Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
???
Sorry, sam res nisem kapiral kaj si hotel s tole kvazi nemščino povedat?
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no dejmo najdit neko rešitev. Ampak zakaj jo moramo mi iskati??? A nimamo za to zaposlenih en kup ljudi na MNZ, Sodstvu in ne vem kje še vse. A ni to njihova služba??? A zdej mi, navadni ljudje rešujemo to problematiko??? Sej drugač je enostavno - naj jih začnejo obravnavati kot nas. Se pravi za začetek, kakšnega gradbenega inšpektorja v tabore, pa bagr za njim. Pa kakšno socialno delavnko, pa kakšen komunalni inšpektor. Potem kazni, in mora se poskrbeti, da bojo le te res izterjane - če ne drugače v zapor pa naj tam svinčnike sestavlja. Enkrat v 30 letih bo že odplačal. Potem vse tele mlade cigote, kateri kar kipijo od ponosa, malo na tla potolčt. Zaplenit vse neregitrirane in tehnično neizpravne avte. Njih peljat en krog v gozd, pa kakšno palco čez hrbet. Potem jim ukinit vse podpore in dodatke za otroke. Ker te otroci bojo čez 20 let resni problem. Zakaj bi se jih pol trudil nahraniti? Odrasle dedce v službo strpat. Na komunali je zmeri delo. Potem ukinti delavna dovoljenja za bosance, pa ga jih odprt za cigane. Pa naj zidajo! Seveda pod budnim očesom varnostnikov, pa sej - itak bo kej zginl. ampak ok, sej je vse zavarovano.
Vglavnem... ko bo to, bo mogoče tud manj nas, k jih ne moremo videti.
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
hej, sej se oni sami nočejo civilizirat in umirit in živet neko kao EU urejeno življenje! In kar se tiče vzemanje pravice v svoje roke. Ja mater, tale kriza se vleče zdele že nekaj let, pa se ni čisto NIČ spremenilo. Država jim pomaga, oni pa tud pol.kurca. interesa za spremembe ne pokažejo! a se ti zdi, da počasi imajo ljudje dost tega. Ker ko ti ljudje niso privezani v avtu, dobijo 120€ kazni in jo tud MORAJO plačati.
Strojani so dobil novo bajto, parcelo, vse... pa glej jih. A so se kej skuliral? a je kdo službo najdu? a kdo plačuje davke? Matr, sej se ne bom čudil, če bojo ljudje res vzeli pravico v svoje roke!!! in dal jim bom prov. In tud ne vem zakaj jih res država tok ščiti???!!! Kaj ima od njih??? same probleme! Jest bi bil že 3x v popravnem domu, če bi delal tok pi.z.d.arij kot jih oni...
Ko sem bil star ene 8 let me je ciganka hotla plunt.Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Povejte ali napišite vaše osebne dogodtke s cigani.
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik leibstandarte pravi:
Torej se na tem forumu lahko širi rasno nestrpnost.
Kaj ti si, ki blizu teh ciganov na Dolenskem?
Ne bo držalo. Moralo bi pisat ; Cigani so enakopravnejši,ostali pa so enakopravniCitat:
Ustava Republike Slovenije
14. člen
(enakost pred zakonom)
V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino.
Vsi so pred zakonom enaki.
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Nemscina mi pravzaprav zelo dobro lezi, ampak ce bi celotno spakedravscino tega userja prevedel pa res nihce ne bi razumel.
In ce mislite, da primerjava ni na mestu - dajte, zapeljite se enkrat tam cez Korosko, ali pa do Spodne Avstrije, recimo na Madzarsko mejo, pa boste videli, da je natancno - isto. Za vecino Avstrijcev smo vsi eno in isto "Jugoschlavische Scheisse"....
Citat:
Živim v Šentjerneju.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ne v prekmurje. V Ljubljano jih naj naselijo. Tam majo cigani največ prijateljev in sočutja.Citat:
jest sm tud za rezervate. Nej jih naselijo tja nekam v prekmurje,
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
vi tuki ste totalno zamaknjeni, vkljucno z modi, ki tega ne zaklenejo/brisejo,... karkoli
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ne v prekmurje. V Ljubljano jih naj naselijo. Tam majo cigani največ prijateljev in sočutja.Citat:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Mas prav.
Najbolje je, da jih steriliziramo, jim poberemo otroke in jih damo v prevzgojne zavode, da bodo vsaj za ciscenje cevljev uporabni, stare cigane pa ponucamo za poceni delovno silo, pri, recimo, izdelovanju barv in lepila.
(C) Nemcija in BASF, 1937
Kolega, tudi pod razno nisem kompetenten za razresevanje problema s cigani. Ampak jaz se, za razliko od polovice folka tukaj, tega vsaj zavedam. In imam toliko - necesa - da mi ideja o jemanju "pravice" v svoje roke ne pade niti na kraj pameti. Ker ne bi bil nic boljsi, kot cigani, ce bi se spravil nad njih.