Copati za tek

jello

Guru
22. sep 2008
10.170
3.878
113
Malo višje sem ti napisal kako je s kinvaro 6 (meni kinvara 5 bolj sedejo, ampak je ne dobiš več). Zraven je tudi link, kje jih dobiš.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaj pa tele zadeve?

5fingerswbikilals-w3535-.jpg

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Kinvara so legenda, ampak so bili meni preozki. Potem sem vzel Brooks pureflow. zelo dobri, malo bolj blaženi kot Kinvara, ampak zate bi bilo verjetno že malo preveč.

Imaš kakšne preference glede dropa peta-prsti?

O Nike Flyknit lunar je veliko dobrih besed. Samo teh za ta denar pri nas verjetno ne boš dobil, bi blo treba po tujih straneh pogledat za akcije (bike24, sp24, 21run ...)

Newton se zelo zanimivi. Ti so malo nad tvojim budgetom, samo imajo zdaj do konca meseca še eno akcijo za dodatnih 10 eur popusta.

Lahko pogledaš še za Salming-om. Nova firma v tekaškem svetu, so pa bolj znani iz hokeja in dvoranskih športov. Review-i so zlo pozitivni, vsi modeli so lahki, pa lanski modeli so kar ugodni.

Skechers Go Run. Prve so nekoliko olj blažene.
Tus Skechers je dokaj nov v tekaškem svetu, ampak se dobro kosajo z ostalo konkurenco.

Od Mizuna bi bili Sayonara v tem rangu, pa kakšne Asics gel DS trainer, od adidasa pa ne poznam tolk, ker imajo že vsi boost v imenu in jih ne ločim več med sabo
smile-1.gif

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Od danes dalje imam Salomon X-Scream 3D. Upam, da se bodo dobr obnesle :D
Kako je z vzdržljivostjo teh elastičnih "vezalk" (do zdaj sem vedno imel superge z navadnimi vezalkami)?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Da ne odpiram nove teme.

Ima kdo izkusnje s kaksnimi nepremocljivimi tekaskimi hlacami. Sem videl, da se dobijo, sam so cene malo odpiljene... Rabil bi nekaj da zdrzi vsaj 2 uri prsenja, snezenja, vetra.

Neoprenske nogavice, preizkusil kdo?

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Malo višje sem ti napisal kako je s kinvaro 6 (meni kinvara 5 bolj sedejo, ampak je ne dobiš več). Zraven je tudi link, kje jih dobiš.
Kinvaro 5 se da dobiti v Intersportu brez problema. Povej mi, kako je kaj s trpežnostjo copata, ker sem po par forumih zasledil, da se je nekaterim zelo hitro začela trgati. Imam normalen stopalni lok, mogoče celo bolj ozek kot ne tako, da s trganjem ne bi smel imeti problemov. Zanima pa me kako je z obrabo podplata? Rad bi, da copati zdržijo neko solidno kilometrino, ne da so po 200 km za v koš.

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne pozabi še na kvalitetno "masko" za preko ust, da si ne nadražiš grla
wink-1.gif
Imaš kakšno priporočilo? Mogoče povezavo do trgovine?

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.170
3.878
113
S kinvaro5 imam zdaj tam nekje 300km pa so še kot novi. Od tega kar nekaj makadama, čeprav niso temu namenjeni. Je pa podplat bolj penast kot gumijast (zato so lažji) in bo pomoje zdržal pol toliko kot recimo mizuno waverider ali sayonara.

Je kdo še kje pri nas videl mizuno sayonara 2?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Žal nimam izkušenj z maskami, tako da ne vem, sem se samo spomnil, ker je mr_ spraševal o oblačilih.

Drugače pa...saj poiskušate čevlje proti večeru, ne? Ker noga se čez dan malce raztegne, treba je takrat preizkušat nove modele, da ne bo potem tiščanja med tekom (ker se tudi raztegne noga)

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
Od danes dalje imam Salomon X-Scream 3D. Upam, da se bodo dobr obnesle :D
Kako je z vzdržljivostjo teh elastičnih "vezalk" (do zdaj sem vedno imel superge z navadnimi vezalkami)?

Meni so top te vezalke... Imam na 4ih salamonkah in povsod bp...

jello

Guru
22. sep 2008
10.170
3.878
113
Z vsem spostovanjem,mogoce neumno vprasanje, ampak zanima me ce kdo lahko opise razmere v katerih bi bile taksne maske nepogresljiv oziroma uporaben rekvizit. Jaz si jih recimo v nizinskem ali osrednjem delu slo ne morem zamislit. Pa tudi drugje. Ce gres januarja na pokljuko je npr. 5 pod nulo in vsi staro mlado rekreativci in profiji tecejo na smuceh brez maske.

Pred 20 leti sem kupil eno neoprensko za pozimi za na bicikel ce je bilo pod nulo ampak nisem zdrzal vec kot uro s tistim na gobcu. Lazje dihas mrzel zrak kot pa smrkljosvicoslino pod masko. Ali ostanes doma ko je najhuje. Skratka, meni se zdi nujno toliko kot jezevke za avto sredi ljubljane. Al je se kaksen drug namen kot zascita pred mrazom?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Tam nekje ko je hladneje od -10, če se ne motim, do teh temperatur pa baje ni problema za dražanje dihal.

Verjetno tudi odvisno če dežuje/sneži, ali je megla, ipd.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Jaz mislim, da imam kar obcutljiva dihala. Grlo, no, z ostalim ni nekih hudih rezav. Pozimi vedno buff preko ust in tudi nosa, pa pol malo dol in gor odvisno od razmer, pocutja in napora. Se vidim, da bi uporabljal ali vsaj preizkusil to izmenjevalec toplote, bi pa bilo smesno nekoga videt s tem. Jaz sem slucajno naletel na to stvar, sploh nisem vedel, da obstaja.
V hudem mrazu pa imam debelejso masko okoli vrata in preko ust, lahko tudi cez nos.
Tecem pa do cca.1200 visinske, najhuje je pa recimo, da gres po zavetrni strani, na vrhu pa mrzel sever, burja....brrrr.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Jaz sem si vcasih zavil nek 'plasticen' sal okoli ust, pa tudi nosa.
smile-1.gif

Na koncu je vse odvisno od tega ali ti sede lepo ali ne. Z daljso uporabo te zna vsaka malenkost motit. Mene moti, da mi nos stiska. Pac nakup preko neta.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
po mojih izkušnjah nobena stvar ne funkcionira dolgo, ker pač dihaš v njo. Še posebno med športanjem še toliko bolj.
Tko vsaka potem postane mokra in če se te dotika ust celo zlo moteča.

Po moje bi moglo bit oblikovano tako, da je blago čimoblj odmaknjeno od ust, pa notranja stran gladka, da vlaga odteka dol. Pa seveda še luknnjice, da gre čimveč tega ven.