Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.284
6.848
113
Ne vem, če kdo še kaj upa... Zdele je vsaka panoga dobila neka navodila in za svojo lahko rečem - neizvedljivo. A kdo izmed vas dela kje v kaki, kjer ste dobili zahteve ali priporočila, kjer bi človek imel občutek, da je to sestavljal nekdo, ki mu je kaj jasno?

To je zdaj pač tako, da so neka nerealne spise ven dal, pol bo pa vsak sam sebi prepuščen, da naredi po svoji pameti in zmogljivosti. Saj ne vem, če je sicer to bolj neumno v dani situaciji, ampak fino bi pa vseeno bilo, če že ne pričakovano, da temu ne bi bilo tako.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.060
-8.749
113
Od daleč jasno, da ni izvedljivo, a to ne bo motilo inšpekcije pri kaznovanju :evil:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
To je pa tako, ko je tako tezko sestopiti s te lojtre ukrepov. Lahko je vse zapret. Odpiranje je pa jeba, ker je ekonomija tako dobro naoljena mašina, ki je ne mores zagnati ne da bi zagnal vse skupaj in pri tem upati, da nisi v vmesnem casu naredil prevelike skode (kar smo ze jo, zdaj ni vec poti nazaj).

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Je pa to dokaj tipično za način delovanja v tej državi... Daš neke neživljenjske ukrepe, za katere je jasno, da se jih nihče ne bo držal, ampak si si ti s tem umil roke in so krivi tisti, ki ukrepov ne izvajajo.

Smilijo se mi učiteljice/-i in vzgojiteljice/-i, ki se bodo za brezveze nervirali okrog teh ukrepov.

• Všeč mi je
Reactions: Trigger in Cash

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.685
2.565
113
Ukrepi dani na hitro.
Odpravlajo se per partes in zgubijo povezavo z ostalimi povezanimi v relanem življenju.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.554
4.707
113
Pa saj je na vseh področjih tako. Napišejo neživljenjska (nora) navodila, da pokrijejo sebe. Potem se jih popljuva in javijo, da naj se navodila upoštevajo življenjsko. Potem čez čas spustijo merila. In potem pošljejo inšpektorje, ki so bolj papeški od papeža. Enako dela prav vsak oddelek javnega nadzora.

Kar mene zanima je to, da so s tem dali vedeti, da je 9 letnik (4. razred OŠ) sposoben biti VSAK DAN sam doma 9 ur in se uspešno šolati na daljavo. Ta del mene moti, ker tudi, če izpustimo šolanje, ki ga bo opravil popoldan, velik procent 9 letnikov pač ne more biti vsak dan 9 ur v kosu sam doma. V teoriji je mogoče marsikaj, v praksi pa je že skoraj protizakonito. In, če bo šlo kaj narobe v tem času ko je bil sam doma, bo vsemi državnimi inštitucijami po glavi dobil starš.

In še posebej me moti, da omenjajo to možnost še od septembra naprej, kar pomeni, da jim je takole čisto ok.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.554
4.707
113
Meni se res smilijo vsi starši otrok do 5 razreda (okvirno). Iz dneva v dan so v borbi varstva otrok doma, dela od doma (če se da), nezadovoljnega delodajalca, če te ni, konkretno znižanih plač ali porabljenega dopusta (prisila), skratka tolče se jih na vseh nivojih. Pri tem pa glavne dodatke dobiva študentarija, upokojenci in brezposelni.

Potem pa ko končno pride nekaj odrešitve vsaj za nekatere z obnovitvijo varstva, šolanja otrok, bodo iz dneva v dan v strahu ko bo nek minorni izbruh nekje povzročil ponovno zaprtje vsega. In temu sledi še poletje, ko so otroci spet doma, tokrat brez organiziranih varstev, brez dopusta (ki ga je večina morala dati že sedaj za kritje ždenja doma), skratka...ko bo naslednjič država črknila kaj o nizki nataliteti naj sebe pogleda v ogledalo.

