Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Gostinci nam zaenkrat še z roke jedo, za 20c napitnine.

Ja nekateri res, sem pa ta teden bil v dveh restavracijah kjer so jih tudi odslovili ker niso imeli potrdila. Ena je celo nekaj začela o kratenju njenih pravic, prav smešno je bilo ampak jo je natakar hitro pred vrata poslal. Sem mu dal ekstra napitnino :evil:, 20c ni napitnina to je žaljenje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.704
15.749
113
Pravkar sem izvedel, da je ena od sošolk naše tamale pozitivna na covid (ne vem ali gre za samotestiranje ali PCR). V šoli je bila zadnjič v petek kar najverjetneje pomeni, da je imela simptome že konec prejšnjega tedna in/ali čez vikend ter se je zato testirala včeraj, danes pa se je o tem informiralo druge. Na podlagi tega predvidevam, da se je lahko virus širil po razredu celoten pretekli teden ali pa vsaj drugo polovico tedna a kljub temu bodo jutri imeli normalno pouk in bodo šele takrat in tam izvedeli kaj sledi, če sploh kaj sledi glede na to, da je pozitivna učenka ta teden doma in znajo vse skupaj smatrat kot neproblematično. Res me firbec matra česa se bodo domislili v šoli.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Gostinci nam zaenkrat še z roke jedo, za 20c napitnine.
Ejga pButec...če si ti filal avtomat še ne pomeni da ti kelnarca iz roke je...
Posnetek zaslona 2021-09-08 224240.png

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.520
4.634
113
Pravkar sem izvedel, da je ena od sošolk naše tamale pozitivna na covid (ne vem ali gre za samotestiranje ali PCR). V šoli je bila zadnjič v petek kar najverjetneje pomeni, da je imela simptome že konec prejšnjega tedna in/ali čez vikend ter se je zato testirala včeraj, danes pa se je o tem informiralo druge. Na podlagi tega predvidevam, da se je lahko virus širil po razredu celoten pretekli teden ali pa vsaj drugo polovico tedna a kljub temu bodo jutri imeli normalno pouk in bodo šele takrat in tam izvedeli kaj sledi, če sploh kaj sledi glede na to, da je pozitivna učenka ta teden doma in znajo vse skupaj smatrat kot neproblematično. Res me firbec matra česa se bodo domislili v šoli.
Zanimivo. Tudi mi smo dobili danes zvečer mail, da je bila odkrita pozitivna okužba v razredu in, da imajo od jutri šolanje od doma. Naj bi dobili od NIJZ karanteno, če so bili blizu stika, karkoli naj bi to pomenilo.

Verjetno pričakujejo, da naj bodo z otroci doma še vsi starši, kar bodo delodajalci brez težav potrdili.

Hkrati jim bo odpadla tako pričakovana šola v naravi. Zaradi smrklja.

In to lahko ponovimo še 30x, da bodo vsi prišli na vrsto.

Norišnica.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.155
3.617
113
Marlbor
Zanimivo. Tudi mi smo dobili danes zvečer mail, da je bila odkrita pozitivna okužba v razredu in, da imajo od jutri šolanje od doma. Naj bi dobili od NIJZ karanteno, če so bili blizu stika, karkoli naj bi to pomenilo.

Verjetno pričakujejo, da naj bodo z otroci doma še vsi starši, kar bodo delodajalci brez težav potrdili.

Norišnica.
To je realnost naslednjih 28 let.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.520
4.634
113

Norišnica.
Seveda dodajmo še drugo stran kovanca, kjer so delodajalci, ki po dveh letih Corone še vedno prepovedujejo delo od doma (čeprav bi se brez težav dalo delati oz. premoščati take izpade) in se čudijo takim dogodkom, ter seveda pritiskajo na zaposlene, ki nimajo nobene izbire več.

Tak model meni ni vzdržen.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.452
1.906
113
No, pa tudi zakonodaja glede dela od doma je še vedno isto idiotska kot je bila v začetku 2020. Dokler bo delodajalec tisti ki je odgovoren za to kakšne razmere imaš ti doma, nekega strašnega napredka na tem področju ni pričakovati.

I

Izbrisan uporabnik 474

Pri nas smo tudi bili "prisiljeni" za uvedbo dela od doma. Je pa baje cela jeba odzadaj, da to izpelješ vse po reglcih in da si (kot delodajalec) pokrit v vseh možnih primerih. Tako so pri nas CAD konstrukterji, ki so delali od doma, morali podpisati ne vem koliko obrazcev in izjav, od tega, da delodajalcu ne bodo zaračunali uporabe elektrike, telefona, interneta itd. do težav z štemplanjem za malico, čik pauze itd. Neka caka je tudi, če pri do kakšne poškodbe doma (v delovnem času)...

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.520
4.634
113
Pri nas smo tudi bili "prisiljeni" za uvedbo dela od doma. Je pa baje cela jeba odzadaj, da to izpelješ vse po reglcih in da si (kot delodajalec) pokrit v vseh možnih primerih. Tako so pri nas CAD konstrukterji, ki so delali od doma, morali podpisati ne vem koliko obrazcev in izjav, od tega, da delodajalcu ne bodo zaračunali uporabe elektrike, telefona, interneta itd. do težav z štemplanjem za malico, čik pauze itd. Neka caka je tudi, če pri do kakšne poškodbe doma (v delovnem času)...
Me res zanima zakonodaja glede tega na Švedskem, kjer so kao lep primer kako voziti epidemijo in samoiniciativno delajo veliko od doma, torej so tudi delodajalci primerno pripravljeni za take stvari.

Skratka država ni v vsem tem času naredila nič za lažje premoščanje epidemij. Zafurali so vso komunikacijo z državljani, v šolah nobene spremembe pri infrastrukturi ali učnih načrtih ali učenju od doma. Nobenih sprememb glede opreme, postelj ali kadra v bolnišnicah. Nobene spremembe zakonodaje ali drugih opcij za delodajalce in zaposlene. Nič.

Dejansko se jim zdi normalno, da enostavno samo zapirajo ljudem kruh, šolarje in njihove starše pa domov. To je rešitev že zadnji dve leti.

Če se še kdo po vsem tem veselo odloča za otroke mu dam kapo dol.