Čipanje bencinarja...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Danes tudi enga modela vprašal, ko se že nekaj let ukvarja z avto tuningom, če ve kaj pomeni kratica DOCH......pa tudi ni mel pojma....pa je star 32...

Tak, da se tolažim s tem....itak pa so na tem alterju sami biseri, ki vse vedo...zato pa sem tukaj, da še jaz postanem alterjev biser
smile-1.gif

Pol sta z tem modelom lahko vkup bisera in se z tuningom ukvarjata celo življenje, pa vama bojo nakoncu (še vedno) drugi tunali avte.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.079
5.653
113
Skratka če skupi odpreta ES.PE. vama zihr nebo dougcajt
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Ja saj sem pričakoval to
smile-1.gif

Ja podvozje pa mam že naročeno!!! Pa ne samo feder! Komplet h&r gevindo....

Kkšn strut, sway-i od eibacha, zavore od TT-ja
smirk-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Danes tudi enga modela vprašal, ko se že nekaj let ukvarja z avto tuningom, če ve kaj pomeni kratica DOCH......pa tudi ni mel pojma....pa je star 32...

Tak, da se tolažim s tem....itak pa so na tem alterju sami biseri, ki vse vedo...zato pa sem tukaj, da še jaz postanem alterjev biser
smile-1.gif

Seveda ni vedel, če je prava kratica DOHC.
evil.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Sonic, ti pa si tunner. Vprašaj še koga mehanika, kaj pomeni COHD, če bo mogoče to vedel...
smile-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Res se vam vsem čudim.....tak se obnašate kot, da bi bili vsevedi......!!!

Pa priznam, da nisn mel pojma pa še marsikaj mi menda ni jasno okol avta.......zgleda pa tak, da ste vsi tak pametni, da bi komot avte sami doma popravljali.........jaz pač peljem k mehaniku.......

Pa še to mi je čudno.....če dam drug avspuh na avto, pa luči zamenjam pa še neke malenkosti......pa bi moglo bit samo po sebi jasno, da se vse vem ki je kaj......

PS: Neke mi po avspuhu ruži...je mogoče da so lageri???
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
dohc sohc ohv..... to so čiste osnove avtomobilizma
smile-1.gif

to je tak kot če nebi vedo kaj je motorni bat
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.079
5.653
113
Dobr ne meši ga z OHV to sam še pr kosilncah vidš dandans k se pač morjo pohvalt da ni L zasnova glave motorja
smile-1.gif

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ksz

Kaj pa modifikacija z spremenjenim IAT senzorjem oz. z čipom (najbrž je sam upor), ki ga vežeš za IAT senzor in kao sporoča nižjo zunanjo temperaturo od dejanske, posledično avto meša drugačno mešanco (zraka in bencina) in avto pridobi na moči
rolleyes-1.gif

Je kaj na tem?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Pridobi ze na moci vendar niti slucajno 15km. Kaka je pa poraba pa verjetno ne navedejo.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
"improved mileage per gallon"! kolikor pa jaz poznam ta termin, naj bi bilo to povečana poraba.

Ok, pa še eno vprašanje. Avto z počasno, lagano vožnjo sčasoma uleniš, nato pa resetiraš računalnik (ECU al kaj že, saj veste) da se vse znova nastavi. Avto nato voziš malo bolj agresivno. Jje res da ima avto potem malo boljše performanse?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
"improved mileage per gallon"

pomeni povečana kilometraža na liter po naše
smile-1.gif

se pravi, zmanjšana poraba

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ja, sem še preveril na wikipedii. Imaš prav! Sem vrgel lopato saj na glavo

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik mtey pravi:
Ok, pa še eno vprašanje. Avto z počasno, lagano vožnjo sčasoma uleniš, nato pa resetiraš računalnik (ECU al kaj že, saj veste) da se vse znova nastavi. Avto nato voziš malo bolj agresivno. Jje res da ima avto potem malo boljše performanse?

to je tako kotpri človeku...maš lenuhe po firmah, ki nič ne delajo..potem jih pa nasekaš po nagi ritki (reset računalnika) pa delajo ko ure
evil.gif

ja ja...nikar s premalo vrtljaji..ker ti lahko zaspi med samim delovanjem!

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Te pa očitno ne obvladam niti osnov avtomobilizma......po domače povedano ap me tak boli ....khm khm

Nič slabše se ne peljem
smile-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
to je res, samo potem tlko pazi da neboš razlagal okoli kak boš odmično od docha zamenjal in s tem pridobil 15bhp
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.