Cigani bodo tožili

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Jasno da ni isto, malo pretiravam, da bi pokazal, da na nas (NAS! Slovence! Bozji Narod, po Jansevem Evangeliju!) isto gledajo..

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
"Kako se koroški Slovenci šlepajo v Avstriji?" mislis?

Glede na ADP se sploh ne. Glede na pravice, ki jim pripadajo jih Avstrija - no, Koroshka - precej omejuje pri izvajanju le teh. Ampak Avstrijci seveda na to ne gledajo tako.
Poglej, jasno mi je, da to ni ista "scena" - in ta tezavi nista tudi najmanj v sorodu... Hotel sem le opozoriti, da drugi na nas, UeberSlovence gledajo enako kot nekateri od "ljudi" tukaj na Cigane...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Se še spomnite, kakšni so bili odzivi na ta napis?

60213382.jpg

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj bi napisal kaj si mislim o ciganih in še o kom pa ne bi rad povzročil probleme meni in tebi! Sploh tebi ko bi ugotovil na koga si se spravil!
grims-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
In kaj je narobe s tem napisom? kaj pa če lastnika lokala dejansko motijo Slovenci in Hrvati in jih ne želi za goste? In kaj potem?
Lahko nič ne napiše in se pesjansko obnaša do takšnih gostov. Torej je lahko evropsko civiliziran in jih med vrsticami jebe v glavo.
Tako je pa odkrit. In jaz to cenim.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Točno tako. Saj nihče nikogar ne sili zapravljati v takšnem lokalu.

Dajmo obrniti vprašanje malce na glavo. Tale primer je povsem hipotetičen in pravno verjetno nevzdržen.
Izbiraš kraj, kjer boš postavil hišo ali kupil stanovanje.

Na izbiro imaš kraj, kjer so odprti do vseh. V kraju je pač prisotna močna struja ljubiteljev manjšin in Romov.
Na izbiro imaš tudi kraj, kjer ti pisno jamčijo, da se v njem ne bo naselil noben cigan. Da v šolo ne bodo sprejeli nikogar, ki je malce bolj temne polti ali ima priimek na -iæ.

Koliko Slovencev bi se odločilo za opcijo 1, koliko pa za 2? Menim, da bi se jih ogromen odstotek odločil za opcijo 2, seveda pa tega ne bi nikomur priznali, saj bi se tako težko hvalili še naprej, kako so evropski, civilizirani, demokratični, odprti do drugačnosti ipd.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
jz bi izbral 2.opcijo, samo kaj ko so tut nekateri -ič-i ok ljudje. če bi blo pa samo cigro free, pa definitivno 2. opcija.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ljudje so ljudje in se jih ne presoja po rasi, priimku, še najmanj pa po prvem vtisu. Je pa za takšno logiko treba imeti tudi nekaj potrpljenja in živcev, a se včasih obrestuje.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
In kaj je narobe s tem napisom?
Nekateri so takrat verjetno prvič v življenju videli, kako izgleda, če oni nastopajo v vlogi "ciganov".

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Prav, vsaka lekcija je za nekaj dobra. Vsaka država ima svoje čefurje in cigane. Mi svoje, Avstrijci pa tudi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah a vi sploh razumete tale problem s cigani???!!!

Ne vem, kaj ima to veze z slovenci v avstriji, ali tujci drugje po svetu...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Here we go again: Pred ribniško občinsko stavbo je družina Danila Hudoroviča iz Goriče vasi pri Ribnici vnovič postavila šotor. Policisti so jih že popisali. Spomnimo: lani so Romi pred občino taborili dvakrat.

Citat:
Hudorovič je tudi napovedal, da bo vdrl v eno izmed praznih stanovanj v lasti občine.

Ni kaj. Že vnaprej napovejo svoja kriminalna dejanja.
cheer.gif

Če jim kaj ni všeč lahko speljejo njihove nomadske usrane riti nekam, baje ima Bruselj dovolj komunalno urejenih parcel
smile-1.gif

čudno da še ciganov ni sram kaki se razglašajo za njih...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
čudno da še ciganov ni sram kaki se razglašajo za njih...

Ciganov ni nič sram. Itak se kriminalci iz vrst ciganov po novem imenujejo Romi!
hysterical-1.gif

V samo parih letih, je beseda rom dobila slabšalni predznak za besedo cigan.
zmaga.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Če bi bil jaz župan občine jim podarim TAKELE šotore in jim pojasnim da to zato, ker bodo še velikokrat kampirali če mislijo da se bo dalo legalizirati črno grajeno naselje... oz. po drugi strani pa se lahko včlanijo v LDS al pa Zares
grims-1.gif

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
sama nisem videla dokazov, da bi cigane država obravnavala kakorkoli drugače kot ta prave, čistokrvne (al kakorkoliže) slovence..
Da ti naštejem 2 primera:
1.ena gospa se je pol leta vozila z mano v Maribor v službo(delala prek javnih del) nakar je naenkrat več ni bilo na bus.Ko je po mescu dni s5 prišla sem jo vprašal kako to in takrat mi je odgovorila da je ostala brez službe.Ko je prosila za podaljšanje pogodbe so ji na zavodu povedali da imajo prednost romi in če bi bila romkinja bi delo lahko obdržala.

2.Mlad fant ki je brezposeln na zavodu je hotel opravljat izpit D kategorije(avtobus) pa mu zavod ni odobril stroškov.Cigane pošiljajo na opravljanje izpita vse po vrsti čeprav ti nimajo volje do tega in nikoli ne bodo opravljali poklica za katerega jih zavod pošilja opravljat izpit.
Ah še enega na brzino
V mariboru poznam cigansko družino ki živi v veliki novi hiši pred hišo novi mercedes,pa še 2 dokaj nova avta,njihovi froci pa majo vrtec brezplačen,dobivajo vse podpore ki so možne.Dočim sem jaz za svojega otroka ob moji plači 600 evrov plačeval 200 evrov za vrtec.