Čiščenje litih platišč

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
TIsta pena, ki jo dobis v stacunah z avtoopremo ali crpalkah, ni vredna nic... Sem ravno cez vikend probal... in ni slo nic bolje dol, kot ce bi samo z vodo ali navadnim samponom drgnil
frown-1.gif
... Stran vrzenih 7€ ali 8€ ...

kaka pena?
kok jaz vem je pena za gume mazat da se svetijo. jaz kupujem najcenejše čistilo za felne kaj ga majo v šparu. neke 3€ al kok je. in spuca vse s pomočjo ščetke. tisti ki pa jim uspeva z navadnim šamponom pa še nevem kaj pa očitno perejo felne 1x na tedn, ko maš pa to sranje zažgano not pa ne pomaga nič drugega kot ta jebena agresivna čistila za felne.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
daj povej mi kolikor pride ta ščetka s slike.

Ker je vizuelno identična oni z WC-ja
smile-1.gif
, le predvidevam da stane vsaj 5 x toliko.

(ta wc opcija je verjetno 1.5 EUR...samo metlica).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Koliko pa je ta trda, ki jo imaš? Po slikah zgleda manj trda kot za WC, samo kak potem zdrgne kaj?

Drugače pa vincent hvala za idejo za WC ščetko, to stane par €, pa fajn trde kocine ima.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
TIsta pena, ki jo dobis v stacunah z avtoopremo ali crpalkah, ni vredna nic... Sem ravno cez vikend probal... in ni slo nic bolje dol, kot ce bi samo z vodo ali navadnim samponom drgnil
frown-1.gif
... Stran vrzenih 7€ ali 8€ ...

kaka pena?
kok jaz vem je pena za gume mazat da se svetijo. jaz kupujem najcenejše čistilo za felne kaj ga majo v šparu. neke 3€ al kok je. in spuca vse s pomočjo ščetke. tisti ki pa jim uspeva z navadnim šamponom pa še nevem kaj pa očitno perejo felne 1x na tedn, ko maš pa to sranje zažgano not pa ne pomaga nič drugega kot ta jebena agresivna čistila za felne.

Jaz operem avto enkrat na dva meseca, oziroma odvisno od časa. Nikakor pa ne vsak teden in samo s šamponom in wapom umijem feltne.

Rezultat je pa nekak takšen kot na sliki (to je recimo en dan po pranju). (feltne so malo okrušene ob robovih, da ne boste mislili, da je umazanija, očitno je bilo prejšnjemu lastniku vseeno kako mu gor-pa dol dajejo gume)

EDIT:
Je pa res, notranjega dela feltne pa ne morem z šamponom oprati do sijaja - sicer pa, kdo sploh gleda notranji del feltne?
smile-1.gif
Pri menjavi gum jih sicer spreme kukr se da, pa malo s ščetko.. ne bom pa zdej tri ure pral nečesa, za kar je vseeno, ali je ko novo, ali pa malo umazano.
633576-Picture184.JPG

Priponke

• 633576-Picture184.JPG
    633576-Picture184.JPG
    48,8 KB · Ogledi: 275
Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V Tušu imajo ščetko ki izgleda kot polovična WC ščetka (prerezano po dolžini, torej ščetine samo v polkrogu), ščetine so enako trde in stane 2€. Sem jo kupil in bom poročal kako bo. V Šparu pa sem našel kar precej veliko pakungo čistila za felne za 4€.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Jaz uporabljam take za wc in dobim tak sijaj z navadnim kuhinjskim detergentom. Pene za gume pa tudi ne nucaš, z isto mešanico zunanji rob gume dva kroga podrgnem s krtačo do prave barve. Tisto maščobo vidiš na kilometer. Če pa kdo verjame v impregnacijo s temi spreji, pa naj se potem sekira tudi za kotalno podlago, ko se vozi po kurjem dreku ...
Pa na vsake toliko jih vržem dol in spucam še od znotraj.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik CSF pravi:
Stane več kot 5x toliko
evil.gif
preden sploh kaj očistiš

ti ko si profesionalec bi lahko dal dol feltno in jo očistil kot se spodobi
grims-1.gif

drugače se pa zapečen zavorni prah da dol tudi samo z gobo in ne rabiš nobene ščetke.
važno je pravo čistilo+ redno čiščenje
cheer.gif

eni pa očistijo feltne samo takrat preden gre avtomobil v prodajo
bonk.gif

Srotko_Bos

Pripravnik
13. nov 2008
144
0
16
Laško
www.pivo-lasko.si
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Jaz uporabljam take za wc in dobim tak sijaj z navadnim kuhinjskim detergentom. Pene za gume pa tudi ne nucaš, z isto mešanico zunanji rob gume dva kroga podrgnem s krtačo do prave barve. Tisto maščobo vidiš na kilometer. Če pa kdo verjame v impregnacijo s temi spreji, pa naj se potem sekira tudi za kotalno podlago, ko se vozi po kurjem dreku ...
Pa na vsake toliko jih vržem dol in spucam še od znotraj.

Saj ti piše na flaši, da ne špricaj po kotalni podlagi.
Ne piše pa nikjer DO NOT EAT. Torej je ziher fajn za pojest.
evil.gif

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
Citat:
ti ko si profesionalec bi lahko dal dol feltno in jo očistil kot se spodobi

Seveda se da felgo odstranit in narediti kot novo ,zaščititi notranji del pred prijemanjem zavornega praha itd. vendar se za to korekcijo odloča zelo malo ljudi
smirk-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Da obudim temo...torej, katera firma, poleg Karcherja bi bila se dobra za feltne?

jello

Guru
22. sep 2008
10.156
3.880
113
Za porumenele kote in vogale je miraclean gobica edino kar deluje. Ja sem sprobal.