO Litija.

Mogoče res, ampak postavit še 20 dodatnih pogojev za vsako stvar ko je že sedaj zmešnjava. Lahnko se pa zasavci brez skrbi lepo zahvalijo zaposlenim v DSO Hrastnik in Litija zato da bodo še naslednji teden zaprti. Mogoče bo potem kaj več previdnosti tudi v DSOjih.

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Zakaj pa zaposlenim? Okužbe so se začele širit ko so se oskrbovanci vrnili z bolnišnic nazaj v DSO.

Če je to potrjeno potem pa naj odgovorni vprašajo kaj so v bolnišnicah delali. kolikor jaz vem trenutno vse ki jih sprejmejo na oddelke testirajo, vsaj tam kjer znanci delajo. Kako je v drugih bolnicah ne vem. Pa tudi da danes uspeš okužit 50+ ljudi v enem DSO glede nato koliko jih je že bilo okuženih, a jih vse zaprejo za 24 ur v isti prostor ali kako jim to uspe. Kot zadnjič na Goriškem, 98% kitstih ki še niso preboleli je bilo okuženih. Pa tudi če bi načrtno to delal ne vem če bi uspelo.

2. sep 2007
1.528
825
113
Dolenjska
Eno vprašanje,

kaj Bosanci delajo oziroma v čem je razlika med bosno in slovenijo, da imajo tam vse odprto in manj okužb in mrtvih?

Kolk mi je en bosanc namignu, je vse skup igra, folk pa v bosni od kar ne je.e ukrepov, ne spremlja poročil, živi normalno in na zelenem.
Ker je bosna prazna. Pozitivni so šli na delo v Švico, Nemčijo, Italijo, Avstrijo in Slovenijo.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

mr_

Guru
20. sep 2007
9.342
2.708
113
Ko se začnejo ljudje zbirat, protestirat, poslušat, razmišljat, zna vzniknit nekdo, ki da ljudem upanje, ki ga poslušajo, slišijo. In oblast je v težavah. Razgnat, poteptat, sodelovat? Zveni znano?
123 bi tak najraje šofiral najsodobnejšo različico protipehotnega vodnega topa. Za Ivana full gas naprej.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113
C-19 paničarji:

Za skupinski nakup bodo cene nižje.

Ko se začnejo ljudje zbirat, protestirat, poslušat, razmišljat, zna vzniknit nekdo, ki da ljudem upanje, ki ga poslušajo, slišijo. In oblast je v težavah. Razgnat, poteptat, sodelovat? Zveni znano?
123 bi tak najraje šofiral najsodobnejšo različico protipehotnega vodnega topa. Za Ivana full gas naprej.

Ima NIJZa kakšno resno študijo o tem, kako sedanji ukrepi https://covid-19.sledilnik.org/sl/restrictions vplivajo na širitev virusa med populacijo ?
In baje mora vlada vsak teden poročati Ustavnemu sodišču, kako se ukrepi nujno nujni,. da jih lahko podaljšajo za 1 teden.