Copati za tek

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Odvisno za kakšen namen. Za treninge majo tudi profiči bolj blažene superge. Seveda pa vsakemu paše svoje. Eno so bolj pristaši minimalizma, drugi pa maksimalističnih (izredno blaženih) superg.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Nihce pa ne gre vsaj enkrat na teden teci bos po travi ali mivki, kar bi bilo super za noge. No, po mivki je pac malo tezje izvedljivo, travnato fuzbal igrisce pa se dobi v vsaki vasi.
Sicer pa on topic, narocil Icebug zeal olx, jupiiiii.
smile-1.gif
Kupil na amazon.de, ampak nisem mogel poslat v SI. Zakaj? Resil sem s posiljanjem h kolegu na IT naslov.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Aja, pa ceneje je bilo kot ce bi poslal s cheaper&more. Bo pac prislo par km stran in ne domov.
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
zakaj bi bilo super? za gljivice po rosi laufat je super ja, to je pa vse.
smile-1.gif

zagovorniki bosega tega ste tako tecni kot vegani in podobni sektaši. cisto brez osnove nabijate pravljice o zamorcih, ki tecejo bosi in so ne vem kako zdravi... a tudi konja jahas namesto vozis avto? je bolj zdrav.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Se ena tema kjer nabijas neumnosti. Ker si parkrat letel z zmajem si strokovnjak za letalstvo in meteorologijo. Ker gres 2x na teden malo trimckat vtaknes vse ortopede in trenerje v nic se preden se zbudis. Boze moj....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:zagovorniki bosega tega ste tako tecni kot vegani in podobni sektaši.
Nekako ni primerjave. Človek je pred tisočletji hodil in tekel izključno bos, vegan pa ni bil.
Sam uporabljam bolj blažene copate za tek, bos pa hodim okrog hiše. Nisem opazil, da bi od jutranje rose dobil glivice.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:zagovorniki bosega tega ste tako tecni kot vegani in podobni sektaši.
Nekako ni primerjave. Človek je pred tisočletji hodil in tekel izključno bos, vegan pa ni bil.
Sam uporabljam bolj blažene copate za tek, bos pa hodim okrog hiše. Nisem opazil, da bi od jutranje rose dobil glivice.

Kako ni bil vegan? Kaj pa je bil preden je ogenj odkril?
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
No pa dajmo drugače. Človek je šele z iznajdbo ognja začel exponentno napredovati. Ergo lahko prenesemo, da je začel šele s supergami ornk laufat
grin1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.170
3.878
113
KSZ (oziroma nazaj na temo):

Moja zadnja pridobitev:

Naredil danes zjutraj prvih 15km z njimi. Odličen oprijem stopala, so pa v primerjavi s prejšnjimi (Kinvara 5) pri isti številki malenkost manjši, tako da, če kdo kupuje, raje pol številke večje. Sicer pa lahek (220g) copat za hitrejše teke po trdih podlagah. In malo manj trpežen, če ga primerjam z recimo mizuno (waverider&co) - ampak pri ceni 73 EUR za par to ni ravno težava (na www.21run.de).

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
top cena
zmaga.gif

meni so se po nekaj letih končno strgale, nike lunarglide 2+ so menda, nike več ne bi, ker so mi v začetku bilo kar ozke, komaj po nekaj časa so postale udobne.

zdaj dan dva nazaj sem v hervisu zamudil akcijo za salomon,

kaj priporočate? pred nike sem imel adidas vanquish, ampak novi modeli so kr nekaj.

nevtralna obutev
km do 500 na sezono
sem sicer pa 100+ kg kategorija

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Prvo spravit kg dol.
Copati pa moras poskusit...to da so Salomon OK zato pa nihce ne more vedet.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
500km? To maš pol za 2 mesca... Moje majo sedajle skoraj 600, pa so še vedno top... prejšnje so nekje 800 zdržale.

No očitno so po cca 900km šle papa, vsaj če sklepam po kolkih pa kolenih...

Od včeraj sem lastnik novih Brooksic, Saucony sem to pot preskočil, ker pri nas ni več uvoznika in ne vem kako bomo v prihodnje sprobaval številke...:

brooks-men-s-adrenaline-gts-15-run-shoe-52.jpg

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Kaj priporočate za tempo teke okrog 4min/km in intervale. Rabim nevtralen copat za asfalt in občasno utrjen makadam. Teža 65kg. Cena do 100 EUR, lahko lanskoletni modeli. Rabim hitre in odzivne copate z merico blaženja.

Trenutno gledam Saucony Kinvara 5 in Brooks Racer st 5. Je kaj od teh dveh dobra izbira in ali mi lahko svetujete še kakšen drug model, preden se odpravim v trgovine. Hvala.