Continental gume

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Vidim, da se zadnji dve sezoni kar hvalijo Continental gume. Ker moram nabaviti nov komplet, bi mogoče tudi Continental prišel v poštev. Do sedaj sem imel Bridgestone Turanza 300 (205/55/16).

Ker je pri tem Continentalu ogromno enih modelov, me zanima, kateri je najnovejši? Oz. katerega se najbolj priporoča vzeti?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.308
824
113
Jst vozim

Sport Contact 3
dimenzije: 235/45R 17
letna pnevmatika za osebno vozilo
hitrostni indeks: W, nosilnost: 97

in lahko samo pohvalim. Ni sicer dirkaška guma, ker je malo bolj trda kot Potenza, zato pa zdrži malo dlje.

lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
A Presneto zadnji dve sezoni... Conti je od nekdaj top choice. Poleg Michelina, GY, Dunlopa, Bridgestonea in mogoče Pirellija.

Premium Contact 2 je super touring guma, enakega razreda kot tvoja Turanza. Sicer poglej zadnjih nekaj ADACovih testov za ostale modele.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
A Presneto zadnji dve sezoni... Conti je od nekdaj top choice. Poleg Michelina, GY, Dunlopa, Bridgestonea in mogoče Pirellija.

Premium Contact 2 je super touring guma, enakega razreda kot tvoja Turanza. Sicer poglej zadnjih nekaj ADACovih testov za ostale modele.

Saj pravim, da ne poznam trenutne scene na gumah. Sem že celo desetletje na Bridgestone (še prej Potenza RE 750, sedaj Turanza 300) in sem vse poste, kjer ste se pogovarjali o gumah, kar preskočil. Tudi testi me niso zanimali.
Ko sem pa sedaj končno malo začel te stvari gledati, pa vidim, da se ogromno pogovarjate o Continentalu.

oljarsi

Zelenc'
6. mar 2012
10
0
1
Jaz sem imel Premium Contact 2 za štiri sezone, kar znese približno 60.000 km. Zame je to najboljša guma, odlična tako na suhi kot na mokri cesti, cena pa tudi ni pretirana.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Vidim, da se zadnji dve sezoni kar hvalijo Continental gume. Ker moram nabaviti nov komplet, bi mogoče tudi Continental prišel v poštev. Do sedaj sem imel Bridgestone Turanza 300 (205/55/16).

Ker je pri tem Continentalu ogromno enih modelov, me zanima, kateri je najnovejši? Oz. katerega se najbolj priporoča vzeti?

Conti je the best of ! Pika. Imam trenutno turanzo er300, 2050 55 16, jajca od gume; glasna, trda. Conti je boljša in 200% tišja. Kaj mi je bilo da sem takrat kupil ER 300...trenutek slabosti.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se strinjam, s Continentalom sem bil najbolj zadovoljen, pa tudi ko je starejša guma še vedno drži.

Imam zdaj Michelin Sport Pilot, pa bi menjal takoj za kake Premium Contact.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Imam zdaj Michelin Sport Pilot, pa bi menjal takoj za kake Premium Contact.

Zakaj pa? Ker jaz pa ravno razmišljam o Michelinkah. Ker naredim letno malo kilometrov, pa nočem da mi takoj trda rata. Sicer sem do sedaj mel Sport Contact 3.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ravno zaradi trdote. Profil ne gre nikamor, postanejo pa trde. Res sicer, da so zdaj 4 leta stare, pa vseeno bi imel raje manj profila in več oprijema.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Torej, kolikor sem našel, imajo tri serije:

-sport contact (3, 5)
-premium contact (2)
-eco contact (3, 5)

Kolikor sem razumel, je najnovejša Ecocontact 5. Kakšna pa je sploh razlika med premium contact in eco contact?

Pa še najpomembnejše vprašanje. Kje se jih dobi poceni, pa da niso lanske ali predlanske?

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Eco, Premium, Sport Contacr 5 so novi profili. Glede na to, da rad vozis turing gumo, potem vzemi PremiumContact 5. Razlike so od velikosti, namena, ojacitev in profilov. CONTINETAL

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
KSZ...

imam Sport Contact 3 asymetric A1 205/55x17 ZR 17. Po sezoni in pol postala stopničasta in glasna za znoret. Zimaki so tišji... In tudi popuščati z oprijemom so začela. Prevoženo cca 25kkm, profila še za to sezono. Avto je GrandScenic

Razočaran, draga je bila kot pes...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na AMZS sta testa obeh gum, kot je napisal terencehill je ecocontact namenjena bolj za manjše avtomobile z manj konji in hitrostmi, premiumcontact pa za večje, močnejše... (ni pa nujno seveda).

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
In zakaj si dal zelo dobro športno asimetrično gumo na družinski umirjeno naravnani avto??

Ni kriva guma, je kar uporabnik...
smirk-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
In zakaj si dal zelo dobro športno asimetrično gumo na družinski umirjeno naravnani avto??

Ni kriva guma, je kar uporabnik...
smirk-1.gif

A pol guma rata zanič
hysterical-1.gif
zakaj je problem če ima "predobro" gumo za svoj avto ,ki ga po potrebi bolje ustavi če bo to rabil?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Laguna III, Megane III imajo to na prvi vgradnji.
Pojdi sedajle do vulkanizerja in reci da hočeš TAKOJ 4 gume 205/55X17 odnesti. Ne čez en teden, ne pojutrišnjem. Sedajle. Ali pa vsaj dve gumi. Potem se pa delaj pametnega...
Ko ti na AC razgoni gumo (Continental Premium Contact 2) in imaš na voljo samo kit za popravilo greš do prvega vulkanizerja/servisa in kupiš nekaj, da lahko nadaljuješ pot na morje. Kapiš?