Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Pomladi se je to že nehevalo, koliko se spomnim. Sicer je res bilo obvestilo, pa za maske znak, ampak se tega nihče ni držal. Mali vrtec pač.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Nisem ne eno, ne drugo, ampak da bo nekdo komu težil pri oddaji otroka v vrtec zaradi take bedarija, kot je PCT*, pa si ne zasluži drugega.

*zelo verjetno tudi neustavnem "ukrepu".

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.524
4.637
113
Hudo mimo pravila. Otroci, katere je potrebno pripeljati notri so mlajši. Ti živijo v družinah, kjer na žalost naše blesave stroke ni vsak v svojem mehurčku. Med nami naj bi bil noro nalezljiv in ubijalski sev, kar pomeni, če pride v hišo ene družine, ga imajo vsi. Torej tak otrok pride v šolo brez PCT pogojev, starš iz iste hiše pa ne sme. Nobene logike. In s tem nisem predlagal, da mlajše otroke podvržemo PCT pogojem, pač pa, da to neumnost ukinemo za starejše.

Šole bodo sigurno zagnale vik in krik, da nimajo kadra preverjat PCT pogojev, kar je spet narobe. Zagnati bi morale vik in krik nad butastim pogojem kot takim, ne, da ga imajo problem izvajat. Ampak pričakovat od naših šol neko napredno razmišljanje je utopično.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in jendomen

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Jebala te ustava.

Konec koncev kaj imajo starši v vrtcu za iskat? Če jih vzgojiteljice prevzamejo/predaje, komot pred vrati počakam.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Dualis

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Nobena ni sama v skupini. Nehaj bit Kalimero, sem dva otroka vozil dnevno v vrtec, sedaj pa večkrat grem po vnuka.

500€ mesečno imajo DODATKA zaradi korone!!! Naj si ga zaslužijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Šole bodo sigurno zagnale vik in krik, da nimajo kadra preverjat PCT pogojev, kar je spet narobe. Zagnati bi morale vik in krik nad butastim pogojem kot takim, ne, da ga imajo problem izvajat. Ampak pričakovat od naših šol neko napredno razmišljanje je utopično.

Strinjanje ravnateljev je res presenečenje, potem pa še eni pošiljajo staršem posilečne dopise, da se naj cepijo, etc.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Nobena ni sama v skupini. Nehaj bit Kalimero, sem dva otroka vozil dnevno v vrtec, sedaj pa večkrat grem po vnuka.

500€ mesečno imajo DODATKA zaradi korone!!! Naj si ga zaslužijo.
Tukaj si 2x falil. Seveda so same v skupini (kar očitno ti ne vidiš, če hodiš po otroka ob 13 ali 14 uri). Nikoli ne delata obe od 06.00-16.30 kolikor je odprta skupina. Zjutraj odpira ena, ki gre potem ob cca 14.00 domov. Ali obratno, pride ob 09.00 in dela do 16.30. Delavnik imajo 7ur in 30 minut. Kar se tiče dodatka - tole je bullshit, oz mogoče ga ima samo vzgojiteljica (pa še to ne 500€), pomočnica sigurno ne.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.600
1.079
113
Jah, McGiver očitno ima že malo starejše otroke. Če uletiš pred ali po določeni uri, je kar lepo ena sama. Pa očitno bo letos uvajanje 12-mesečnih otrok še malo bolj na hard kot ponavadi. Bodo vzgojiteljice dobile 14 objokanih dojenčkov v roke, pred vrati vrtca, ob 8. uri zjutraj, pa gremo akcija. In to vse samo zato, ker nekdo ni premislil, ko je pisal odlok, zdaj pa seveda bognedaj priznat napake, ampak bomo trmarili naprej.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Tukaj si 2x falil. Seveda so same v skupini (kar očitno ti ne vidiš, če hodiš po otroka ob 13 ali 14 uri). Nikoli ne delata obe od 06.00-16.30 kolikor je odprta skupina. Zjutraj odpira ena, ki gre potem ob cca 14.00 domov. Ali obratno, pride ob 09.00 in dela do 16.30. Delavnik imajo 7ur in 30 minut. Kar se tiče dodatka - tole je bullshit, oz mogoče ga ima samo vzgojiteljica (pa še to ne 500€), pomočnica sigurno ne.
500€ iz prve roke - vzgojiteljica.

Pa še enkrat: dovolj časa ima da otroka ven pripelje ali prevzame - popoldan so skupine itak večinoma združene - govorim za mislim da enega od treh največjih vrtcev v MB in enega iz okolice.

Vnuka pa sta bila lani 3 in 5, zdaj gre prvi v šolo, drugi 4 leta.

Ja otroka pa sta na svojem, ju ne rabim za roko okoli vodit. ;)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
No, evo...končno nekaj pametnega:

Starši bodo novince v vrtec lahko uvajali, a bodo morali upoštevati pogoj PCT. Pri čemer pa ravnatelji vrtcev opozarjajo, da je preverjanje izpolnjevanja pogojev PCT pri starših neizvedljivo, zato bodo večinoma skušali graditi na zaupanju, je poročala Televizija Slovenija.

Pomeni vrtci ne bodo tega preverjali, če pa tam teži kak inšpektor, pa pač na gobec, kot sem rekel.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ti si očitno še mlečni a? ali pa si ne predstavljaš življenske situacije, ko neseš 12 mesečnika na dežju v vrtec in te pred njim zahakla nekdo in ti ne pusti it not?