Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Zdaj berem, da bo mogoče razglašen konec epidemije. Kaj to pomeni, vsi otroci nazaj v šole in vrtce? In če ne, zakaj ne? Trenutno starši še lahko ostanejo doma zaradi varstva otrok z 80% plače, kar je še življenjsko. Kaj pa, če bo epidemija "ukinjena", ampak ostanejo v veljavi navodila NIJZ, da morajo biti manjše skupine v šolah in vrtcih? Potem ni več pravne osnove, da bi starš ostal doma, otrok pa ne dobi vrtca, ker ni placa.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Pa še tole:
"Telovadnice v šolah, kot tudi vse druge, se odprejo s 23. majem. V njih se bodo lahko odvijale vse športne aktivnosti, upoštevajoč navodila NIJZ-ja, je dejal državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje in šport Marjan Dolinšek. Z istim dnem se lahko izvaja tudi vrhunski šport, prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni šport, kakovostni šport, šport invalidov, športna rekreacija, šport študentov in šport starejših. Vadba bo lahko za vse potekala tako v notranjih, kot v zunanjih športnih objektih ter površinah za šport v naravi (tudi v šolskih telovadnicah). Dovoljuje se stik med udeleženci vadbe in tekmovanj. Nadaljuje se lahko z usposabljanji v športu." (vir: https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-...ejo-v-vrtce-vsi-otroci-ki-so-to-zeleli/523776 )

Torej v učilnici bodo morali biti 1,5m narazen in mirno sedeti, potem bodo popoldne šli na vadbo juda in drug drugega metali po blazinah?

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Ko tole berem sem pa se vesel, da nasa ne gre v solo in bomo zakljucili na daljavo. Za enkrat dobro kaze.

Skrbi pa me jesen.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Poznam zdravnico na infekcijski. Jeseni se pričakuje nov val, vendar ne bo takih ukrepov kot sedaj. Tko da naj te ne skrbi. Maske bodo pa del našega vsakdana še en čas.
Te nebuloze piše pa NIJZ, ki je skregan z vsakim zdravim razumom, ko pišejo glupa navodila.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
A kakih nebulozah ti to? Je ja vse popolnima jasno. Npr. razredi po 10, a če ne gre lahko tudi 15.
Malica v razredu, čeprav bodo jedilnice prazne, ker bo komaj 40% otrok v šoli. Je ziher bolj higiensko otroke poslati “v kot” - prebrisati mize, učitelj postreže in nato še pospravi ...
Moja se samo križa in “trepeta”, ker se boji, da bo kateri od prepametnih staršev “tožil”, ker se ne bodo držali - pazi sad: PRIPOROČIL!
Aja - moja ima prvi razred - milina ...

• Všeč mi je
Reactions: Romzi

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
Taka navodila so velika svinjarija.
"Odgovorni" povedo, kako bi bilo varno. Skorajda #ostaniDoma. Seveda pa vedo, da tako ne gre. In namesto, da bi reševali, porinejo vroč krompir v druge roke - "bodite življenski".
Če se ravnatelj ne bo držal navodil, in se bo izkazalo, da je šola novo žarišče CV19 in da stari starši učencev te šole množično umirajo, seveda ne bo odgovorna vlada, ki je naročila, naj se šole odprejo, niti stroka, ki je izdala priporočila, ampak ravnatelj, ki je bil preveč življenski.
Pomeni tudi, da se bodo odločitve sprejemale precej razpršeno in sprejemali jih bodo ljudje, ki imajo omejeno znanje o teh stvareh. Saj z malo sreče bo delalo. Ampak potem je prašanje, zakaj potrebujemo vse te inštitucije tam zgoraj.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
A kakih nebulozah ti to? Je ja vse popolnima jasno. Npr. razredi po 10, a če ne gre lahko tudi 15.
Malica v razredu, čeprav bodo jedilnice prazne, ker bo komaj 40% otrok v šoli. Je ziher bolj higiensko otroke poslati “v kot” - prebrisati mize, učitelj postreže in nato še pospravi ...
Moja se samo križa in “trepeta”, ker se boji, da bo kateri od prepametnih staršev “tožil”, ker se ne bodo držali - pazi sad: PRIPOROČIL!
Aja - moja ima prvi razred - milina ...
O pravilih NIJZ. Navadne nebuloze, pa tole izjavo k sm jo dons podpisu....dejnehino.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Ne vem več kdo se tukaj dela norca iz vseh nas...

