Covid-19 Cepiva

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Tistih 14 dni hudih omejitev in lockdowna, ko je bilo samo malo potrebno potrpet "becouse flatten the curve", pač ne traja 669 dni. Samo 14 žal res ne ampak 669 pa tudi ne. Ampak ja, saj vem, da ti je iz nekega razloga treba napihovat vse možno.
Koliko časa js necepljen zdrav in netestiran ne smem v nočni lokal? Že zelooo dolgo.
Toliko časa zame velja lockdown.

• Všeč mi je
Reactions: darjan in jendomen

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Koliko časa js necepljen zdrav in netestiran ne smem v nočni lokal? Že zelooo dolgo.
Toliko časa zame velja lockdown.
No vidiš, vsi imamo svoje prioritete in percepcijo svobode. Jaz sem se za svojo svobodo in svobodo (in zdravje) soljudi pač pripravljen cepiti in testirati. Jaz bi se bolj vprašal kaj je narobe z vami, da tega ne želite.

• Haha
Reactions: jonny77

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
Tako da na to karto 'sebičnosti' lahko nehate brenkati.
Nope. Cepljenje posameznika ima v širši sliki večjo vlogo kot pa samo preprečevanje širjenja okužb kjer žal res ne deluje. Tudi, če cepivo ne preprečuje okuževanja kot se je upalo da ga bo, se za druge naredi to, da prispevaš k zmanjšanju obremenitve zdravstvenega sistema od česar imajo korist tako zdravstveni delavci in drugi obravnave bolj potrebni covid bolniki kot tudi tisti, ki nimajo težav s covidom ampak imajo druge zdravtvene probleme, ki pa se jih zaradi covida ne rešuje.

Če lahko kdo neha brenkati, so to tisti, ki smiselnost cepljenja povezujejo zgolj in samo s preprečevanjem okužb in niso zmožni videti širše slike uporabnosti cepiv.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Dajmo cepljeni, verjetno telo že hlasta po novem poživitvenem špricku!

Ok, jaz bom ta teden za ziher zalaufal po svojo prvo dozo. Ne, saj se samo hecam. Ko bodo ostali pri petdeseti dozi, bom skočil po prvo. Če si do takrat ne premislim.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Dajmo cepljeni, verjetno telo že hlasta po novem poživitvenem špricku!
Kva pa si težk u pm. Zase se brigej, pa boš največ naredu za vse! Če mislš, da si smešn z butastimi izjavami, NE NISI !!!

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77 in sandra

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
A veš, to je tista, ko se antivaxxerji ne vtikajo v cepljence, cepljenci jim pa ful težijo. Aja, ravno obratno je.
FIn4Sz9XsAE22ns.jpg

Malo jih zmanjka

• Všeč mi je
Reactions: javr in AndY1
19. jul 2007
2.890
1.605
113
Sprašujem za prijatelja, kako kaj Portugalska z admiralom, kjer so pomoje sedaj že na 95% cepljenih, starih 12+.

Kdo jim dela tak nered ?

#debilisoprevzelioblast
Portugalska je trenutno na nizki smrtnosti in nizkih hospitalizacijah v primerjavi s Slovenijo (podatki Our World in Data) (nisem pri volji za računanje, ampak čez prvi palec povsem ustreza situaciji - delež cepljenih/necepljenih ter stopnje hospitalizacij, smrti pri cepljenih/necepljenih v Pt in Slo)

Še slišimo čez mesec ali dva in pogledamo kako in kaj.

#debilioposiljajoljudivbolniceinsmrt

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
A potem so že v stari normalnosti (pred c19 časi) ?
Zakaj o tem ni nič v msm propagandi ?

Zakaj bi se v časih omikrona sploh še kdo cepil ?

• Všeč mi je

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Daj razmisli, preden tako nebulozo napišeš. Morda pa imajo skoraj normalne čase zato, ker so precepljeni in posledično ni smrti.
Aha in zato sta krivulji okuzb in smrti podobni tudi v JA?

Dejansko hoceta vidva z johan_blondom pripisati splosno milino Omicrona uspesnosti cepiv?

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nope. Cepljenje posameznika ima v širši sliki večjo vlogo kot pa samo preprečevanje širjenja okužb kjer žal res ne deluje. Tudi, če cepivo ne preprečuje okuževanja kot se je upalo da ga bo, se za druge naredi to, da prispevaš k zmanjšanju obremenitve zdravstvenega sistema od česar imajo korist tako zdravstveni delavci in drugi obravnave bolj potrebni covid bolniki kot tudi tisti, ki nimajo težav s covidom ampak imajo druge zdravtvene probleme, ki pa se jih zaradi covida ne rešuje.

Če lahko kdo neha brenkati, so to tisti, ki smiselnost cepljenja povezujejo zgolj in samo s preprečevanjem okužb in niso zmožni videti širše slike uporabnosti cepiv.
Saj je darjan zadnjič razložil, da so ljudje sami krivi za zdravstvene probleme. :norec:

• Všeč mi je
Reactions: darjan