Continental gume

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.649
4.379
113
Meni se pa zdi ,da je krivec za stopničasto gumo obrabljen amortizer-ji kaj če bi kdo dal to preverit preden pluva po gumah.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jeseni sem dobil skoraj zastonj stopničaste UltraGrip 7+ in sem se čisto normalno vozil celo zimo, se ni nič slišalo, sem bil prav presenečen - 40€ so bile sigurno vredne.

Ne vem pa kaj je prejšnji lastnik delal z njimi. Vse 4 so enako stopničaste, letnik 2010 in Made in Germany, tak da po moje s samo gumo nič ni moglo bit.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Kot sem že omenil se je meni zgodilo to na Vectri B ,pa sem potem slišal še od parih lastnikov ,da so gume zelo glasne in žagaste .
Misli ,da ta avto ni imel pravilno nastavljene optike tovarniško....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Da se popravim., Stopničast je samo profil na zunanjem robu gume. Ostalo je v redu. Torej ne vem kaj bi imeli na to amortizerji vpliv (ki so, BTW v redu, stestirani pri AMZS).

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.163
6.970
113
pri taščici
Da nima Renault takih toleranc pri optiki kot ostali pri porabi olja - liter na 1kkm . Oba veva da je to absolutno preveč, pa tudi to najbrž da tvoj ni bil v taki toleranci.
sicer pa imam pred blokom enega modusa s to gumo (že starejšo) in bom z roko poiskal štenge na njem. Upam da jih jaz ne fašem. Prejšnje NCT5 sem zlizal, no na koncu sem jih moral menjat ker mi je dve "odprlo" na tekalni površini (ali mi je zimske semperitke sprot grip?) našteti komplet je v 6 letih prevozil 125kkm, (pri meni zadnjih 80) . če bo sedanji continetal /fulda 100 kkmv cca 4 letih bom kar zadovljen

jello

Guru
22. sep 2008
10.277
3.912
113
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Kot sem že omenil se je meni zgodilo to na Vectri B ,pa sem potem slišal še od parih lastnikov ,da so gume zelo glasne in žagaste .

Pri meni tudi na vectri B, gume so bile nokian nrv. Glasne so bile toliko da sem šel preverjat če ležaji tulijo. Res je pa da sem kmalu po tistem menjal zadnje amortizerje ker so bili tako zjahani da so skoraj razpadli.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik paci pravi:

Pri meni tudi na vectri B, gume so bile nokian nrv. Glasne so bile toliko da sem šel preverjat če ležaji tulijo. Res je pa da sem kmalu po tistem menjal zadnje amortizerje ker so bili tako zjahani da so skoraj razpadli.

Potem sem se znebil tega avtomobila ,itak so bili sami problemi
evil.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.277
3.912
113
Enako. Samo jaz sem imel dva in sem se moral znebiti dveh. Z enim "normalni" problemi, z drugim pa "ni da ni" problemi.
bonk.gif

enageM

Pripravnik
5. avg 2007
143
0
16
Novo mesto
Jaz sem dobil ob novem avtu gor Conti 3. Za po suhem nimam pripomb, po mokrem je pa tak obub, da kar res ni. Tako drsi skozi ovinke, da je že kar nepredvidljivo. Sem bil jeseni kar vesel, da sem dal gor zimske in se potem vsaj normalno vozil po mokrem. Conti ziher ne bodo naslednje gume. To je sicer samo moje mnenje, lahko da se na drugačnem avtu drugače obnašajo...