Covid-19 Covid-19 A bo kaj od poletnega dopusta v tujini?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Vrnil se nazaj iz Pakoštana v četrtek. Na meji pred mano nobeden. Hrvaški policist je samo pogledal sliko v Pasaportu, Slovenski pa samo pomahal z roko.
Še slika iz kampa Kozarica.

Izjemno pamentno, da si zarad ene povprecne riti v tangicah dal na net sliko 5ih otrok skupaj z lokacijo. Starsi so ti to zihr pustil ane?

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

matej_

Guru
25. okt 2007
2.279
766
113
zakaj?
na glavni dopust hodim od malega ze 36let ( z rahlimi prekinitvami) v isto vas na otoku. prej v kamp, zdej v apartma.
vsem nam pase ta pocasnost, brez stresa, brez guzve, se pravi prav v izi je zivljenje na otoku.
in za dopust nam prav pase to.
smo bli ze tudi drugje pa se vsako leto vracamo na isto mesto nazaj.

• Všeč mi je
Reactions: johannes

Steve

Guru
13. avg 2007
10.411
2.533
113
zakaj?
na glavni dopust hodim od malega ze 36let ( z rahlimi prekinitvami) v isto vas na otoku. prej v kamp, zdej v apartma.
vsem nam pase ta pocasnost, brez stresa, brez guzve, se pravi prav v izi je zivljenje na otoku.
Saj ni nič narobe, ampak ravno taki ste ponavadi najbolj glasni kako je hrvaška obala res najlepša na svetu :) ne leti direkt na tebe

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
593
113
zakaj?
Eni, ki živijo cele dneve z prsti v vtičnici (andrenalin, erekcije zaradi vzburjenja ob spoznavanju "novega") dejansko ne uspejo razumeti drugih, ki jim ni do takih "vzburjenj".

Umiriti živce na dopustu pač NE POMENI biti ves čas napaljen, v pričakovanju nečesa. Samo, "da dogaja" stil...

Fino bi bilo, če bi nekateri KONČNO doumeli, da so na svetu tudi popolnoma drugačni ljudje z drugačnimi željami...
In če bi doumeli, da taki niso samo starčki, temveč se takih najde tudi med mladimi, ki zavračajo mnogo tega, kar počne večina ljudi (poso, kuća, odmor, žur).

Nikjer namreč ne piše, da je tisto, kar počne nerazmišljajoča, do konca zmanipulirana večina - prav... :poreden:

johannes

10. feb 2013
3.215
593
113
Saj ni nič narobe, ampak ravno taki ste ponavadi najbolj glasni kako je hrvaška obala res najlepša na svetu :) ne leti direkt na tebe
Hrvaška obala SEVEDA NI najlepša na svetu. Je pa precej blizu, do Krka je recimo izven glavne sezone le 3 ure vožnje.

Prav zato je na Krku precej slovenskih lastnikov apartmajev, kajti v petkih si najkasneje ob 19.uri na morju. Če si pa šef in greš lahko ob petkih iz službe že ob 12. uri, pa si v svojem apartmaju že okoli 15. ure... :aplauz::cheer:

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
4.087
2.729
113
Daj mi razloži kaj je razlika v fotki od Gonza ali fotkah iz teh dveh člankov.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe in novaa

sad

Guru
24. avg 2007
22.698
11.488
113
Hrvaška obala SEVEDA NI najlepša na svetu. Je pa precej blizu, do Krka je recimo izven glavne sezone le 3 ure vožnje.

Prav zato je na Krku precej slovenskih lastnikov apartmajev, kajti v petkih si najkasneje ob 19.uri na morju. Če si pa šef in greš lahko ob petkih iz službe že ob 12. uri, pa si v svojem apartmaju že okoli 15. ure... :aplauz::cheer:
Jaz sem na vikendu čez 15min od štarta iz doma. Ne rabim potrdil, ne rabim čekirat gužve na meji, nobene gužve na cesti. Naokrog so še tri bajte, ostalo gozd.
Vse nakrog so kolesarske poti, če bi se hotel kopat pa res rabim 25 min do bližnjega jezera. Ampak mi to ne leži ravno.

Sam (torej sam osebno, nobenega ne kritiziram) ne vidim nobene potrebe po vikendu 200km stran in še v tuji državi. Da se bom vsak vikend vozil 400km. Raje šus v glavo.
In 100.000+ slovenskih počitniških hišic, kar pomeni vsako leto najmanj 300.000 dodatnih slovenskih turistov na Hrvaškem, tudi niso mačje solze in tudi ta številka potrjuje, da nekateri turisti nimajo mravljincev v riti, ampak so leto za letom zadovoljni z isto destinacijo, z isto plažo, z istim pekom, z istim natakarjem...
Hejla. Kam so pa tiste številke od 800.000 Slovencev izginile? Švoh gre to hrvaškemu turizumu, če v treh mesecih izgubi pol mio turistov.

