Čestitke policiji za zaseg MB CL500

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Velikonja nikoli ni prijavil izsiljevanja. Tako da je kar lepo cakal. on ze ve zakaj. Nihce te ne zali, ogledalo sem ti nastavil.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Velikonja nikoli ni prijavil izsiljevanja. Tako da je kar lepo cakal. on ze ve zakaj. Nihce te ne zali, ogledalo sem ti nastavil.
Vsa gorenjska je že pred streljanjem vedela, s čim se ukvarjajo tisti tipi, samo policija izgleda da ni vedla ali ni hotela vedet.
Kaj misliš, zakaj Velikonja ni prijavil izsiljevanja? Mogoče prav zato, ker so ga izsiljevali. Khmm, če je šlo le za navaden gostilniški prepir, zakj so potem Velikonjo na sodišče vozili v blindiranem avtu in v neprebojnem jopiču?

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.228
215
63
Če bi policija ukrepala, bi ga prijavil.
smirk-1.gif

Ker pa policajčki KAO "ne morte ukrepat" dokler se kaj ne zgodi (podobno je tud pri družinskem nasilju): ja matr, ko je familija poklana, pol se lahko samo še po riti šlatate, ukrepat nimate kaj več.

Ej res, daj ne delaj se norca, no...

Sicer pa se ne mislim prepirati s tabo, valjda ne boste priznali lastne nesposobnosti - je pa res, da vas delno omejujejo tudi zakoni, ki podpirajo kriminal.

Lep večer.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
No, ker vidim, da ti ni problem grozit ljudem, ki te futrajo z davki, me pa še nekaj zanima...

KOmu sem grozil? Synthmana sem opozoril, sem mislil da je ljudem bolj vsec ce jih najprej opozoris.
Potem si pa popolnoma zgrešil point.
Svoje opozorilo bi moral naslovit na policaje in zakonodajalce, da naj ne zajebavajo in ropajo že tako obubožan folk in kasirajo za popolnoma nepomembne prekrške, ki ne vplivajo na varnost, ker se bo enkrat enmu odfukalo. Še bolj kot pa se je pred kratkim dvema znancema, pri enem so pele pesti med policajem in njim, pri drugem pa je ostalo zgolj pri ostrih besedah. V obeh primerih sta policaja postopala popolnoma neprofesionalno in si po mojem mnenju ne zaslužita, da nosita uniformo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Me je ustavil policaj in rekel da sem peljal 135, jest sm pa ravno pogledal na števec in videl da sm peljal okol 115, (na 100), in ko sem zahteval vpogled radarja (je meril z laserskim) mi je policaj rekel, da mi tega ni dolžan pokazat in da nimam pravice vidt.

Tole pa lahko dodaš v tisto knjigo, kjer je 365 pravljic za lahko noč za naše najmlajše...bo knjiga ravno prava za prestopno leto...
Če ne verjemeš je tvoj problem.
Pa še to bom dopisal. Ko sem se nad takim početjem policaja pritožil, so mi prijazno odgovorili, da je pritožba odbita in da je policaj postopal po zakonu.
In glej ga šment, res v zakonu nikjer ne piše, da bi ti policaj moral pokazat izmerjen rezultat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Oooo še en ovaduh! Pridi bližje da te štrcnem v školko
cheer.gif

ce bi imel elemente bi jo sedaj ze pisal. In jo tudi bom ce bo treba. In nima veze z nestrpnostjo ali cem drugim. On ve zakaj sem to napisal. Ima vso pravico jamrat, jokat in se pritozevat cez cel svet, policijo in sodstvo. So pa neke meje.
Pa bi napisal KO proti goljufivemu komandirju policije, ki je poslal sodniku za prekrške malce drugačen opis situacije, kot pa je bil ugotovljen v policijskem zapisniku? In ta razlika bi me kmalu stala precej denarja in izpit? Imam črno na belem oboje. Al boš spet rekel, da se vsak lahko zmoti?
Pa bi napisal KO proti goljufivemu policaju, ki je že plačilni listek napisal protislovno in računal prekršek, ki ga nisem storil in napisal nek tretji člen? (listek še hranim) IN proti tistemu goljufu, ki moje pritožbe ni obravnaval (vsaj ne da bi vedel) pa bi jo moral, (imam še listek s pošte) da sem pritožbo poslal? Bi bili to zadostni dokazi za vložitev KO proti tem policajem?
Pa je za take "zmote" predvidena kakšna kazen?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Oooo še en ovaduh! Pridi bližje da te štrcnem v školko
cheer.gif

