Cerada za točo

COBO

Pripravnik
21. feb 2008
114
0
16
Zanima me če jo kdo ima oz. kje vse jih prodajajo. Zanima me ENODELNA ne tista ko daješ pence pod navadne cerade.
Glede na to kako treska v našem koncu in glede na to da imam na sveže preštrihanga pol avta mi je tole prioriteta.

Hvala za nsvete in info

Lp, COBO

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a garaže, nadstrešk ni nikjer v bližini.

kok je to grozno, ko gledaš kako ti uničuje. do sedaj sem se trikrat izognil z avtom toči. vsakič za 5 minut. včeraj sem ga pa stiskal ob hišo in dal deko gor. pa hvalabogu ni bilo nič na anšem koncu

COBO

Pripravnik
21. feb 2008
114
0
16
Moj avto trenutno z 2 volnenima dekama in se enimi penami plus cerada cez vseskupaj stagnira na ulci
smile-1.gif
.

Nadstreskov za avto ni v radiusu parih KM, ker pa vemo kako je k "kr začne tolčt" so pa sekunde pomembne.

Hvala

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113
jaz imam v prtljažniku ta velk turbomax in seveda pumpo na 12 v tako da se jo lohk v tistih 10 s za par cm napihnem in vžem gor pol pa še šotorsko krilo čez da ne odpihne vsega skup (seveda pripeto), za vse skup rabiš slabo minuto...kar pa je v določenih okoliščinah tudi preveč
rolleyes-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Samo ste tukaj res komiki. Kaj ti bo turbomax proti toči? Točo ponavadi spremlja močan veter, tak da ni denarja, da grem pokrivat avto, ko pada toča velika kot oreh. Avto komot nabaviš drug, glavo imam pa samo eno, pa še boli ko te kaj takega zadane.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Samo ste tukaj res komiki. Kaj ti bo turbomax proti toči? Točo ponavadi spremlja močan veter, tak da ni denarja, da grem pokrivat avto, ko pada toča velika kot oreh. Avto komot nabaviš drug, glavo imam pa samo eno, pa še boli ko te kaj takega zadane.

ja pač ne greš pokrivat zadnjo sekundo, sider pa nekaj cm napihnjen zadrži udarce precej večje toče od oreha

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Ste že kdaj na lastne oči videli, kaj dela toča velika za oreh in več???
Zgleda, da ne.

Ko je cca mesec nazaj padala, je imel kolega na avtu 2 deki zloženi na polovico (torej, kot bi imel razgrnjene 4 deke). SKOZI to mu je na BMWju naredilo cca 100 lukenj v avto!
Zato tudi NE delajo nekih cerad proti toči (vsaj učinkovitih ne!) ... enostavno bi bila potrebna zelo, zelo debela podloga.

Pa tudi tisti, ki mislite, da boste v taki toči lahko pokrivali avto:
ne-ne-1.gif

Enak kolega je samo letel 3 m do avta, vrgel nanj te deke...pa je imel na roki in nogi 2 ogromni buški, še 14 dni vidni v temno modro, sivo, vijolično, rumenih barvah. Sam zatrjuje, da je imel srečo, da ni dobil kaj v glavo - in da se tega ne gre nikoli več.

Čisto za primerjavo: kepa toče razbije vetrobransko steklo na avtu. Se zavedate, kaj naredi, če vam pade na glavo?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Deke in podobne varijante pomagajo pri majši toči.
Pri tisti, veliki kot pest, ki je bila aktualna zadnje tedne, pa na žalost ne. Tako kot si rekla, če reč prebije dvojno kaljeno vetrobransko steklo in naredi velike udrtine v plehu, potem nimaš kaj praskat, ker ti en tak komad toče prav lepo navrta lobanjo ter končaš kje na urgenci ali pa kot invalid.
Pamet v roke, pleh ni toliko vreden, kot glava in zdravje.

