Covid-19 Cepiva

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Ok, to je jasno. Zakaj pol tiščanje igle na vsake tri mesece, če vemo, da je efekt na omikron 0 po sedmih dneh.
Kakšne 3 mesece? Dej a se boš še ti prelevil v nabijalkota?

Sicer pa ja, proti sami okužbi je cepivo bolj švoh. Še vedno pa dobro varuje pred težjim potekom. Ni idelalno, je pa še vedno veliko bolje, kot brez, še posebno pri starejših

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
A ni dal andy link, kjer je vidno da pfajzer 3 sus po 90 dneh skoraj ni vec efektiven, oz je le nekaj % zascite? Ali to niso bili uradni podatki?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
A ni dal andy link, kjer je vidno da pfajzer 3 sus po 90 dneh skoraj ni vec efektiven, oz je le nekaj % zascite? Ali to niso bili uradni podatki?
Tisto je glede same okužbe.

Sicer pa kar da andy, je treba 1253x pogledati z velikoooo rezervo, ker tisti "povzetki" vzeti izven konteksta, se ponavadi izkažejo v malo drugačni luči, ko se pogleda celotno študijo

• Všeč mi je
Reactions: sad

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.089
16.261
113
Tisto je glede same okužbe.
Ogromno antivaxxerjev tu gor ima "temelje" za svojo anticepilsko kampanjo ravno na tem, torej na slabi zaščiti pred okužbo. Vse ostalo - spremembe "na terenu", dejanski razlogi za padec zaščite v primeru okužbe, sprejemljiva učinkovitost za težek potek bolezni, smrt, itd. - pa se enostavno ignorira in gonijo svoje dalje: "cEpiVa nE DeLUjeJo, v igRi žE čEtRTi b00sTeR, jadajadajada..." :norec:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Ne vem če boš razumel napisano ampak dejmo reč tako, večina tistih kar ti pojmuješ tukaj pod antivaxerje ve in priznava da "cepivo deluje, ne deluje pa cepljenje". Sedaj pa zajemi zrak pa skušaj ugotovit kaj sem napisal.

Drugače pa v kontekstu debate, sam vedno pogledam par 100 strani teme nazaj in potem s tistega pogleda bolj objektivno ocenim situacijo. Spomladi ko se je cepilo rajo na polno ste "vi cepilci" zagovarjali da bomo imeli polno svobodo, ne samo to, še virus bomo izbrisali če se cepimo v dovolj velikem številu (tako je bila tudi dogma stroke). Danes vidimo da je to bila zelo optimistična izjava, da ne bom rekel zlagana. Nas je pa par "anticepilcev" dokaj točno napovedalo scenarij ki se sedaj dogaja.

Torej zakaj bi recimo sedaj, pri današnji debati, ti kot moderator "anticepilce" označeval negativno z veliko mero sarkazma, če so pa vseeno napovedali uspeh cepljenja (in ostalo prihodnost ki jo živimoo danes) bolj pravilno kot stroka in pa ostali zagovorniki vsesplošnega cepljenja?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Kakšne 3 mesece? Dej a se boš še ti prelevil v nabijalkota?

Sicer pa ja, proti sami okužbi je cepivo bolj švoh. Še vedno pa dobro varuje pred težjim potekom. Ni idelalno, je pa še vedno veliko bolje, kot brez, še posebno pri starejših
Jasno. Govorim o žnjti dozi cepiva, s katerim vlade po svetu paničarijo te dni. V isti sapi pa rečejo, da omikron 3x cepljenmu naredi v najslabši verziji srednje močni prehlad. In ne ne bom nabijalko nč bat.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.089
16.261
113
Ne vem če boš razumel napisano ampak dejmo reč tako, večina tistih kar ti pojmuješ tukaj pod antivaxerje ve in priznava da "cepivo deluje, ne deluje pa cepljenje". Sedaj pa zajemi zrak pa skušaj ugotovit kaj sem napisal.

Drugače pa v kontekstu debate, sam vedno pogledam par 100 strani teme nazaj in potem s tistega pogleda bolj objektivno ocenim situacijo. Spomladi ko se je cepilo rajo na polno ste "vi cepilci" zagovarjali da bomo imeli polno svobodo, ne samo to, še virus bomo izbrisali če se cepimo v dovolj velikem številu (tako je bila tudi dogma stroke). Danes vidimo da je to bila zelo optimistična izjava, da ne bom rekel zlagana. Nas je pa par "anticepilcev" dokaj točno napovedalo scenarij ki se sedaj dogaja.