ce bi imel elemente bi jo sedaj ze pisal. In jo tudi bom ce bo treba. In nima veze z nestrpnostjo ali cem drugim. On ve zakaj sem to napisal. Ima vso pravico jamrat, jokat in se pritozevat cez cel svet, policijo in sodstvo. So pa neke meje.
Pa bi napisal KO proti goljufivemu komandirju policije, ki je poslal sodniku za prekrške malce drugačen opis situacije, kot pa je bil ugotovljen v policijskem zapisniku? In ta razlika bi me kmalu stala precej denarja in izpit? Imam črno na belem oboje. Al boš spet rekel, da se vsak lahko zmoti?
Pa bi napisal KO proti goljufivemu policaju, ki je že plačilni listek napisal protislovno in računal prekršek, ki ga nisem storil in napisal nek tretji člen? (listek še hranim) IN proti tistemu goljufu, ki moje pritožbe ni obravnaval (vsaj ne da bi vedel) pa bi jo moral, (imam še listek s pošte) da sem pritožbo poslal? Bi bili to zadostni dokazi za vložitev KO proti tem policajem?
Pa je za take "zmote" predvidena kakšna kazen?

Eno stvar pozabljas, so kazniva dejanja ki se preganjajo po uradni dolznosti in so tista ki se ne. Recimo ce jo bos ti kdaj zaradi tega foruma fasal (KO - razžalitev ali pa kakšno pozivanje k čemu (namreč na to sme ciljal v prvem postu)) jo boš na predlog, ker bo nekdo imel interes. Tvojih interes sam od sebe pa gotoov ne nameravam zastopati, ker to niti ni moja dolžnost (v koncni fazi pa je vecina tako ali tako izmisljena). Glede na to, da imas na vsako zadevo komentar/odgovor, da imas vedno 101 primer kaj in kako in kako si bil ogoljufan, sklepam da se bos sam znasel in pisal pritozbe kamor bos pac zelel.

Darko, pri tebi sem obupal (pri sintiču sem rabil nekaj mesecev, tebi je uspelo v enem dnevu). Sam si na koncu napisal da je policija omejena z zakoni. Dokler nekdo ne pride do uradne osebe in reče "izsiljujejo me", nima nihce kaj za ukrepat. Kaj a naj gre policaj do vsakega ostirja in: "ej psssst a tebe kej izsiljujejo" in pol oni "ja no recmo....strah me je...." Ja dej a bos prijavil: "ja ne to ne bi...sam vseen lahko mal obravnavate" hahaha pa kaj ti ni jasno clovek. Sej se bodo na sodiscu smejali. Dokler zrtev ne prijavi nima policija kaj obravnavat.

Ampak glej zivi v svojem prepricanju. Imas vso pravico da udrihas cez drzavo in njene organe. pac zivimo v demokraciji.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Vsa gorenjska je že pred streljanjem vedela, s čim se ukvarjajo tisti tipi, samo policija izgleda da ni vedla ali ni hotela vedet.
Kaj misliš, zakaj Velikonja ni prijavil izsiljevanja? Mogoče prav zato, ker so ga izsiljevali. Khmm, če je šlo le za navaden gostilniški prepir, zakj so potem Velikonjo na sodišče vozili v blindiranem avtu in v neprebojnem jopiču?

Mogoče tudi vsa policija ve, da ti trikrat na teden voziš pijan, pa te ne zasleduje in ustavlja vedno.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
In glej ga šment, res v zakonu nikjer ne piše, da bi ti policaj moral pokazat izmerjen rezultat.

Prav tako pa nikjer ne piše, da tega nimaš pravice videt. Ker med "ni dolžan" in "ne imeti pravico" je ogromna razlika. Meni so še vedno pokazali pištolo z izmerjeno hitrostjo. Prav tako vsakomur, ki ga poznam. Zopet (kako zanimivo...) se je ravno pri tebi zataknilo...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:

Prav tako pa nikjer ne piše, da tega nimaš pravice videt. Ker med "ni dolžan" in "ne imeti pravico" je ogromna razlika. Meni so še vedno pokazali pištolo z izmerjeno hitrostjo. Prav tako vsakomur, ki ga poznam. Zopet (kako zanimivo...) se je ravno pri tebi zataknilo...
Zakaj se je pri meni zataknilo? Ker sem zahteval vpogled, ker policajem ne zaupam. Koliko je pa takšnih, ki tega ne zahteva in verjame policaju na besedo, brez da bi videli izmerjen rezultat? Pri takšnih se pač ne more nič zataknit.
No sej, to je bil en primer. Se mi je tudi zgodilo, da je policaj na mojo zahtevo pokazal radar, pa tudi to, da mi ga je pokazal kar sam, brez moje zahteve. Te postopke štejem za korektne, ne pa tudi tistega, kjer mi radarja ni hotel pokazat, sam pa vem, da sem vozil manj od tega, kar mi je očital policaj.