Dobili smo informacije od šole. Dopoldne strogo razdalja, nemešanje skupin, za kosilo imajo 3 strani razporeda kdaj je kdo na vrsti, dobili smo zemljevid in tloris kje lahko kdo hodi... V popoldanskem varstvu in interesnih dejavnostih se pa vsi združujejo na en kup.

Pa itak je od 25. na vrsti že telovadba in treningi, kjer so dovoljeni dotiki, torej se bodo itak vsi valjali drug čez drugega.

ElBarto

Zelenc'
21. maj 2008
16
0
1
Prosil bi vse starše, brate, sestre strice in tete, ki imajo otroka/brata, sestro/ nečaka, pa magari soseda, ki hodi v 1-6 razred osnovne šole, da opišemo malo kako poteka "šolanje na daljavo"..
Na naši šoli je tako, da se učitelj vsako jutro ob 9 pokaže na ekranu, ali pa ima pripravljen posnetek, kjer učencem poda na navodila, do večera je treba po mailu poslat rešitve.
Kako je pri drugih? Zakaj ni zadeva nekako regulirana centralno, saj tako prihaja do velikanskih razlik pri samem sistemu učenja na daljavo in hkrati naučene snovi.
LP!

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
2. razred.

Mi smo vsako nedeljo dobili nekajstranski dokument z navodili za tekoči teden. Šlo je za delovne liste, naloge, ali navodila glede tega kaj v delovnem zvezku je treba obdelat. Vsake toliko so imeli kak video klic, kjer je imela njihova učiteljica kako uro. Tu pa tam je bilo treba kaj slikat in ji poslat.

Zdaj gre pa itak v šolo.

• Všeč mi je
Reactions: tofsy

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Dodal bi še, da po mojem mnenju je pa tule res popolnoma zatajila RTV. Tu bi se pa res morali dat zraven in zorgaizirat kakšna predavanja.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Saj so dali na razpolago termine - cel dopoldan, ampak mora nekdo pripravit zadeve s strani šolnikov. Mogoče bi Štrukeljc kaj posnel!?

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
1. razred

V nedeljo zvečer ali ponedeljek zjutraj na spletni strani šole objavijo navodila za tekoči teden za vsak predmet posebej. "Navodila", ker je za vsak predmet bilo manj kot 1/3 A4 strani navodil in obrazložitev. V praksi to pomeni, da je za slovenščino učiteljica napisala katero črko naj vadijo ta teden, za matematiko in SPO "rešite DZ stran to in to", za angleščino je pošiljala linke na pesmice na Youtube, vse ostalo smo ignorirali. Prejšnji teden so ugotovili, da morajo ocenit, zato smo dobili še neke teste za sprintat, rešit, pofotkat in poslat.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Za primerjavo od prijateljev na Hrvaškem, 3. razred: imeli so TV šolo, eno uro na dan, po prej dogovorjenem urniku. Po koncu TV programa so učitelji čakali otroke na video konferencah ali gradiva v spletnih učilnicah in so še dodatno kaj razložili in potalali naloge. Do konca dneva so otroci morali vrnit rešene naloge.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.533
4.645
113
3. razred. Vsak dan zjutraj je učiteljica poslala spisano gradivo in naloge za tisti dan. 1x tedensko so imeli Zoom konferenco, kjer so brali, računali,...
Občasno je bilo potrebno kakšne naloge poslikati in poslati nazaj kot dokaz, da je bilo narejeno.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
5. razred.

Vsak večer mail (iz easistenta) s PDF kaj je treba narest, dodatno 1x tedenso mail s PDF za angleščino in šport (druga učiteljica).
Dodatno zoom srečanja, ta teden vsak dan po 2 uri.

Za moje pojme delajo več kot v šoli (dodatni izzivi), predvsem s telovadbo komplicirajo v 3PM. Se pa vidi, da bolj ko se bližajo počitnice, manj dobivajo. Na začetku je bilo tud po 13-13 strani pdf navodil na dan.