Čestitke policiji za zaseg MB CL500

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A vi ločite med tema prekrškoma ?
-nekdo spije 3 pire
-nekdo spije liter vodke
po porvem voziš namreč povsem normalno, po drugem pa ne.

Razlika je tudi v tem, da ti pri prvem ne gre izpit, pri drugem pa.
wink-1.gif
Če te dobijo pri prvem primeru 2x dobiš toliko točk, da ti gre izpit, če te dobijo pa 3x pa gre še avto.

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Se vidi, da sem pisal ob zgodnji uri...tudi nosečnice seveda morajo biti pripasane... Ampak vseeno, zaradi tistih nekaj % nesreč, kjer je uporaba pasu "nevarna" se normalni ljudje ne bomo nehali vezat.
Res je, je pa neumno da te kaznujejo, če si se pozabil privezat, opomin bi zadoščal.
Jest se sedaj privežem že avtomatsko, v začetku sem se pa tud kdaj pozabil (in plačal). Potniki na zadnjih sedežih pa niso še navajeni, da bi se avtomatsko privezovali, nekateri tudi ne vedo da se je treba. Komu pa da policaj kazen, če sopotnik ni privezan - vozniku ali sopotniku?

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Glede varnostnega pasu: če nisi privezan delaš škodo tudi drugim! Večja možnost hujših poškodb, kar za sabo povleče rešilca, operacijo, zdravnike, sestre, posteljo,... Zaradi nepripetega voznika, ki je doživel nesrečo bo nekdo drug dobil od 112 odgovor da nimajo rešilcev in da bo treba čakati pol ure, eno uro...in verjemi mi da tega nočeš doživeti ko ti nekdo bližnji umira v rokah!
jezen.gif

synthman , res se boš moral malo zamisliti nad svojimi navadami in mišljenjem glede cest. Če ti iz vseh smeri ljudje govorijo da napačno razmišljaš pa ja neboš vzel nekaj na znanje in se zamislil?! Kot že omenjeno tukaj ne gre samo za tvojo varnost!

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Policaj je pa takole razmišljal " aha tale prehitro pelje (kar je bilo res), pa če mu nabijem še par km gor da pade v višji plačilni razred, bomo več pokasirali. Saj ne ve do km natančno koliko je peljal in verjetno ne bo zahteval vpogleda na radar. Pa tudi če ga zahteva, saj mu nisem dolžan nič kazat" No pa zdej vidim da tud če noče pokazat nima človek nobene možnosti dokazat koliko je res peljal.

Vsi se spravljate na bogega Sintiča
smile-1.gif

Kakor je napisal Sintič, tisti, ki nimate problemov s policaji. Jaz sem samo rekel svoje, sprejel kazen in jo plačal. Naslednjič bo stvar malo drugačna najbrž. In ker vidim, da mi pol zgodbe manjka, bo treba nabavit še nekaj za snemanje nazaj
grin1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
dejstvo je da so miličniki v službi kjer imajo nadrejene ki jih pritiskajo da naj pokasirajo kar se da veliko. potem imamo med njimi še ogromno "pametnjakovičev" ki svoje frustracije sproščajo nad udeleženci v prometu... jebat ga... tisti ki trdijo da si miličniki nič ne izmišljujejo in so svetinje se moti... so krvavi pod kožo kot vsi ostali in en obravnavani jim b o bolj všeč kot drugi...

teoretično bi se pa moral vsi držat zakona to pa

...teoretično...

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Tud jest mislim, da z neuporabo varnostnih pasov ne ogrožaš nikogar.

seveda ogrožaš - sebe. in če je tebi že vseeno za tvojo bučo, državi pač ni. zato ker je država tista, ki bo krila stroške reševalcev, ki te bodo oživljali na cesti, stroške tvojega okrevanja v bolnici, stroške tvoje bolniške, ...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Dobro, ampak pri tebi je drugače. Pač si storil prekršek in bil za to kaznovan. Njegov odziv na tvoje vprašanje je bil kakršen je pač bil. Ne rečem, da je bil korekten, zagotovo pa ni vplival na njegovo delo. Je pa potrebno priznat, da se nas dosti "šlepa" za drugimi v stilu "itak ponavadi prvega pohapsajo", tukaj pa je bila situacija nekoliko drugačna.

Sam sem imel podobno izkušnjo, ko sem se na začetku moje vozniške kariere vsepovsod vozil nepripasan. Patrulja se zapelje za mano, vidi da sem nepripasan, me ustavi in me pravično oglobi. V času, ko sta imela mene v postopku, pa mimo nas (bilo je v Šempetru v Sav. dolini, torej naselje) pade stara Honda Civic vsaj s stotko. Nasmejal sem se in vprašal policista, češ, kaj pa je tole? Pa mi je odvrnil, da ga pač niso namerili. V bistvu je imel prav. Lahko bi se sicer spustil za njim, vendar v času, ko bi policist speljal iz parkirišča (kjer sem mu jaz ustavil) na glavno cesto, bi bil "ubežnik" že v Žalcu... Da ne govorim o tem, da je po mnenju določenih forumašev lovljenje ubežnika protizakonito in kratenje človekovih pravic...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Glede varnostnega pasu: če nisi privezan delaš škodo tudi drugim! Večja možnost hujših poškodb, kar za sabo povleče rešilca, operacijo, zdravnike, sestre, posteljo,... Zaradi nepripetega voznika, ki je doživel nesrečo bo nekdo drug dobil od 112 odgovor da nimajo rešilcev in da bo treba čakati pol ure, eno uro...in verjemi mi da tega nočeš doživeti ko ti nekdo bližnji umira v rokah!
jezen.gif
Bla bla... Pol pa kaznujmo vse, pri katerih obstaja kakšna možnost, da pride do poškodbe. Pred časom, ko se je policaj zvrnil z motorjem ste pa vsi v en glas trdili, da to pa ne more bit kaznivo saj je ogrožal samo sebe.
Dej takole se zmeniva, ti jest montiram kamero in gps sledilnik v tvoj avto. Pa boš meni plačal za vsak prekršek, ki ga boš naredil. Bova oba zadovoljna, jest, ker bom fajn zaslužil in ti, prvo ker mi boš hvaležen in boš vedel da skrbim zate in drugo, ker boš zaradi plačevanja vozil bolj varno. Pa še rešilci, ker ne bodo imeli dela. Saj nihče te ne sili, da boš naredil kak prekršek.

Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
synthman , res se boš moral malo zamisliti nad svojimi navadami in mišljenjem glede cest. Če ti iz vseh smeri ljudje govorijo da napačno razmišljaš pa ja neboš vzel nekaj na znanje in se zamislil?! Kot že omenjeno tukaj ne gre samo za tvojo varnost!

Niti malo me ne gane, vaše razmišljanje. Sem vzel na znanje, premislil in ugotovil da se krepko motite.

A ti misliš, da bo kolega, kateremu je policaj zaradi domnevno umazane šipe vzel plačo odslej vozil bolj varno? LOL. Sedaj, ko je besen na gojufive policaje, ko otroci nimajo za jest, ko razmišlja kje dobit denar da bo preživel družino,ko vozi z mislimi kje dobit denar za policaja.....en državni uradnik si bo pa na njegov račun izplačal nagrado za (..vstavi poljubno...)? Ti povem, tak jezen šofer je 100x bolj nevaren od pijančka, ki zadovoljen pelje iz gostilne domov, pa če se strinjate ali ne. Ta policaj je res pokasiral eno plačo, hkrati pa je postavil na cesto nevarnega voznika. Ampak policaja očitno ne briga varnost ampak samo €€€.

