Covid-19 Cepiva

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Ne vem. Kdo še vedno* dela to?

*še vedno pomeni zdaj
A te že demenca daje, al gre za klasično sprenevedanje ?

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.822
647
113

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
A te že demenca daje, al gre za klasično sprenevedanje ?
V temu članku nikjer ne piše o cepljenju otrok zato, da virusa ne bodo prenesli k babicam in dedkom za kar praviš, da imajo nekateri še vedno za izgovor za cepljenje najmlajših. Lahko prosim linkaš kak drug vir, ki bo dejansko potrdil tvoje navedbe?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
V temu članku nikjer ne piše o cepljenju otrok zato, da virusa ne bodo prenesli k babicam in dedkom za kar praviš, da imajo nekateri še vedno za izgovor za cepljenje najmlajših. Lahko prosim linkaš kak drug vir, ki bo dejansko potrdil tvoje navedbe?
Uf, pa res, v članku res ne piše, zakaj naj bi cepili otroke, torej jim mislijo cepit brez razloga. Kar je še slabše.

Da otroci huje ne zbolevajo pa vemo. pa da imajo nekateri po cepljenju hude neželene stranske učinke pa tudi. pod 25-let je več umrlih zaradi cepiva, kod zaradi kovida.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
Blablablabla...

Glej, ti si v postu #11.303 napisal:
Kdo pa še vedno prodaja cepljenje otrok zato, da virusa ne bodo prenesli k babicam in dedkom ????
in zaradi tega sem te lepo vprašal kdo dejansko to še vedno (torej zdaj) pravi saj dejansko ne vem kdo in ti si očitno ostal brez odgovora ter motoviliš v 3PM.

Ne trdim, da nihče ne želi cepit otrok ampak me zanima kdo danes navaja kot razlog za cepljenje otrok to, da ne bodo virusa prenašali k babicam in dedkom. Upam, da bo zdaj šlo in boš lahko navedel kak vir iz katerega bo jasno kdo to danes trdi.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Blablablabla...

Glej, ti si v postu #11.303 napisal:

in zaradi tega sem te lepo vprašal kdo dejansko to še vedno (torej zdaj) pravi saj dejansko ne vem kdo in ti si očitno ostal brez odgovora ter motoviliš v 3PM.

Ne trdim, da nihče ne želi cepit otrok ampak me zanima kdo danes navaja kot razlog za cepljenje otrok to, da ne bodo virusa prenašali k babicam in dedkom. Upam, da bo zdaj šlo in boš lahko navedel kak vir iz katerega bo jasno kdo to danes trdi.
Ja saj priznam, da imaš prav. Sedaj bi jih cepili brez razloga.

• Všeč mi je
Reactions: javr in jendomen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
Ne, ne bi jih cepili brez razloga, razlogi definitivno obstajajo. Me pa veseli, da očitno nihče več kot razlog za cepljenje ne navaja preprečitve prenašanja virusa na rizično populacijo kot si trdil še malo nazaj in me prav butasto spraševal ali me že daje demenca ali se samo sprenevedam, ko sem te vprašal kdo to še danes trdi.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Ne, ne bi jih cepili brez razloga, razlogi definitivno obstajajo. Me pa veseli, da očitno nihče več kot razlog za cepljenje ne navaja preprečitve prenašanja virusa na rizično populacijo kot si trdil še malo nazaj in me prav butasto spraševal ali me že daje demenca ali se samo sprenevedam, ko sem te vprašal kdo to še danes trdi.
Pa mi lahko linkaš kak vir z današnjimi razlogi za cepljenje otrok?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.533
113
Da slišim te razloge..... Lako tebi, ker se nisi rabil s tem ubadat. Razlogov za cepljenje otrok sploh z boosterji istega cepiva ni več.

• Všeč mi je
Reactions: javr

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
Da slišim te razloge..... Lako tebi, ker se nisi rabil s tem ubadat. Razlogov za cepljenje otrok sploh z boosterji istega cepiva ni več.
Za začetek se je potrebno zavedati, da je razlog za cepljenje otrok lahko tudi že zgolj to, da je to v interesu izdelovalcu/ponudniku/kupcu cepiv potem pa imaš kot razlog lahko tudi tezo, da se s tem zaščiti otroka pred težjim potekom bolezni ampak tu so pa možnosti za tak scenarij še manjše kot pri odraslih osebah in je posledično to bolj slab razlog, ki imho ne pije vode. Poleg tega pa res ne vem kaj misliš s tem, da se meni ni bilo treba s tem ubadat saj imamo doma 12 letnico zaradi katere smo se že parkrat dol vsedl ter debatirali kako in kaj tako da mi to ni prav nič prihranjeno. Bi bil pa vesel, če bi mi dejansko bilo, en problem manj.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Izvoli intervju, vzami si čas:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
Če bi si vzel nekaj časa in se malo bolj poglobil v to, bi verjetno lahko poiskal razloge zaradi katerih bi nekateri radi pocepili otroke ampak to pa lahko nedvomno narediš tudi sam, več kot očitno znaš googlat. Glede na post pred mojim pa ti verjetno ne bo potrebno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
V vseh starostnih skupinah je razlog za cepljenje samo en: zascitit rizicne
V otroski starostni skupine jih je pac pe pescica, nad 75 let pa ze veliko vec.
Casi velikih lazi so seveda ze mimo, itak nihce od stroke niti pisne ne da bi se opravicil, potem pa se cudijo ce jih nekdo zunaj prisloni ob zid.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.533
113
Za začetek se je potrebno zavedati, da je razlog za cepljenje otrok lahko tudi že zgolj to, da je to v interesu izdelovalcu/ponudniku/kupcu cepiv potem pa imaš kot razlog lahko tudi tezo, da se s tem zaščiti otroka pred težjim potekom bolezni ampak tu so pa možnosti za tak scenarij še manjše kot pri odraslih osebah in je posledično to bolj slab razlog, ki imho ne pije vode. Poleg tega pa res ne vem kaj misliš s tem, da se meni ni bilo treba s tem ubadat saj imamo doma 12 letnico zaradi katere smo se že parkrat dol vsedl ter debatirali kako in kaj tako da mi to ni prav nič prihranjeno. Bi bil pa vesel, če bi mi dejansko bilo, en problem manj.
No vidiš potem očitno veš o čem govorim.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Oprosti, ampak to je izjava našega zdravstvenega ministra in stroke. Kaj boš pa za njega rekel? Javr jo je samo povzel, ne točno z istimi besedami, ampak pomen je isti.
14 dni je ključnih.
Država (vlada) je upoštevala dober predlog SD-ja in zagotovila odškodninsko shemo, da bi se več ljudi cepilo. Tisti pamflet zgoraj je pa žalitev za vse starše kronično bolnih otrok.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
Tistih 14 dni hudih omejitev in lockdowna, ko je bilo samo malo potrebno potrpet "becouse flatten the curve", pač ne traja 669 dni. Samo 14 žal res ne ampak 669 pa tudi ne. Ampak ja, saj vem, da ti je iz nekega razloga treba napihovat vse možno.

• Haha
Reactions: jonny77