Sedaj se bova šla, kdo bluzi.
Cerkev, katerakoli, v tem trenutku pa je govora o RKC, nikoli ni bila in nikoli ne sme biti gospodarski subjekt. Naloga cerkve je "pasenje ovčic", zato tudi ima neke privilegije. Rimskokatoliška cerkev izključno prezira privatno lastništvo in bogatijo, tako uči sama skozi svoje katehete, ter skozi evangelij kot najvišji njen dokument.
Zakaj se torej bogati sama ? Še celo v nos ji gre, če vidi vzporedno nekoga, ki tudi bogati !
Kdo torej bluzi?
Naprej : ko mežnar pri maši pobere denar v pušco, ga odnese v zakristijo, neobdavčenega. Še nisem slišal, da bi imeli tam namontirano davčno blagajno. Prav tako še nisem slišal, da bi na cesti mimo cerkve stal parkiran avto od FURSa in sledil internetni pretok davčne blagajne. Medtem ko - če pa jaz naprosim prijatelja, da mi pride pobelit bajto, sem pa takoj obsojen za delo na črno in kaznovan.
Yebi se, bluzator zmešani!
No bom malo neboluz popravil, cerkev ni gospodarski subjekt in tudi nebo. Vsi poslovni subjekti so registrirani kot samostojni subjetki d.o.o ali druga družba.
Če pa je RKC lastnik ločenih poslovnih subjetkov, pa to ne pomeni da je RKC poslovni subjekt.
Upam, da sem ti dost laično razložil tvojo neboluzo, katerea ni pravilna. Vsa pridobitna dejavnost je stvar poslovih subjetkov, katera so podvržena davčni zakonodaji RS.
To kar ti praviš pa je komunajzersko, zato so nekoč vse žage zaprli ali celo nacionlizirali, , ker so sami odprli svojo.
Še enkrat vsa pridobitna dejavnost je registrirana kot poslovni subjekt.
Ti očitno ne ločiš lastništva in poslovnega subjekta, zato vidim da flancaš take neumnosti.