Cigani bodo tožili

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A si ti že imel kdaj opravka s cigotom v živo ali si ga videl samo na TVju? Bog ne daj, da bi moral živeti v njihovi bližini (oz. so se oni privlekli v tvojo). Ker če bi, ne bi imel takega mišljenja o njih. Ker to so, žal, slabše kot živali. Živali uspeš zdresirati (princip palica-korenček), pri njih dejansko ne pomaga nič.
Če pa si/izpolnjuješ prejšnjo točko, si pa zelo primeren za delo v "red light district" kot domina/suženj.

Toliko, kolikor Ciganov zivi v radiju 20km okoli mene ni v celi Sloveniji - pa je edinkrat, ko jih zaznam in me rahlo motijo takrat, ko je kosovni odvoz in se stari ata vsede na eno star, zmahan jogi, ta mali pa po celi ulici razvlecejo tisti kup, da najdejo kaj uporabnega za takrat, ko ata pripelje kamijoncek naokoli. Motijo me pa samo zaradi tega, ker mam skoz feeling, da mi bo avto opraskal medtem ko proba star pralni stroj nekam zrinit.

Pa tud enkrat se nisem mel problema z njimi. Ne vem no, slo Slovenski res tako drugacni?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Nadi,
odgovori mi na naslednja vprašanja.

1. koliko Slovencem, črnograditeljem, je država uredila na državne stroške nadomestno bivališče in to celo v Ljubljani
2. koliko Slovencem država pusti tolikšen nabor prekrškov in kaznivih dejanj, kot se jih zgodi v ciganskih naseljih?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Samo Strojane si vzemi za primer...
evil.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Kot sem napisal
pozdrav.gif

Najet odvetnika in tožit državo.
Pa še ena
17758-icon_confused.gif

Najet/kupit flet poleg zagovornikov (evrofil, evrokrat,.....) in dat flet ciganom. pa da ne bom krut, eno mirno družino Romov. Ki naj bi bila mirna.

Razni zagovorniki. Povejte ali napišite vaše osebne dogodtke s cigani. pa ne tiste, da ste jih videl na en meter prek LCD-ja. Kaj bi naredili, ko na lastne oči vidite, kako hočjo obkrast eno stro žensko, kako hoče iz tvojga dvorišča pobrat nekaj železja, kako ti tebi nič meni nič ponoči skoči z scooterjem, brez luči pred avto in potem ti še grozi, da si ga hotu ubit, zažgejo tare avte, pol pa kličejo da je požar, pa še cel kup greoženj na sosede, da jim je hotu to pa to nardit, v resnici jim pa ni gotu na dvorišče spustit,...
Lube duše ne neki govort, kar nimate izkušenj. Cel kup teoretikov je tle.
razne inštitucije, razne inštitucije,... ko kake budale to pišete. Kje pa so razne intitucije? Kaj misliš, da se jih normalen policaj ne boji? Tut k njemu lahko pridejo s kalašnikom ali molotovko domov. Ali ga kje "srečajo" pred trgovino.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Dobr, sej jest tud nisem za kršenje zakonov.
Sam povej mi potem, a tebi nikol ne poči živec, ko spremljaš, kako država dela s cigoti in kako z ostalimi ljudmi? Kaj vse jim dovoljuje, kako jim pogleda skozi prste itd, po drugi strani pa ravno obratno velja za nas. Nas oglobijo na vsakem napačnem koraku, vsako stvar plačamo ko žuti itd itd...
Jest bi tud bil takoj za to, da se jih spravi v red "po zakonu", ampak kaj, ko je realnost daleč od tega.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no dejmo najdit neko rešitev. Ampak zakaj jo moramo mi iskati??? A nimamo za to zaposlenih en kup ljudi na MNZ, Sodstvu in ne vem kje še vse. A ni to njihova služba??? A zdej mi, navadni ljudje rešujemo to problematiko??? Sej drugač je enostavno - naj jih začnejo obravnavati kot nas. Se pravi za začetek, kakšnega gradbenega inšpektorja v tabore, pa bagr za njim. Pa kakšno socialno delavnko, pa kakšen komunalni inšpektor. Potem kazni, in mora se poskrbeti, da bojo le te res izterjane - če ne drugače v zapor pa naj tam svinčnike sestavlja. Enkrat v 30 letih bo že odplačal. Potem vse tele mlade cigote, kateri kar kipijo od ponosa, malo na tla potolčt. Zaplenit vse neregitrirane in tehnično neizpravne avte. Njih peljat en krog v gozd, pa kakšno palco čez hrbet. Potem jim ukinit vse podpore in dodatke za otroke. Ker te otroci bojo čez 20 let resni problem. Zakaj bi se jih pol trudil nahraniti? Odrasle dedce v službo strpat. Na komunali je zmeri delo. Potem ukinti delavna dovoljenja za bosance, pa ga jih odprt za cigane. Pa naj zidajo! Seveda pod budnim očesom varnostnikov, pa sej - itak bo kej zginl. ampak ok, sej je vse zavarovano.

