Continental gume

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
In zakaj si dal zelo dobro športno asimetrično gumo na družinski umirjeno naravnani avto??

Ni kriva guma, je kar uporabnik...
smirk-1.gif

A pol guma rata zanič
hysterical-1.gif
zakaj je problem če ima "predobro" gumo za svoj avto ,ki ga po potrebi bolje ustavi če bo to rabil?

Če bi bila guma zanič, bi vsi jamrali in bi bilo splošno znano, da se sportcont. uniči in "rata stopničasta" v dveh sezonah, se ti ne zdi? To, da je ratala takšna kot je sedaj je kriv uporabnik in ne proizvajalec, razumljivo?
smile-1.gif

nahrung002.gif

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Ja lepo to hvalite continentalke, jaz osebno nimam dobrih izkušenj sploh s premium contact 2 so postale stopničaste nazobčene, da sem jih po 2 letih uporabe moral zamenjat, ker se ni več dalo vozit, so ble preglasne ves čas pa zvok kot da se po tistih polnih črtah na hrvaškem voziš. Sedaj sem zvozil set Michelink in je blo vse BP, tudi stopničastost, nazobčenost se ni pojavila tako kot na continentalkah.
Aja Laguna III ma serijsko 16 col Michelinke energy, za 17 ne vem. Mondeo vsaj tega ki sem jaz vzel pa Continentalke.
Sedaj pa ne vem kaj naj vzamem ali naj vzamem Continentalke, glede testov, Michelinke dobre izkušnje ali kako tretjo firmo????

lp bluub

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Laguna III, Megane III imajo to na prvi vgradnji.
Pojdi sedajle do vulkanizerja in reci da hočeš TAKOJ 4 gume 205/55X17 odnesti. Ne čez en teden, ne pojutrišnjem. Sedajle. Ali pa vsaj dve gumi. Potem se pa delaj pametnega...
Ko ti na AC razgoni gumo (Continental Premium Contact 2) in imaš na voljo samo kit za popravilo greš do prvega vulkanizerja/servisa in kupiš nekaj, da lahko nadaljuješ pot na morje. Kapiš?

Za Laguno III lahko potrdim. Imel gor original Premium Contact 2, niso zdrzale 25.000km, sem moral menjati. Vulkanizer jih ni zmogel vec centrirati. Sem pa potem spet kupil Continentalke, ampak drugo serijo in so super. Lahko, da za prvo vgradnjo delajo srot robo, kaj pa vem...
confused-1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Na AMZS sta testa obeh gum, kot je napisal terencehill je ecocontact namenjena bolj za manjše avtomobile z manj konji in hitrostmi, premiumcontact pa za večje, močnejše... (ni pa nujno seveda).

Na avtu mam ecocontact pa je manjši avto pa bom vseeno, ko se bojo obrabile, nabavil premium contact. Se mi zdi da ta ecocontact 3 ni glih preveč dobra v mokrem. So pa to ble gume na avtu že

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ma nemoj, Tupaloviæu...
13.gif

Osebno videl in pošlatal na dveh Lagunah te pnevmatike in isto sranje. Stopničaste in glasne, kot da bi lager pel. Pa mi ni dal miru pa sem klical na Vulco (kjer sem kupil te pnevmatike), pa tudi na Bartog, kjer jih je ta vulkanizer nabavil. Pa je bilo samo, res je, to se dogaja tem pnevmatikam.
Tako da...
Zdaj 25kkm so držale fenomenalno. Danes pa še ugotavljam, da gre avto čisto po svoje in mi volan trga iz rok. Kot sem rekel, z zimskimi ni bilo problema.

Tako da, Conti SportContact 3 N1 so glede na ceno zanič pnevmatike. Da so glasne in imajo večjo obrabo sem prebral že v testu, da pa postanejo stopničaste pa sem izvedel iz prve roke.

Michelin PremacyPilot, katere sem imel na prejšnjem Scenicu so postale samo trde po koncu 3 sezone... Tako da razmišljam da bom Conti zamenjal s Pirellijem P7 ali Michelinko.