Ja, med dolžan in imeti pravico je res razlika. Ampak kakorkoli, Vpogled radarja mi na mojo zahtevo NI bil omogočen, na pritožbo pa sem dobil odgovor, da so policaji postopali po zakonu.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Eno stvar pozabljas, so kazniva dejanja ki se preganjajo po uradni dolznosti in so tista ki se ne. Recimo ce jo bos ti kdaj zaradi tega foruma fasal (KO - razžalitev ali pa kakšno pozivanje k čemu (namreč na to sme ciljal v prvem postu)) jo boš na predlog, ker bo nekdo imel interes. Tvojih interes sam od sebe pa gotoov ne nameravam zastopati, ker to niti ni moja dolžnost (v koncni fazi pa je vecina tako ali tako izmisljena). Glede na to, da imas na vsako zadevo komentar/odgovor, da imas vedno 101 primer kaj in kako in kako si bil ogoljufan, sklepam da se bos sam znasel in pisal pritozbe kamor bos pac zelel.

Tvoj odgovor da proti policajem nebi pisal KO, proti meni pa tako, me ni presenetil. Čeprav nisem nikogar žali, še manj pa pozival k čemu, napisal sem le, da me čudi, da ni še več maščevalnih napadov na policaje, glede na to kaj vse policaji počnejo. Sicer pa se bolj pametni policaji tega zavedajo, zato so tudi nabavili nove neprebojne jopiče a ne?
Policaji bi za svoj ugled morali skrbeti sami. Ampak imajo problem, ker so izgubili stik z ljudmi, miličniki so včasih imeli ugled, ker so bili človeški, tudi če so koga prebutali, danes pa so policaji predvsem inkasanti, ki jim je varnost zadnja skrb. Se večkrat sprašujem, kakšne vrste mora bit človek, ki nekomu vzame mesečno plačo za povsem nepomemben prekršek, ki ne vpliva na prometno varnost. To se je namreč zgodilo kolegu prejšnji teden. Enmu se bo scufalo, pol boste pa jokali.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dokler nekdo ne pride do uradne osebe in reče "izsiljujejo me", nima nihce kaj za ukrepat. Kaj a naj gre policaj do vsakega ostirja in: "ej psssst a tebe kej izsiljujejo" in pol oni "ja no recmo....strah me je...." Ja dej a bos prijavil: "ja ne to ne bi...sam vseen lahko mal obravnavate" hahaha pa kaj ti ni jasno clovek. Sej se bodo na sodiscu smejali. Dokler zrtev ne prijavi nima policija kaj obravnavat.
Sem mislil da je delo policije tudi odkrivanje kaznivih dejanj.
Sicer pa, če lahko izza grma gledate, kdo se vozi neprivezan, in takega kaznujete brez da bi ga kdo prijavil, bi lahko tudi kake izsiljevalce našli in kaznovali. Še posebej takšne, ki so že stari znanci policije (žal tudi ne paznikov) in o katerih zlodelih vedo že stare mame kaj povedat. Kako pa da pri pijanih, prehitrih lahko ukrepate preden se zgodi nesreča?
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ampak glej zivi v svojem prepricanju. Imas vso pravico da udrihas cez drzavo in njene organe. pac zivimo v demokraciji.
Tvoje omembe kazenskih ovadb v tem postu ali celo vložitev (Janša, Kresalova) je hud udarec demokraciji in svobodi govora. In ne gre enačit pisanja enga mulca s pisanjem uradne osebe ali celo ministrov. Za slab ugled policije ni kriv tisti, ki o njihovih goljufijah piše, amoak tisti policaji, ki svoje delo neživljensko, nekorektno ali celo goljufivo opravljajo. Žal nič od tega kar pišem ni izmišljeno, če meniš drugače si zatiskaš oči pred resnico.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.228
215
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dokler nekdo ne pride do uradne osebe in reče "izsiljujejo me", nima nihce kaj za ukrepat. Kaj a naj gre policaj do vsakega ostirja in: "ej psssst a tebe kej izsiljujejo" in pol oni "ja no recmo....strah me je...." Ja dej a bos prijavil: "ja ne to ne bi...sam vseen lahko mal obravnavate" hahaha pa kaj ti ni jasno clovek. Sej se bodo na sodiscu smejali. Dokler zrtev ne prijavi nima policija kaj obravnavat.

Zdaj ne vem ali si res malo trčen ali se delaš.
Tudi,če bi on to prijavil, bi bil odgovor policije, da ne morejo ukrepat, dokler ne pride do KD. Poznam primer - družinsko nasilje.
Ko pa že pride do KD, je pa vse en dr..., če se gospodje zmigate al ne - človek je že mrtev.
Če bi prijavil, bi samo družino ogrozil, policija itak NE ukrepa dokler ni žrtev - pol je pa vseeno. Vsaj brat se nauči.

Nič jaz ne udriham - to je samo povzetek stanja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Me je ustavil policaj in rekel da sem peljal 135, jest sm pa ravno pogledal na števec in videl da sm peljal okol 115, (na 100), in ko sem zahteval vpogled radarja (je meril z laserskim) mi je policaj rekel, da mi tega ni dolžan pokazat in da nimam pravice vidt.

Tole pa lahko dodaš v tisto knjigo, kjer je 365 pravljic za lahko noč za naše najmlajše...bo knjiga ravno prava za prestopno leto...
Če ne verjemeš je tvoj problem.
Pa še to bom dopisal. Ko sem se nad takim početjem policaja pritožil, so mi prijazno odgovorili, da je pritožba odbita in da je policaj postopal po zakonu.
V zakonu res ne ... Kje drugje pa.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Zdaj ne vem ali si res malo trčen ali se delaš.
Tudi,če bi on to prijavil, bi bil odgovor policije, da ne morejo ukrepat, dokler ne pride do KD. Poznam primer - družinsko nasilje.
Ko pa že pride do KD, je pa vse en dr..., če se gospodje zmigate al ne - človek je že mrtev.
Če bi prijavil, bi samo družino ogrozil, policija itak NE ukrepa dokler ni žrtev - pol je pa vseeno. Vsaj brat se nauči.

Nič jaz ne udriham - to je samo povzetek stanja.
Pusti zdej družinsko nasilje, to je povsem druga kategorija. Pri družinskem nasilju se je problemov treba lotit drugače, z veliko mero občutka in znanja psihologije, to je zelo občutljiva zadeva.
Tam so ljudje v sorodu, povezan med seboji, danes se koljejo, potem nekej skup spijejo pa so drug dan spet najboljši prijatelji, Če policaj kaznuje denarno nasilnega moža bo kazen pogosto plačala žrtev (ki tudi nosi svoj del krivde), pogosto prav prijava in kazen še podžge nasilneža, da stori tisto kar drugače nebi. In ko policaj napiše nasilnežu kazen (beri država pokasira), kmalu vsi zanikajo zadevo in udrihajo po policaju, saj bo kazen vse prizadela zako nasilneža in žrtev, država pa na takih samo služi.
To področje je povsem nekaj drugega, kot pa mafijska posla, izsiljevanje, plačevanje varščine, kjer policija lopove lepo pusti pri miru. Za tiste Velikonjeve sem slišal že preden je prišlo do streljanja, da pobirajo varščino in ustrahujejo pol gorenjske, pa stanujem daleč proč od Jesenic. Kar poglejmo Praštala, a ni Suljanovič na sodišču rekel, da ga je ta skrival in spravil čez mejo. Policija pa nič. Na take se policija ne upa spravit, spravlja se na navadne državljane, ki niso očistili šipe na zadnjih vratih in jim vzame plačo.
Pa saj je logično, od lopova v zaporu ima država samo delo in stroške, od kaznovanja nepomembnih prekrškov pa dober zaslužek.
Koliko lopovov, ki jih iščejo tuje policije ali pa so bili v tujini pravnomočno obsojeni se danes mirno sprehaja po Sloveniji, ker jih naša država noče izročiti tuji? (spomni se na Pluta, Srbiji ga za umor niso hoteli izročit, ko je oropal poštov Horjulu so ga izpustili. Tako da je lahko še moril. pa tistega, ki je v srbiji zbežal iz zapora, tu se mu nič ne bo zgodilo. Ali pa unga dealerja ki je pobegnil iz srbskega zapora, tu se mu ne bo skrivil las na glavi.
No sicer za zadnje ni krivda samo policajev, pač pa je tak cel sistem, ki ščiti lopove in ropa navadne državljane. Policaji pa temu sistemu zvesto služijo v vlogi inkasanta.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Se večkrat sprašujem, kakšne vrste mora bit človek, ki nekomu vzame mesečno plačo za povsem nepomemben prekršek, ki ne vpliva na prometno varnost. To se je namreč zgodilo kolegu prejšnji teden.

Tako kot že večkrat, bi te prosil, da o tem malo več napišeš. Kaj se je zgodilo, kje se je zgodilo in zakaj njegov prekršek ne vpliva na prometno varnost?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Se večkrat sprašujem, kakšne vrste mora bit človek, ki nekomu vzame mesečno plačo za povsem nepomemben prekršek, ki ne vpliva na prometno varnost. To se je namreč zgodilo kolegu prejšnji teden.

Tako kot že večkrat, bi te prosil, da o tem malo več napišeš. Kaj se je zgodilo, kje se je zgodilo in zakaj njegov prekršek ne vpliva na prometno varnost?
Sem že večkrat napisal, pa bom posebej zate par primerov še enkrat, ampak tokrat si pa le zapomni.
- vožnja z začasno odvzetim vozniškim dovoljenjem (prisotnost/odsotnost knjižice v predalu nikakor ne vpliva na način vožnje in varnost)
- vožnja po tistem, ko si pojedel par makovk. (v krvi imaš sledi opiatov, ne ogrožaš nikogar)
- vožnja po omejitvah, svojem pasu... in tremi piri v riti (ne ogrožaš nikogar)
- vožnja z umazano šipo na zadnjih vratih na šoferjevi strani - torej tisto, ki jo nekateri avti (kombi) sploh nimajo - (kazen dobil kolega in ne vpliva na varnost, itak šofer ne vidi tam skozi).
- vožnja brez varnostnega pasu (ne ogrožaš nikogar)
- vožnja brez rezervne opreme (ne vpliva na varnost.....)

in še bi lahko pisal

Da ne govorimo o nesmiselno strogih omejitvah in visoko kasiranje za te prekoračitve (primer 40 skozi cestninsko postajo, 40 na koncu avtoceste kar celo povzroča nevarne zastoje, khmm a luknjo v karavanškem predoru pa lahko zadaneš z 80? prehitra vožnja mimo šole ob treh ponoči....

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:

Zakaj se je pri meni zataknilo? Ker sem zahteval vpogled, ker policajem ne zaupam. Koliko je pa takšnih, ki tega ne zahteva in verjame policaju na besedo, brez da bi videli izmerjen rezultat? Pri takšnih se pač ne more nič zataknit.

Zataknilo v smislu, da ravno tebi ni hotel pokazat izmerjene hitrosti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Zataknilo v smislu, da ravno tebi ni hotel pokazat izmerjene hitrosti.
Meni ni hotel pokazat radarja zato, ker tiste hitrosti, ki jo je meni očital na radarju ni bilo zabeležene.
Res sem pripeljal nekoliko prehitro, sem pa ravno takrat pogledal na števec in točno vem, koliko sem takrat peljal.

Policaj je pa takole razmišljal " aha tale prehitro pelje (kar je bilo res), pa če mu nabijem še par km gor da pade v višji plačilni razred, bomo več pokasirali. Saj ne ve do km natančno koliko je peljal in verjetno ne bo zahteval vpogleda na radar. Pa tudi če ga zahteva, saj mu nisem dolžan nič kazat" No pa zdej vidim da tud če noče pokazat nima človek nobene možnosti dokazat koliko je res peljal.
Saj tud kakšen serviser na servisu ti kdaj opili kakšno uro več, čeprav sam nima zato nič večje plače. Pa šef zato ne bo nič hud nanj.

Ali policaj samo meni ni pokaza radarja, ali tudi drugim ni, ali so tudi drugi zahtevali vpogled, in ali je tud drugim še kaj dodal zraven in če se je še kdo pritožil pač ne vem. Jest sm napisal tisto, kar se je zgodilo meni. Verjamem pa, da je veliko takih, ki policaju verjame na besedo in vpogleda ne zahteva.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ja pa hipoteka je baje polna plomb.......

tko da je to isto kot bi bla prodana.........

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
To da so mu dali omejitev prodaje, je posledica najetega pravnika, ki ga skrbi predvsem izvršba ki bo po kazenskem postopku, sledila odškodninska tožba...

in prav je tako