Covid-19 Cepiva

javr

Guru
6. dec 2011
1.885
1.142
113
Če ti s svojimi hipohondrskimi prebliski zavračaš tebi nevšečne diagnoze strokovnjakov javnega zdravstva in se za alternativo poslužuješ samoplačniškega postavljanja diagnoz(e) in zdravljenja pač to še niti približno ne pomeni, da lahko postaviš neko splošno trditev v stilu "za zdravljenje morebitnih posledic cepljenja si v celoti samoplačnik", saj bi to pomenilo, da te javno zdravstvo sploh ne želi obravnavat in to zgolj zato, ker imaš zaradi cepljenja zdravstvene težave.
tako v javnem kot v samoplačniškem zdravstvu so posamezniki kjer je pregleda konec takoj ko omeniš da je problem od cepljenja

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jendomen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
tako v javnem kot v samoplačniškem zdravstvu so posamezniki kjer je pregleda konec takoj ko omeniš da je problem od cepljenja.
Tvoja trditev da si za zdravljenje morebitnih posledic cepljenja v celoti samoplačnik enostavno ne drži, saj te sistem vzame v obravnavo in tudi zdravi situaciji primerno kar jasno dokazujejo (tudi javno znani) primeri, kjer gre za potrjene zdravstvene probleme kot posledica cepljenja.

Nazadnje uredil moderator:

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
Na Danskem s 5,8 milijona prebivalcev imajo trenutno najvišjo sedemdnevno incidenco na svetu, ki znaša 1612 na 100.000 prebivalcev. V preteklih 24 urah so v državi potrdili 16.164 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ doslej, saj pred tem še nikoli niso presegli številke 15.000.

A ni bila ravno Danska zgled precepljenosti v Evropi in potrdilo, da cepiva delujejo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Tam malo prevec testirajo. Saj pri nas ce bi jih testirali 100k bi tudi bilo 30k pozitivnih

Kako pa imajo hospitalizacije?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Tam malo prevec testirajo. Saj pri nas ce bi jih testirali 100k bi tudi bilo 30k pozitivnih

Kako pa imajo hospitalizacije?
To je bistvo vsega. Jasno je, da cepiva v tej verziji, ki jih rinejo po grlu vsem ne delujejo pri preprečevanju okužb. Najbolj precepljene države so dokaz.

Ampak pravijo, da pa rešujejo problem hospitalizacij. Super. Če jih, zakaj potem enormno testiranje in zapiranje vsega? Če jih pa ne, zakaj potem enormno cepljenje?

Ne moreš pa kot vlada reči, da boš cepil vse, pa četudi na vsake 3 mesece (in ti pri tem ljudje celo še sledijo), hkrati ti gredo okužbe gor, hkrati se ti napolnijo bolnice in hkrati zapiraš vse po vrsti.

Daj mi potem žegnano vodo, vsaj miocarditisa ne bom dobil.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
A ni bila ravno Danska zgled precepljenosti v Evropi in potrdilo, da cepiva delujejo?
Res ne razumem, kaj ti ni jasno?

Zgleda je enim res padla tema pred oči, ter se je naredil vakuum v možganih, da ne morete dojeti preprostih dejstev. Ma ne dejstev, ampak samo eno dejstvo. To je, da je odziv cepiv in prebolelosti proti omikronu dosti slabši v primerjavi s predhodnimi sevi.

• Haha
Reactions: jonny77

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.059
113
To je bistvo vsega. Jasno je, da cepiva v tej verziji, ki jih rinejo po grlu vsem ne delujejo pri preprečevanju okužb. Najbolj precepljene države so dokaz.

Ampak pravijo, da pa rešujejo problem hospitalizacij. Super. Če jih, zakaj potem enormno testiranje in zapiranje vsega? Če jih pa ne, zakaj potem enormno cepljenje?