Vglavnem... ko bo to, bo mogoče tud manj nas, k jih ne moremo videti.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Mene name ist Hans, und ich komme aus Karnten.

"Razni zagovorniki. Povejte ali napišite vaše osebne dogodtke s ferdammte Jugoslawen! Aber nicht tiste, da ste jih videl na en meter prek LCD-ja. Kaj bi naredili, ko na lastne oči vidite, kako hočjo obkrast eno stro žensko, kako hoče iz tvojga dvorišča pobrat ein bisschen zelezo, kako ti tebi nič meni nič ponoči skoči z scooterjem, brez luči pred avto in potem ti še grozi, da si ga hotu ubit, ubijejo ubogega Jorga, ki nam je hotel samo dobro, pa še cel kup greoženj na sosede, da jim je hotu to pa to nardit, v resnici jim pa ni gotu na dvorišče spustit, weil bi mu mucko pozrli inu hcerko posilen!

Lube duše ne neki govort, kar nimate izkušenj. Cel kup teoretikov je tle.
Instituzionen, instituzionen!... ko kake budale to pišete. Kje pa so razne intitucije? Kaj misliš, da se jih normalen Avstrijec ne boji? Tut k njemu lahko pridejo s kalašnikom ali molotovko domov. Ali ga kje "srečajo" pred trgovino."

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
nemščina ti pa glih ne leži, a ne? Sej men tud ne, sam vem, da tole ni prov spisano...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Sam povej mi potem, a tebi nikol ne poči živec, ko spremljaš, kako država dela s cigoti in kako z ostalimi ljudmi? Kaj vse jim dovoljuje, kako jim pogleda skozi prste itd, po drugi strani pa ravno obratno velja za nas. Nas oglobijo na vsakem napačnem koraku, vsako stvar plačamo ko žuti itd itd...
Jest bi tud bil takoj za to, da se jih spravi v red "po zakonu", ampak kaj, ko je realnost daleč od tega.

Se malo Hansa aus Karnten:

"Sam povej mi potem, a tebi nikol ne poči živec, ko spremljaš, kako država dela s Jugoslawi in kako z ostalimi ljudmi? Kaj vse jim dovoljuje, se dvojezicne table! Jim pogleda skozi prste, ko jih sami postavijo, mi pa ne smemo imeti unsere schonen tablen auf Deutech! Ja, ravno obratno velja za nas. Nas oglobijo na vsakem napačnem koraku, vsako stvar plačamo ko žuti itd itd... "

Kdaj se boste zavedli, da je doma sicer lepo opletat po koprivah, ampak cim si pa cez naso ljubo zahodno mejo si pa ti za nih prav tak cigan.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
UUUU kapiram
redface-1.gif
.
Zakaj nisi napisal Slovence, ne Jugoslovane
smirk-1.gif
. Iz Juge je res šlo veliko po svetu, sam tut iz dol juge. Stavim, da 99% slovencev, ki je šlo po svetu, je šlo za zasluškom, ne pizdarije delat. Ker če so jih, potem so jih tut tukaj in so zato popokal.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:

