Cerada za točo

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tole po moje en drek pomaga (oprosti izrazu).

Ko padajo lešniki, itak pleh zdrži (razen če imaš reno 5), ko padajo jajca, nič ne zadrži. Sem videl zadnjič, ko so orehi veselo luknjali po dva centi debelih kartonih in tudi dosegli pleh. Tako da neka ponjava res nima efekta.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jaz nimam kaska, pri triglavu pa si vsako leto doplačam delni kasko, mislim da je to kombinacija B? Cca. 120-135€ letno, pač tukaj so not vključene te vremenske ujme, tudi toča! Se splača, predvsem sem brez skrbi ko so črni oblaki na nebu! Je pa res da avtomobil vedno premaknem pod streho če le imam možnost! Problem je če te dobi toča ko si na cesti...

Lp

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Kaj ti pomaga kasko, tudi po popravilu streha ni več ista. Vsak dober ličar bo takoj opazil posledice toče. Denar raje investiraš v nadstrešek, če pa ta ni možen pa plačaš tisti par evrov v garažni hiši.

Nazadnje urejeno:

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Ma s točo ni heca. Sem bil v petek v MS in sem imel avto 3 metre od nadstreška, ko je začelo letet, sem samo skočil po ključe in gasa v avto, da sem ga pač postavil pod nadstrešek. Pa sem fasal 2 lepi buški na glavi
jezen.gif
.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Denar raje investiraš v nadstrešek, če pa ta ni možen pa plačaš tisti par evrov v garažni hiši.

Par evrov dnevno ali kako?
rolleyes-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Pred bloki je problem tako z nadstreškom, kot tudi z garažno hiso. Rade volje bi kupil ali najel garažo, pa žal ni nič. tako da je edina rešitev kasko. Pa ne se tolk sekirat zarad kake luknjic oz popravljene strehe, pleh je samo pleh
evil.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ma naj raje proizvajalci avtov začno razmišljati in kot dodatno opremo ponuditi trdnejši pleh ter debelejša stekla.
Kakšen pleh pa ima Hummer, civilna verzija?
Sicer ne bi ustavilo 6 cm toče, za vse ostale primere pa b verjetno trdnejši (debelejši) pleh + debelejše kaljeno steklo zadoščalo, a ne?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Se strinjam. Edina zaščita proti toči je za moje pojme zavarovanje.

Nisi vedno minuto oddaljen od avta, da bi pokrival. In tudi če si, je majhno točo sposoben prenesti vsak avto, pri večji pa itak ne boš šel tvegat svoje glave. Moje mnenje pač...

B.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ma jaz imam karavana, gor tiste vzdolžne nosilce za kovček in bom nekaj naumil, da položim na tiste nosilce (nekaj trdnega, mogoče kak cm debelo desko), čez pa prevleko proti toči. Itak je najbolj pomembno, da ne stolče strehe ker je ne moreš zamenjati. Pri havbi je slednjo konec koncev možno zamenjati, če jo totalno stolče, enako žaromete, ogledalo, magari steklo.
V službi imam itak garažo, na pot ne grem brez da prej preverim radarsko sliko padavin (zjutraj običajno itak ni toče, popoldne pa raje ostanem v službi in grem domov, ko se umiri). Edino doma ga moram delno zavarovati, ker ne spravim celega pod napušč.

Sicer pa sem nazadnje v petek gor vrgel tri odeje in ni bilo nič poškodb, toča pa velikosti oreha, skratka kar konkretna.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ma naj raje proizvajalci avtov začno razmišljati in kot dodatno opremo ponuditi trdnejši pleh ter debelejša stekla.
Kakšen pleh pa ima Hummer, civilna verzija?
Sicer ne bi ustavilo 6 cm toče, za vse ostale primere pa b verjetno trdnejši (debelejši) pleh + debelejše kaljeno steklo zadoščalo, a ne?

Hummer civilna verzija bi dobil buške. Priporočam military blindiran plus aktivni oklep z eksplozivom.
grin1.gif

Ogo

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ti se kar hecaj. Prej ali slej se bo našel domači mojster, ki bo na havbo, streho in vrata pritrdil jeklene plošče.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
za večino folka tu gor, ne bom po imenih:

tipični osebki slovencev ste(k sreči sam z miselnostjo ne spadam zraven), ki vam je avto življenskega pomena! Pa kaj če ga stolče, v življenju so druge bolj pomembne stvari....
aja sem pozabil, očitno večina živi(te) na kreditih, kredit na kredit in kaj je hujšega, kot stolčen(par pikic) avto. Sosed ima pa garažo...
bonk.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Si pa res pameten.
Soočeni smo z dejstvom, da toča bo in da škoda bo. Po tvoje bi lahko rekli jeb.i ga in se ukvarjali s karmo. Lahko pa malce napora usmerimo v zmanjšanje zagotovljene škode na vozilu, ki kljub vsemu ne stane nekaj 10 EUR.

Seveda je tu kasko, ampak to je zadnja rešitev. Konec koncev zahteva popravilo nekaj časa in truda, zakaj se temu ne bi izognili, a ne?

Avto je življenjskega pomena mnogim predvsem zato, ker jih pripelje v službo, kar je ob patetičnem javnem prevozu pač dejstvo premnogih Slovencev. Zato mi je v interesu, da se skušam izogniti predvidljivi škodi in zapletom, ki jih prinese.

By the way: avto imam v celoti kasko zavarovan, z vsemi možnimi kombinacijami s cenika, vso premijo doslej vedno plačal v cashu. Moji krediti? 0 EUR. Nimam niti enega. Torej ne spadam v tvojo umestitev Slovencev, vkolikor je slučajno točna. KLjub temu pa ne bom mirno čakal, da mi avto stolče, če lahko preventivno ukrepam.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
a si ti prebral, kar si napisal ?

potem, če se popolnoma razumeš, si eden najsrečnejših, ki ima svojo lastno hišo, svoj avto, svoje otroke vzdržuješ s svojo plačo brez socialne pomoči, in si popolnoma brez kredita!

čestitam, res ti je uspelo v življenju, poleg vsega zgoraj naštetega pa obvladaš še druge, pomembnejše stvari v življenju

za primer pa samo to, da se v službo vozim po najkrajši poti min. 12km, in če mi toča na avtu polomi vse šipe, se nimam kak peljati v službo, ki je ključnega pomena za to, da zaslužim kak ojro, da bom lahko svoj kredit odplačal, če ga mam, in za karkoli sem ga že vzel...

rolleyes-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Točno tako. Enim je avto za preseravanje, drugim pa orodje, s katerim sploh lahko pridejo v službo in domov v razumnem času. Pa večina verjetno nima dveh avtov, enega za rezervo, če prvega stolče toča in potem čakaš nekaj tednov na popravilo.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Točno tako. Enim je avto za preseravanje, drugim pa orodje, s katerim sploh lahko pridejo v službo in domov v razumnem času. Pa večina verjetno nima dveh avtov, enega za rezervo, če prvega stolče toča in potem čakaš nekaj tednov na popravilo.

Ah daj no.

Tipu je bilo pac fino napisati, da se distancira od "povprecnih ovc", on je pac akademsko-filozofsko usmerjeno visje bitje. Pac forumski sindrom creature supreme.

Pozicija: avto v rangu kliota, za nakup 6 mesecnih plac, brez pufov.

LP,
PIC