BTW: si že dol ali še fehtariš za prevoz dol? Da ti ne bodo zaprli mej preden uspeš premagat te 3 urce.

johannes

10. feb 2013
3.215
593
113
Jaz sem na vikendu čez 15min od štarta iz doma. Ne rabim potrdil, ne rabim čekirat gužve na meji, nobene gužve na cesti. Naokrog so še tri bajte, ostalo gozd.
Vse nakrog so kolesarske poti, če bi se hotel kopat pa res rabim 25 min do bližnjega jezera. Ampak mi to ne leži ravno.

Sam (torej sam osebno, nobenega ne kritiziram) ne vidim nobene potrebe po vikendu 200km stran in še v tuji državi. Da se bom vsak vikend vozil 400km. Raje šus v glavo.
Ti si ti, drugi pa so DRUGI. Z drugačnim razmišljanjerm.

Najbrž so to taki, ki jim gozd 30 m od hiše ne pomeni čisto nič, pomenijo pa jim zalivčki, šum morja.
Bo šlo? Lahko dopustiš, da drugi ne razmišljajo, kot razmišljaš ti?

2194_resize.JPG

sad

Guru
24. avg 2007
22.698
11.488
113
Ti si ti, drugi pa so DRUGI. Z drugačnim razmišljanjerm.

Najbrž so to taki, ki jim gozd 30 m od hiše ne pomeni čisto nič, pomenijo pa jim zalivčki, šum morja.
Bo šlo? Lahko dopustiš, da drugi ne razmišljajo, kot razmišljaš ti?

Ejga, kak te pa kaj tiste tvoje številke? Boš kaj pokomentiral manjko pol mio slovenskih turistov?

johannes

10. feb 2013
3.215
593
113
Hejla. Kam so pa tiste številke od 800.000 Slovencev izginile? Švoh gre to hrvaškemu turizumu, če v treh mesecih izgubi pol mio turistov.

BTW: si že dol ali še fehtariš za prevoz dol? Da ti ne bodo zaprli mej preden uspeš premagat te 3 urce.
Hejla. 300.000 Slovencev, ki gredo v njihove hiše , apartmaje.
PLUS 600.000, ki niso lastniki nepremičnin in gredo na Hrvaško v kampe, apartmaje, hotele.

300.000 + 600.000 je 900.000, kar je približna številka Slovencev na Hrvaškem vsako leto... :aplauz: :p

Tale številka je še PRECEJ VEČJA:

U Hrvatsku: Iz Slovenije 1.453.206 (rast od 4 posto).

https://balkans.aljazeera.net/te1.453.206 me/2019/10/19/turizam-u-regiji-hrvatska-ispred-svih

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sad

Guru
24. avg 2007
22.698
11.488
113
Hejla. 300.000 Slovencev, ki gredo v njihove hiše , apartmaje.
PLUS 600.000, ki niso lastniki nepremičnin in gredo na Hrvaško v kampe, apartmaje, hotele.

300.000 + 600.000 je 900.000, kar je približna številka Slovencev na Hrvaškem vsako leto... :aplauz: :p

Tale številka je še PRECEJ VEČJA:

U Hrvatsku: Iz Slovenije 1.453.206 (rast od 4 posto).
https://balkans.aljazeera.net/te1.453.206 me/2019/10/19/turizam-u-regiji-hrvatska-ispred-svih
Čaki zdaj? A pol zdej 800.000 ni več aktualno. Smo sedaj na 900.000 oz. že kar na 1.4 MIO? Katera številka je sedaj prava? Ker to je malo veliko razlike za statistično napako?:evil:
Pa ti kaj razumeš kaj bereš ali pišeš? :eek:

johannes

10. feb 2013
3.215
593
113
Čaki zdaj? A pol zdej 800.000 ni več aktualno. Smo sedaj na 900.000 oz. že kar na 1.4 MIO? Katera številka je sedaj prava? Ker to je malo veliko razlike za statistično napako?:evil:
Pa ti kaj razumeš kaj bereš ali pišeš? :eek:
Berem in (tu) napišem, kar napišejo Hrvati. Prepiraj se z njimi, ne pa z menoj.
Dejstev (podatkov) pa ne moreš zanikati, zato bo najbolje, da ODNEHAŠ. Ker ti nikakor NE GRE...

sad

Guru
24. avg 2007
22.698
11.488
113
Berem in (tu) napišem, kar napišejo Hrvati. Prepiraj se z njimi, ne pa z menoj.
Dejstev (podatkov) pa ne moreš zanikati, zato bo najbolje, da ODNEHAŠ. Ker ti nikakor NE GRE...
Imaš prav. Meni nikakor ne gre v glavo, kako v istem zapisu pišeš o 900.000 Slovencih in hkrati podaš še link s podatkom 1.4 MIO iz Slovenije. :valjamse:

johannes

10. feb 2013
3.215
593
113
Imaš prav. Meni nikakor ne gre v glavo, kako v istem zapisu pišeš o 900.000 Slovencih in hkrati podaš še link s podatkom 1.4 MIO iz Slovenije. :valjamse:
Nima smisla. Dijagnoza: Močno okrnjeno razumevanje povedi. Ti ne repliciram več. Ker to je splet. ne pa spopad, kdo bo koga v kaj prepričal, ali ga "premagal".