Se malo Hansa aus Karnten:

"Sam povej mi potem, a tebi nikol ne poči živec, ko spremljaš, kako država dela s Jugoslawi in kako z ostalimi ljudmi? Kaj vse jim dovoljuje, se dvojezicne table! Jim pogleda skozi prste, ko jih sami postavijo, mi pa ne smemo imeti unsere schonen tablen auf Deutech! Ja, ravno obratno velja za nas. Nas oglobijo na vsakem napačnem koraku, vsako stvar plačamo ko žuti itd itd... "

Kdaj se boste zavedli, da je doma sicer lepo opletat po koprivah, ampak cim si pa cez naso ljubo zahodno mejo si pa ti za nih prav tak cigan.

Temle našim dolenjčkom moraš malo bolj direktno napisati, da bodo razumeli. Pa prosim, kratke stavke, od šmarnice skisani možgani niso ravno sposobni absorbirati več kot kake štiri besede naenkrat
wink-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Nemscina mi pravzaprav zelo dobro lezi, ampak ce bi celotno spakedravscino tega userja prevedel pa res nihce ne bi razumel.

In ce mislite, da primerjava ni na mestu - dajte, zapeljite se enkrat tam cez Korosko, ali pa do Spodne Avstrije, recimo na Madzarsko mejo, pa boste videli, da je natancno - isto. Za vecino Avstrijcev smo vsi eno in isto "Jugoschlavische Scheisse"....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sam mi smo tukaj doma, oni pa niso. In čisto razumem da si v tujini le tujec - cigan al pa čefur. Ubistvu smo bl čefurji. Ker smo balkanci.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Doma v koprivah opletat
To zate velja, ker nimaš pojma,kako je živeti vzporedno s ciani.
Poleg tega, ko pridem v Nemčijo v trgovino, gostilno, ali v Avstriji; je res, da nimam Deutsche wagen (mam Forda), sam sem še vedno bolj bele polti in lepše se obnašam v družbi kot Avstrijci, nemci.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ker koroski Slovenci pa niso tam doma, od "par let" preden se je prvemu holcarju zazdelo, da bi on imel Avstrijsko Kraljestvo?
smile-1.gif
Ampak so za Avstrijce se vedno cefurji.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:

To zate velja, ker nimaš pojma,kako je živeti vzporedno s ciani.

Nepismen, kajne?
Nisem dovolj jasno napisal: "Toliko, kolikor Ciganov zivi v radiju 20km okoli mene ni v celi Sloveniji"

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Nadi,
odgovori mi na naslednja vprašanja.

1. koliko Slovencem, črnograditeljem, je država uredila na državne stroške nadomestno bivališče in to celo v Ljubljani
2. koliko Slovencem država pusti tolikšen nabor prekrškov in kaznivih dejanj, kot se jih zgodi v ciganskih naseljih?

Slovencem se edino(stalno v kolikor je prijavljeno) prebivališče ne ruši (oz. izjemoma bi se tudi lahko pa ne poznam primera)..v praksi je, da se jim ponudi možnost, da uredijo papirje in to legalizirajo..
občine vse in ne CELO ljubljanska imajo socialna stanovanja kamor nastanijo družine z zelo nizkimi dohodki, prav tako ti ljudje dobivajo socialno pomoč, nadomestila za otroke, nekaterim celo plačujejo položnice (seveda je to prav)..
naša občina je klošarjem naprimer zgradila lesene hišice (pustimo stat, da jim jih je uspelo požgat
smirk-1.gif
)

glede kaznivih dejanj pa res nič ne vem razen tega kar je nekdo od nekega soseda strica prijatla nekje slišal in to nesel naprej..podobno kot takrat tam, ko so cigane z vilami iz vasi gnali zaradi nekega pretepa..v resnici se je pa navaden Slovenec stepel s Slovencem
crazy1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
OK, vzamem nazaj kar sem napisal in se ti opravičujem.
A isto živijo v enodružinski hiši po 100 komadov? Verjem, da hiša niti ni za eno družinico tle pr nas.