Ogo

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jest imam na enemu avtu platneno streho (top na vrhu) - bil na predzadnji toči, pa preživel brez posledic. Moto: "če ne prebije, se odbije
grin1.gif
". Drugače se pa strinjam da samo kaka taprava streha pomaga.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Najbolš, da damo na avto kar jogi vzmetnico. Drugače pa dajmo resno, ker je toča problem in garaža za vse ni opcija.
Razmišljam, da bi pri nas doma, kjer vedno kak avto izvisi in ostane pod milim nebom, nabavil protitočno mrežo, podobno kot je za sadovnjake. Kako se ta zaščita obnese in koliko kaj stane recimo 12 kvadratov takšne zaščite?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kaj vam je? +6cm toca je skoraj enakovredna kasetnim bombam in tukaj razen bunkerja ne pomaga dosti.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Pri tisti, veliki kot pest, ki je bila aktualna zadnje tedne, pa na žalost ne. Tako kot si rekla, če reč prebije dvojno kaljeno vetrobransko steklo in naredi velike udrtine v plehu, potem nimaš kaj praskat, ker ti en tak komad toče prav lepo navrta lobanjo ter končaš kje na urgenci ali pa kot invalid.

Ogo

Sem se zdaj spomnil. Tisti, ki mu je avto vreden več kot zdravje naj ima pri sebi še poleg maksimusa čelado ....
cheer.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Toča, ki je včeraj padala v MS je luknjala strehe. Naša streha je stara cca 30 let pa se ji kaj takega ni nikoli zgodilo. Ampak vse je prvič. Na srečo je bila poškodovana le na 10 mestih.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Samo rečte kar hočete, ampak te strehe bi si morali malo urediti. Te azbestne plošče pa res ne zdržijo en jebeštrga nič. Glede avta pa mislim da vsak ki ima vsaj malo prostora za avto, si lahko nabavi eno poceni strehico za zadrži udarce.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.772
548
113
42
povsod malo
Eni pač nimajo prostora za nadstrešek npr parkplaci pred bloki.
Ali pa tako kot je pri nas prednji konc je pod streho prtljažnik pa ne pa se vrže par dek gor pa ni panika večji problem je naš sosed ki dela probleme ne vseh možnih koncih najboljša je da je bila tista ko je naredil plehnat nadstrešek pod kotom jasno kot v našo smer in toča se je veselo odbijala v avto in fasado
jezen.gif

Od mojega atija kolegu je razbilo tisto sončno streho na avtu
crazy1.gif
in ima še ves avto od znotraj razbit. Armaturna plošča? pih ni problema za točo, sedeži? pih ni problema za točo, navigacija? pih ni problema za točo.
V ponedeljek gre po račun ker avto je ekonomska totalka.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Čist simpl: kot je napisal že nekdo prej za 6+cm fi točo ne pomaga niti "jogi". Če nimaš možnosti garaže potem je verjetno najceneje ustrezen kasko - žal. Učinkovite cerade proti toči kot smo ji bili priča v zadnjih dveh tednih ENOSTAVNO NI. Žal - razen če boš v Džirlotovem katalogu kaj našel
hysterical-1.gif

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
tukaj sem dal primer moje zaščite, ki sicer ni optimalna, se je pa v zadnjem neurju skupaj s kombinacijo zavetja hiše (toča je šla k sreči z druge strani), pokazala za solidno učinkovito
386336-Slika003.jpg

https://www.alter.si/tabla/show...true#Post386336

ob napovedih neviht doma avto vedno pokrijem s tem, čeprav ne verjamem, da pomaga, ko je toča velika kot breskve in jajca... in pada direkt po vozilu
420668-pokrito.jpg

Priponke

• 420668-pokrito.jpg
    420668-pokrito.jpg
    151,1 KB · Ogledi: 406
Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

Ogo

Sem se zdaj spomnil. Tisti, ki mu je avto vreden več kot zdravje naj ima pri sebi še poleg maksimusa čelado ....
cheer.gif

EDINA PRAVA rešitev je na žalost ali veselje: Kasko zavarovanje...