Ne moreš pa kot vlada reči, da boš cepil vse, pa četudi na vsake 3 mesece (in ti pri tem ljudje celo še sledijo), hkrati ti gredo okužbe gor, hkrati se ti napolnijo bolnice in hkrati zapiraš vse po vrsti.

Daj mi potem žegnano vodo, vsaj miocarditisa ne bom dobil.
Čaki čaki,
Včeraj zvečer sem na 24 ur zasledil, da so cepili za božička tudi v cerkvi.
So imeli cepivo ali žegnano vodico???

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Testira se zdaj še tako masovno, ker se pač bojijo hkratnega navala "rizičnih" v bolnico.

Saj tudi od prehlada ljudje umirajo in situacija z omikronom je napovedana v takšen obsegu, kot bi "vsi" naenkrat fasali prehlad, valda bo od tega ene 500 jih umrlo, ker pa bo to hkrati, bo problem zaradi bolnic.
Zato pač testirajo in bi radi zajezili širjenje okužb. Ampak če je to pravilen pristop? Ne vem no, po 2 letih bi lahko kaj bolj efektivnega naumili, recimo izolacijo rizičnih.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.446
3.544
113
Ti bi svoje stare starše steral v izolacijski kamp? Pa ti veš kaj pišeš, ali pač nekaj butneš.
A to si gledal malo Avstralijo kako to zgleda?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Saj pa sta, ker se morata vedno testirat, zelo malo hodita naokoli.

Ampak kaj naj? Rajši starše v izolacijo, kot šolarje domov. Nekaj so pač prioritete, mi pa smo jih pozabili in posledično najbolj prikrajšali najmlajše.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.059
113
Saj pa sta, ker se morata vedno testirat, zelo malo hodita naokoli.

Ampak kaj naj? Rajši starše v izolacijo, kot šolarje domov. Nekaj so pač prioritete, mi pa smo jih pozabili in posledično najbolj prikrajšali najmlajše.
Rajši jih pelji cepit z neučinkovitimi cepivi, bosta vsaj svobodno hodila po mestu.

• Všeč mi je
Reactions: blazek33

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.059
113
In kakšen je tvoj doprinos k odločitvi, da se še nista cepila?
No ravno mi je foter povedal, da je en znanec iz sosednjega kraja ( generacija 70 do 80 let) šel pa pa v 14 dneh od okužbe z Covid om.
Pač rajši je hodil peti v cerkvo in se mazilit z blaženo vodico kot pa da bi se šel cepit.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Zakaj pa bi moral bit moj doprinos? Saj sta dovolj stara, da se lahko sama odločata.

Mama je itak prebolela alfa verzijo kovida, brez nekih večjih težav, foter pa še z manjšimi. Kaj se naj vtikujem in pametujem, če sta boljšega zdravja, kot večina mojih sodelavk. Pač vsak starejši tudi ni rizičen.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
To ni pametovanje, ampak samo drugačen pogled na zadevo :)

Da se bo posameznik lahko odločil kaj narediti s svojim telesom in ne samo brezglavo sledil navodilom "strokovne vlade".

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.670
113
Posameznik živi v družbi. Torej se bo prilagodil družbi. Če se mu to zdi preveč lahko gre živet v puščavo brez ugodnosti, ki mu jih življenje v neki družbi nudi.
Če se pa tem ugodnostim noče odrečt bo pa pač igral po pravilih večine. Tako preprosto je.
Ker se pa vi posamezniki odločate kaj bote sami naredili s svojim telesom pa gre vse v ženski (ali moški) spolni organ. Ker si mislite, da ste nekaj posebnega in nekaj več. Vam ne bo noben pameti solil. Ampak po drugi strani, ko pa te ugodnosti rabite ste pa prvi v vrsti, če jih pa ne dobite ste pa najbolj glasni.

Pa še to. Še zdaj nisi napisal iz katerega področja (izobrazba) si. Torej na podlagi česa imaš dovolj znanja, da boš odločal kaj je najbolje za tvoje telo?

Nazadnje urejeno: