Tvoj občutek za pravi trenutek za zasrat temo se je ponovno izkazala za neizmerno vsemogočnega.Kdo plačuje potovanja trdečih k papežu
Deluješ kot dober poznavalec delovanja RKC, imam občutek, da si direktno vpleten v posle RKC, zato ti niti ne verjamem kaj dosti. Je že res da navajaš, po vsej verjetnosti resnične, podatke, samo so ti tudi verjetno precej selektivno izbrani, taki ki ti pašejo.Demz govori neumnosti, ki niso resnične, vem pa da je to iz čistega neznanja. Sploh ne ve in ne ločuje osnovnih pojmov. Daje primerjave, ki sploh ne vem kako bi jih komentiral, ker bebo ne pozna osnov.
Po njegovem RKC služi, je gospodarski subjekt, ne plačuje davkov..... Vse to je čista izmišljotina. FURS je kup župnij oglobil, že leta nazaj, od nekaterih tudi zahteval ker so presegli mejo davčnega zavezanca da ustavnovijo d.o.o. Celo če mene vprašaš je dokaj krivična do njih, saj jim ne dovoli kjub temu če so davčni zavezanci 100% vhodnega davka..
recimo primer Kancijan d.o.o.
itd..
Skratka ko nam bebo tukaj tolmači, je to res taka budalaščina, da sploh ne vem kako bi začel. Tako kot bi jest kirurga učil kako se operira in kako je on zanič... neki v tem smislu kako neumno je odgovarjat na to. U bistvu pa nebi vedel kaj je skalpel.
kar se tiče duhovnikove pokojnine
1/3 da država to je vse.....
Ali ima duhovnik plačo? - Župnija Studeno
zupnija.studeno.com
tukaj si malo bolj poglej...
ps
Cerkev ima tudi dobrodelne organizacije
Stil večinoma interpretacij je tukaj močno zgrešenih temelječ na nevednosti! Če bi poznali vsaj malo, bi dejasnko videli, da država lepo kasira.....
razen seveda denacionalizacije...
Se pravi nadškofije ali župnije niso gospodarske družbe, strogo ločijo pridobitno od sakralne dejavnosti, plačujejo 2/3 prispevkov za pokojnin duhovnikov. Iz česa?
Deluješ kot dober poznavalec delovanja RKC, imam občutek, da si direktno vpleten v posle RKC, zato ti niti ne verjamem kaj dosti. Je že res da navajaš, po vsej verjetnosti resnične, podatke, samo so ti tudi verjetno precej selektivno izbrani, taki ki ti pašejo.
Laiki kot smo mi pa bolj na splošno govorimo.
je kdo v zaporu zaradi ZVON 2 itd?
Župnik, vse kar izhaja iz pridobitne dejavnosti pa plačajo davek, recimo kakšne najemnine ali kašen prodan les.. itd...
optiplex , že nekajkrat sem te pozval, pa se še vedno izmikaš odgovoru.
Je RKC gospodarski subjekt, ali ni? Praviš, da ni. Praviš celo, da ni niti davčni zavezanec (logično, če ni gospodarski subjekt). Na podlagi česa pa potem prodaja les, vstopnice za ogled Blejskega otoka, ... Ter - na podlagi česa pa potem obračunava DDV?
Praviš, da dnevno operiraš z mnogo več takimi poslovnimi dogodki, kot jaz v nekaj letih. Lepo, torej ti ne bo težko pojasniti, kako nekdo ni davčni zavezanec, niti gospodarski subjekt ni, čeprav se ukvarja s pridobitno dejavnostjo.
Sem opazil tvojo mičkeno izjavico, da župnik pač :
Prodajaš les, pa nisi davčni zavezanec? Eno lipo, ki jo je bilo treba podreti za farovžem? (če bi bilo kaj več, bi bil že zavezanec, kajne? )
Na podlagi česa pa sploh vodi knjige? Da lahko po njih potem poštela davek? Ter dobiček, seveda, saj škofija pričakuje kaj dobička od njega, kajne?
Pa Škofija spet ni gospodarski subjekt, niti ni davčni zavezanec, čeprav krepko prekorači kriterije za davčno zavezanost. Tako ti praviš. Da ni.
Torej, kako pa potem škofija odvaja davek na dobiček? Pa katasterski prihodek prav tako, glede na to da so nekako najboljši gozdovi njeni?
Kopico vprašanj, dragi tovariš, pa še na niti enega nisi zanesljivo odgovoril !
Ter - še vedno nisi povedal, zakaj sme župnik sklicati vaščane na "žaganje drv za potrebe farovža", jaz pa ne prijatelja, da bi mi pokosil travnik.
Vse že 100 krat odgovoril samo ti ne razumeš. Ne razumeš osnov in ne razumeš
Tvoj občutek za pravi trenutek za zasrat temo se je ponovno izkazala za neizmerno vsemogočnega.