Seveda tu nimajo težav vsi s starimi starši ki varujejo otroke noč in dan in je enako tudi sedaj, ker se požvižgajo na Covid, kot so se na ostale zimske bolezni.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

guardy

Guru
3. avg 2007
8.495
1.080
113
Obišči stran
Vprašanje:

do kdaj bo veljalo teh 80% plače za varstvo otrok? Do 18ga? In do katerega leta velja, sklepam, da za 4 in 5ti razred OŠ ne?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.554
4.707
113
Vprašanje:

do kdaj bo veljalo teh 80% plače za varstvo otrok? Do 18ga? In do katerega leta velja, sklepam, da za 4 in 5ti razred OŠ ne?
80% plače za varstvo velja le v primeru, če podjetje zaprosi za državno pomoč in ustreza kriterijem (drugače bodo vse vračali). Če podjetje ne ustreza in ni zaprosilo za pomoč, potem se smatra, da je delalo ok in mora podjetje samo prevzeti plačo zaposlenega, ki je doma zaradi varstva otrok. Po ZDR lahko dobi 50% plače, če podjetje uveljavlja izjemne okoliščine krize.

To sem samo zato napisal, ker mnogi mislijo, da 80% plače država krije vsem, ki ostanejo doma za varstvo otrok, kar ni res.

jello

Guru
22. sep 2008
10.241
3.891
113
Priporočila za vrtce so material za kakšen Monty Python. Predpostavljajo da imajo predšolski otroci pamet odraslega. In negacija vseh do sedaj sprejetih ukrepov za vse ostale, ki niso predšolski otroci.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.535
1.130
113
Tako kot pri vsaki stvari je treba tudi v vrtcu/šoli vse zbirokratizirat, bognedaj kaj "človeškega" napisat, je treba vse "strokovno", da nas ne bo kdo *ebal (beri: tožil). Žal se najdejo taki starši in zato tudi taka navodila. In potem mora vrtec/šola to prefiltrirat in spravit v svojo prakso in zato nosit odgovornost. Koliko si pa kakšna šola/vrtec danes upa kaj narediti po "človeško"?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.004
6.880
113
pri taščici
Naj najprej pozove k zdravoazumskemu kaznovanju policaje in redarje ki kaznujejo ljudi na klopcah in plažah. Na terasi v lokalu lahko sedijo za isto mizo, na drugi strani ograje na klopci ali v travi pa ne smejo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.004
6.880
113
pri taščici
Glede šole pa
5r je imel za naredi plakat pri družbi.
Lahko papir ali PPS. Odločil se je za pps.
Najprej je vse na eno stran nametal (kot bi delal plakat) potem sem mu razložil da naj naredi več strani.
Pa sem bil pozitivno presenecen nad izdelkom.
Je pa res, da če je način učenja ali predmet ki ga ne zanima, ima odpor do neba....

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

Mogoče se sliši pretirano, ampak naj strnem navodila: posamezen razred bodo razbili na dve skupini, vsako skupino bo pred šolo prevzel učitelj z masko in jo odpeljal naravnost v učilnico. Tam bodo otroci na razdalji vsaj meter in pol ves čas pouka sedeli v z njihovim imenom označeni klopi, telovadbo so prepovedali, tudi med odmorom se otrok ne bo smel svobodno gibati, celo na stranišče bo odšel s spremstvom. Med poukom si od sošolca ne bo smel izposoditi prav ničesar, če se mu bo torej zlomila rdeča barvica in ne bo imel šilčka, bo pač ves dan brez te barvice, ker si ne nje in ne šilčka ne bo smel izposoditi. Tudi sošolca, ki ga ni videl dva meseca, ne bo smel objeti ali mu pokazati novo igračo, tistega sošolca, ki ne bo v isti skupini pa otrok mogoče sploh videl ne bo. Prepovedana bo tudi vsakršna igra. Vse bo prepovedano, kar ne bo prepovedano, pa bo strogo nadzirano. Se še vedno sliši pretirano, ko govorim o zaporu ali koncentracijskem taborišču?