Torej zakaj bi recimo sedaj, pri današnji debati, ti kot moderator "anticepilce" označeval negativno z veliko mero sarkazma, če so pa vseeno napovedali uspeh cepljenja (in ostalo prihodnost ki jo živimoo danes) bolj pravilno kot stroka in pa ostali zagovorniki vsesplošnega cepljenja?
Samo tole ti bom napisal: Glede na tvoj post mislim, da ne veš koga imam jaz za antivaxxerja, ki deluje po opisanem principu saj drugače tega ne bi zapisal in pa jaz nisem noben moderator. Pa tudi, če bi bil, bi lahko kljub temu antivaxxerje označeval negativno z ali pa brez sarkazma, saj si s svojimi idiotizmi, ki jim ni ne konca in kraja kljub N obrazložitvam drugega tudi ne zaslužijo.

• Haha
Reactions: jonny77

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Ogromno antivaxxerjev tu gor ima "temelje" za svojo anticepilsko kampanjo ravno na tem, torej na slabi zaščiti pred okužbo. Vse ostalo - spremembe "na terenu", dejanski razlogi za padec zaščite v primeru okužbe, sprejemljiva učinkovitost za težek potek bolezni, smrt, itd. - pa se enostavno ignorira in gonijo svoje dalje: "cEpiVa nE DeLUjeJo, v igRi žE čEtRTi b00sTeR, jadajadajada..." :norec:
Ja a ni grožnja že za četrti booster zunaj? In to z verzijo za alfo. Pa men bolj težko rečeš antiwaxer. Ne ratat mirsi v kontra. Tole kar se gredo sedaj je zrelo za umobolnico žal. V Italiji bodo počas dojel, da se trenutnega sistema karanten ne bodo mogli it, ker lohk rečejo sam papa. So pa Italiani k si pri mizah v lokalih ližejo maske pod bradami prav nagravžni, sam maske pa majo, ni važn, če kej pomagajo. Z italianom s prelizano masko lohk pa potegneš vzporednice z ukrepi vlad po svetu. Za začetek se pa po Ljubljani sprehodi.
Tko da dokler ne bo zunaj Pfizer V2 so boosterji bolj đabe.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in jonny77

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.638
4.370
113
505.131.149

Evo lestvica cepljenih po poklicih v Avstriji!!!

Komentarji zaželeni.

In spet je necepljeni kelner v Išlu naredil Covid Party.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
A res? V čudnih krogih se giblješ.

Ti kar nekaj predpostavljaš. Jasno piše gor za kaj gre, kaj kdo misli, pa ne bom ugibal. Seveda virov za bruharije ne bomo dočakali.
Še tole: ti moji starejši sorodniki so cepljeni s tretjo dozo, čeprav so z dvema še vedno izpolnjevali C pogoj. Ravno tako kot praktično vsi, ki so torej PROSTOVOLJNO šli po tretji odmerek, OČITNO ZARADI ZDRAVJA. Potem pa pametnjakoviči samozavestno bruhajo ven, da to ni zaradi zdravja, temveč da gredo lahko po čike brez palčkanja. Loool. Svet gre v 3PM.

Potem gremo pa še naprej: sklepanje, da so starejši najbolj na intenzivi in so najbolj precepljeni in da to dokazuje, da cepljenje ne deluje. Odlično sklepanje, ravno na nivoju dr. YT.

Večina starejših katere poznam, je že na 3 dozi.
Vsi polno cepljeni pod 50,katere poznam, pa noben. Moj krog poznanstev, ne tvoj, ne univerzalno slovenski.....

Kolikšen bo % cepljenih 3 dozo bomo pa še videli. Sicer da bi bili rezultati pošteni, bi morali mi in ostali ukinit C pogoj in obdržati samo P in T, za dostop do storitev.
Me zanima koliko "zaskrbljencev" za svoje zdravje bi ostalo....