No sej, ko boš naredil kak prekršek, pa te policaj ne bo videl, kar meni nakaž denari, če tvoja teorija drži, boš zadovoljen, ker boš vozil bolj varno, no jest pa tudi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Tud jest mislim, da z neuporabo varnostnih pasov ne ogrožaš nikogar.

seveda ogrožaš - sebe. in če je tebi že vseeno za tvojo bučo, državi pač ni. zato ker je država tista, ki bo krila stroške reševalcev, ki te bodo oživljali na cesti, stroške tvojega okrevanja v bolnici, stroške tvoje bolniške, ...
Torej praviš da je denar v igri.
Kaj pa če se bom zaradi neprivezovanja ubil, privezan bi pa utrpel težke poškodbe? Takrat bo pa država na plusu, ker ji ne bo treba plačevat penzije dolga leta (čeprav sem plačeval v pokojninski sklad) in pa zdravnikov preden bom umrl naravne smrti po dolgi in težki bolezni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Sam sem imel podobno izkušnjo, ko sem se na začetku moje vozniške kariere vsepovsod vozil nepripasan. Patrulja se zapelje za mano, vidi da sem nepripasan, me ustavi in me pravično oglobi.

Koliko €€€ je pa znašala ta pravična kazen za tak prekršek ? Da ni blo ne preveč in ne premalo. prosim odgovor.

In s kakšnim delom si je država zaslužila, da spravi ta denar v svoj žep?

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
seveda je denar v igri. in dokler je velika večina nesreč lažjih, tudi velika večina udeležencev ni poškodovanih zahvaljujoč varnostnemu pasu, zato se tvoja računica ne izide.

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
ksz

Kaj pa boste rekli na tole, kolega imel nesrečo, udeležen je bil samo on, pač zgrmel s ceste s prevračal padel iz avta itd. Pride policija on leži negiben na travniku, ga policista prisilita, da vstane in gre z njima k avtu, ki je bil parkiran na cesti ob jarku, ki loči travnik in cesto, da mora iti preko jarka, kjer pade in ko stopi na cesto k kareti, pade v nezavest, pride rešilec, odpelje v bolnišnico, zlomljena rebra, premaknjena ledvena vretenca, odlomljeni vretenčni trni, poškodavana jetra... V bolnišnici preživi 1 mesec, potem se še 2 mesca komaj premika z ledvenimi oporami... V krvi najdejo alkohol in zdaj po enem letu policist zahteva , da se mu odvzame izpit! Vso dogajanje pri nesreči so videle priče, tudi odnos policista do kolega...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Ti povem, tak jezen šofer je 100x bolj nevaren od pijančka, ki zadovoljen pelje iz gostilne domov, pa če se strinjate ali ne. Ta policaj je res pokasiral eno plačo, hkrati pa je postavil na cesto nevarnega voznika. Ampak policaja očitno ne briga varnost ampak samo €€€.

Če te pravilno razumem, bi ti enostavno ukinil denarno kaznovanje, ker ubogi užaljeni kršitelji ne dojamejo, da so kazen fasali zaradi sebe in ne zaradi policista? OK, pustimo zgoraj omenjen primer (umazana šipa) ob strani, ker tisto je butalščina, na katero ne vem, zakaj se tvoj kolega ni pritožil...ciljam na 99% ostalih kazni.

Citat:
Koliko €€€ je pa znašala ta pravična kazen za tak prekršek ? Da ni blo ne preveč in ne premalo. prosim odgovor.

Pod "pravično" sem ciljal na "v skladu z zakonom". od mene so hoteli starega Cankarja, jaz pa sem jim kot vzoren državljan naklonil le Kobilico.

Citat:

To si je zaslužila z neumnostmi, ki jih vozniki počnemo na cestah.

Citat:
Uporabnik zgrabljenec pravi:
...ga policista prisilita, da vstane in gre z njima k avtu, ki je bil parkiran na cesti...

A ta kolega ni bil zmožen govorit? Da bi omenil, da z njegovo hrbtenico nekaj ne štima?
Če pa on ni vedel, da so poškodbe tako hude in če je lahko hodil, kako hudiča pa naj bi potem policista vedela? Ali sta ga zvlekla do avtomobila?

Citat:
V krvi najdejo alkohol in zdaj po enem letu policist zahteva , da se mu odvzame izpit!

Kaj natančno je s tem narobe?