Kako se pa kaj Dunlop oz. Fulda obnese?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tupaloviæu te je naredil...
stupid-1.gif

Ok, zaradi tega bom spremenil menje o conti gumah...not!
lp
cheer.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.163
6.970
113
pri taščici
Imam premium contact 2, zaenkrat po pol leta voznje lani ne morem dati nekega mnenja. Serviser mi je rekel da jih hitro pobere. Bom videl, zaenkrat se nimajo 10kkm za seboj. On pravi da je turanza boljsa.
Roberto: mogoce ves zakaj ti je odprlo gumo na AC? Si kaj povozil?

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne vem, v gumi ni bilo ničesar. Domnevam pa, da neko rezilo oz. nekaj ostrega. Lahko pa tudi diletacijo na viaduktu Iv. Gorica. Vsaj še za enega vem, ki mu je šla guma na istem mestu (lokacija).

Never than less, Conti verjetno ne gre več na moje avte. Saj ne rečem, na začetku je bila super guma...

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Vidim, da se zadnji dve sezoni kar hvalijo Continental gume. Ker moram nabaviti nov komplet, bi mogoče tudi Continental prišel v poštev. Do sedaj sem imel Bridgestone Turanza 300 (205/55/16).

Ker je pri tem Continentalu ogromno enih modelov, me zanima, kateri je najnovejši? Oz. katerega se najbolj priporoča vzeti?

Jaz sem prejšnji teden nabavil novo turanzo t001. Je kar precej bolj tiha v primerjavi s predhodnico er300. Bomo videli, kako se bo obnesla.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Druže Tito ti si imel dosedaj prekleto dobro gumo. S continentalom ne boš nekaj na boljšem. Edino razliko katero sem jaz sam videl je bila tale, da se Conti (Premiumcontact2) za eno malenkost bolj obrablja od ER300. Če si pa firbčen in bi rad novo gumo, pa kar v nakup, sicer pa ne vidim razloga, da bi kupoval Conti, pa čeprav se zadnje čase na veliko govori o njej.

Da ne bo incidentov s strani lastnikov Conti gum še 1x ponavljam. Moje skromno mnenje je, da jo lahko kupi iz firbčnosti, sicer pa na kvaliteti proti ER300 ne bo nič pridobil. Ne govorim pa, da je Conti slaba. Jaz sem bil osebno zadovoljen.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
conti sport contact sem imel kot prvo vgradnjo v novem avtomobilu pa so bile super.
Imel sem tudi bridgeston turanza er30 . pa mi niso bile všeč tudi na novem avtomobilu v mokrem so obupno drsele razen na zelovročem asfaltu ko so super držale.

Nazadnje urejeno:
19. jul 2007
2.896
1.609
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
KSZ

Kaj pomeni, da je guma 'stopničasta'?
confused-1.gif

Ko jo boš imel, boš vedel.
uf-1.gif

Moja Dunlop Wintersport 3 D (obe prvi) sta bile taki.

Posamezne lamele so bile stopničaste. Ko si pogledal si videl da ni popoln krog, ampak da so stopnice na posameznih lamelah (prestavljal si zobe na krožni žagi). Tudi ko si šel z roko čez si čutil, da ni gladko.

Jasno pri letnih, ko imaš en (dva, tri) sredinske trake po celem obodu tega tam ne čutiš, morajo biti kratke lamele.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
stopničasta ali žagasta (kot bi gledal list krožne žage) to se je meni pojavilo na Vectri ,na zadnjih kolesih zaradi serijsko nepravilno nastavljene optike .
Potem so se delali vsi pametne ,da bi moral gume menjat naprej nazaj na 15000km ,ker so ratale stopničaste.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
KSZ...

imam Sport Contact 3 asymetric A1 205/55x17 ZR 17. Po sezoni in pol postala stopničasta in glasna za znoret. Zimaki so tišji... In tudi popuščati z oprijemom so začela. Prevoženo cca 25kkm, profila še za to sezono. Avto je GrandScenic

Razočaran, draga je bila kot pes...

Preveri optiko!!