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113

Sej vemo da ko bo zunaj pfizer V2 za omikrona bomo šli s sevi vsaj 5 črk po grški abecedi naprej. Vrh omikrona pri nas se napoveduje za sredino janurja, torej če danes cepimo 2 miljona ljudi smo že zamudili. In potem si spet lahko pogledamo lanske članke strokovnjakov, kjer piše da so mrna in vektorska cepiva najboljša stvar po namazanem kruhu saj je razvoj hiter da ne rečemo instanten in da je to rešitev za take viruske kot je covid ... ko pride nov sev, štanca v pfizerju že toči novo verzijo in svet je rešen. Malo morgen ...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.089
16.261
113
Ja a ni grožnja že za četrti booster zunaj? In to z verzijo za alfo. Pa men bolj težko rečeš antiwaxer. Ne ratat mirsi v kontra. Tole kar se gredo sedaj je zrelo za umobolnico žal. V Italiji bodo počas dojel, da se trenutnega sistema karanten ne bodo mogli it, ker lohk rečejo sam papa. So pa Italiani k si pri mizah v lokalih ližejo maske pod bradami prav nagravžni, sam maske pa majo, ni važn, če kej pomagajo. Z italianom s prelizano masko lohk pa potegneš vzporednice z ukrepi vlad po svetu. Za začetek se pa po Ljubljani sprehodi.
Daj ne zapenjaj tam kjer ni potrebe ampak se - če že - raje fokusiraj na začetek posta in ne na antivaxxersko tarnanje kot "popestritev" na koncu tega, naštevanje boosterjev je še najmanjši problem zblojenih antivaxxerjev na načemu forumu. Poleg tega pa tebe nimam in te tudi nikoli nisem imel za antivaxxerja tako, da se res ne rabiš iskat v tej grupi.

• Haha
Reactions: jonny77

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Se bom že ne vem katerič ponovil. Nobene verzije za alfo ni v splošni populaciji
Kakorkoli bi že to poimenoval, men je vseeno. Cepivo narejeno na osnovi original seva, ki pač pri omikronu v smislu okužbe bolj malo ščiti. S tem cepivom se špikat se na vsake ......vstavi namesto pikic trenutno kaprico vlade, ki se obrne po trenutnem vetriču, meni ni smiselno. Zdej pa ti lohk tole moje mišljenje razčleniš kolikor hočeš.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Daj ne zapenjaj tam kjer ni potrebe ampak se - če že - raje fokusiraj na začetek posta in ne na antivaxxersko tarnanje kot "popestritev" na koncu tega, naštevanje boosterjev je še najmanjši problem zblojenih antivaxxerjev na načemu forumu. Poleg tega pa tebe nimam in te tudi nikoli nisem imel za antivaxxerja tako, da se res ne rabiš iskat v tej grupi.
Pogrešam kritično oceno potez vlad po svetu zadnji mesec. Tud to rabimo. Pa pust mirsija ob strani za hip.

• Všeč mi je
Reactions: darjan in Robert

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.089
16.261
113
Pogrešam kritično oceno potez vlad po svetu zadnji mesec. Tud to rabimo. Pa pust mirsija ob strani za hip.
To kritično oceno misliš tako na splošno kajne? Ker malo dvomim, da rabiš/rabite/rabimo prav mojo kritično oceno za stvari od katerih sem premnoge že večkrat označil za debilizme s katerimi več očitno ne znajo nehat.

Mirsi pa mi sploh ni tist ta najbolj problematičen, zanj že dolgo vem, da je... hmm... poseben. Bolj me "skrbi" za nekaj drugih uporabnikov za katere sem menil, da so bolj pri pameti in so zdaj ob boku pri tistih za katere pa že dolgo vem, da niso pri pameti.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77 in sandra

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
To kritično oceno misliš tako na splošno kajne? Ker malo dvomim, da rabiš/rabite/rabimo prav mojo kritično oceno za stvari od katerih sem premnoge že večkrat označil za debilizme s katerimi več očitno ne znajo nehat.

Mirsi pa mi sploh ni tist ta najbolj problematičen, zanj že dolgo vem, da je... hmm... poseben. Bolj me "skrbi" za nekaj drugih uporabnikov za katere sem menil, da so bolj pri pameti in so zdaj ob boku pri tistih za katere pa že dolgo vem, da niso pri pameti.
In to so?