Citat:
Vso dogajanje pri nesreči so videle priče, tudi odnos policista do kolega...

Če je temu res tako, obstajajo pravne poti, kako tem nepravicam zadostit...

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
On ni vedel, ampak če sta ona videla, da negiben leži in sta ga tudi fizično prisilila, da naj hodi, čeprav tega ni mogel.... In zakaj bi naj policist zahteval, da se mu odvzame izpit, saj on ni pristojen za to...

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Površno bereš, al pa spet ne razumeš. Kadar ti je vozniško vzeto začasno, pomeni da si vozniško znanje že pridobil in naredil izpit.
In če ti je dovoljenje začasno odvzeto, za ponovno pridobitev rabiš le počakat, da tista doba odvzema mine, ni potrebno nobeno osvežitev znanja ali ponovni izpit. Vozit torej znaš, datum o času prepovedi pa ne vpliva na kvaliteto vožnje in tvoje znanje. Če znaš vozit danes, ko izpit še imaš, boš znal tudi jutri, ko ti bo odvzet, in tudi še čez dva mesca, ko ti bo vrnjen. Taki odvzemi niso namenjeni samo temu, ker država upa, da te bo še kdaj zalotila brez in ti pošteno zaračunala. Čeprav vozit znaš in ne ogrožaš nikogar.
Jaz že dobro berem, ampak ti se izražaš napačno. Vozniško dovoljenje ti je vzeto začasno, ko ti policist prepove vožnjo, ker za to nisi sposoben. Ti si imel v mislih prepoved vožnje zaradi kazni. In čisto prav je, da se tiste kaznuje, če še vedno vozijo, pa še v zapor naj grejo.

Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
- vožnja po omejitvah, svojem pasu... in tremi piri v riti (ne ogrožaš nikogar)
Se opravičujem, ker bom spet nekaj o tem napisal, čeprav nisem še vozil pijan. Ker po tvoje ste za to pristojni samo pijančki.
1. zelo dvomim, da je taka vožnja res po omejitvah in samo po svojem pasu.
2. S tem ogrožaš sebe in druge in to zelo!
Ja res se ne spoznaš na zadevo. Ni enako, al spiješ 3 pire al liter vodke, kot tudi ni enako, al pelješ skozi vas 55 ali 155.
Po treh pirih lahko voziš po svojem pasu, in tudi vseh drugih predpisov se lahko držiš. Vožnja ni nevarna, ogrožaš nikogar, jepa hudo kaznivo.
Tole je pa samo še en dokaz, da tisti, ki že imajo izpit mnarsičesa ne vedo (recimo o učinkioh alkohola) in bi bilo prav, da gredo nazaj v avtošolo.

Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
- vožnja z umazano šipo na zadnjih vratih na šoferjevi strani - torej tisto, ki jo nekateri avti (kombi) sploh nimajo - (kazen dobil kolega in ne vpliva na varnost, itak šofer ne vidi tam skozi).
Tvoj kolega ima pa zelo nizko plačo, da so mu zaradi tega vzeli celo plačo. Ali pa ti mogoče kako podrobnost zamolčal? Možmo pa tudi, da si ga v svoji paranoji do policajev narobe razumel.
Pravzaprav sem res nekaj zamolčal. Po tem, ko ga je med nedavno akcijo sredi noči ustavila policija in je napihal 0,0, pokazal vso možno opremo in mu ni bilo nič drugega očitat, (policaj pa normpo rabi) je dobil kazen za umazano šipo na zadnjih vratih. In ker kazni ni sprejel z nasmeškom in se ni lepo zahvalil, ampak je glasno protestiral, ker se ni strinjam z policajevo oceno o čistoči šipe, mu je policaj napisal še dodatno kazen, kar je skupaj naneslo za njegovo plačo.
Sam si je kriv, če se ne zna normalno pogovarjat in zmenit.
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
prehitra vožnja mimo šole ob treh ponoči....
A ob treh ponoči pa ni nobenega na cesti? Malo preberi po forumu pa boš videl, da jih je kar nekaj na cesti in med njimi več takih, ki divjajo ali pa pijejo. Tudi sam si priznal, da si enkrat vozil trikrat na teden pijan. Predvidevam da stanje tvojega alkoholizma še ni tako, da bi potreboval alkohol že zjutraj in so se te vožnje dogajale tudi zvečer. Vse tiste, ki mislijo, da so ponoči sami na cesti in lahko počnejo kar želijo, je treba spravit s ceste.
Mimo šole je bolj stroga omejitev zaradi otrok, ki pa jih ob 3 ponoči tam ni. Ponavadi 30. In kazen boš dobil glede na omejitev, kot da bi otroci tam bili , torej če pelješ 50 kot bi bilo v teh razmerah normalno gre 500€ + točke. Pa voziš povsem varno.
Omejitev ni samo zaradi otrok. A potem naj znake vedno sproti postavljajo, ko so otroci na cesti, ko pa jih ne bo pa naj znake umaknejo. To da ob treh ponoči ni otrok, so samo izgovori za divjake.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Ti povem, tak jezen šofer je 100x bolj nevaren od pijančka, ki zadovoljen pelje iz gostilne domov, pa če se strinjate ali ne. Ta policaj je res pokasiral eno plačo, hkrati pa je postavil na cesto nevarnega voznika. Ampak policaja očitno ne briga varnost ampak samo €€€.

Če te pravilno razumem, bi ti enostavno ukinil denarno kaznovanje, ker ubogi užaljeni kršitelji ne dojamejo, da so kazen fasali zaradi sebe in ne zaradi policista? OK, pustimo zgoraj omenjen primer (umazana šipa) ob strani, ker tisto je butalščina, na katero ne vem, zakaj se tvoj kolega ni pritožil...ciljam na 99% ostalih kazni.
Nisi pravilno razumel. Kaznovanje mora bit, vendar bi morala kaznovalna politika bit namenjena k povečevanju varnosti na cestah, ne pa prvenstveno polnjenju proračuna.
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:

Pod "pravično" sem ciljal na "v skladu z zakonom". od mene so hoteli starega Cankarja, jaz pa sem jim kot vzoren državljan naklonil le Kobilico.
Torej če prav razumem je vse kar piše v zakonu pravično. In je pravično da si ti plačal Kobilico, danes bo pa nekdo drug 120€.

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:

In zato tudi ni zainteresirana, da ljudje nebi več delali neumnosti na cestah. Ker od prekrškov in nesreč dobro služi.
Zato tudni ni ukrepov, ki bi neumnosti na cestah izničila. Po pokasiranem sodeč je neumnosti iz leta v leto več. Sploh pa takih z umazanimi šipami.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
In zakaj bi naj policist zahteval, da se mu odvzame izpit, saj on ni pristojen za to...

Saj predvidevam, da ga ne zahteva on osebno, ampak je dal predlog sodniku za prekrške (ali kako že gre to, nimam izkušenj z odvzemi..).

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Je pa dokazano, da v določenem procentu nesreč pas škoduje. Nosečnicam pa tudi.

NI RES! Pa ne piši o stvareh o katerih nimaš pojma.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:

Nisi pravilno razumel. Kaznovanje mora bit, vendar bi morala kaznovalna politika bit namenjena k povečevanju varnosti na cestah, ne pa prvenstveno polnjenju proračuna.
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:

Torej če prav razumem je vse kar piše v zakonu pravično. In je pravično da si ti plačal Kobilico, danes bo pa nekdo drug 120€.

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:

In zato tudi ni zainteresirana, da ljudje nebi več delali neumnosti na cestah. Ker od prekrškov in nesreč dobro služi.
Zato tudni ni ukrepov, ki bi neumnosti na cestah izničila. Po pokasiranem sodeč je neumnosti iz leta v leto več. Sploh pa takih z umazanimi šipami.
Še hitrost naj zmanjšajo povsod za 20 km/h pa prepovejo jest, pa bo neumnosti še več, in pokasiranega tudi.