Covid-19 Cepiva

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.919
10.648
113
kod Džej-Zija
Posameznik živi v družbi. Torej se bo prilagodil družbi. Če se mu to zdi preveč lahko gre živet v puščavo brez ugodnosti, ki mu jih življenje v neki družbi nudi.
Če se pa tem ugodnostim noče odrečt bo pa pač igral po pravilih večine. Tako preprosto je.
Ker se pa vi posamezniki odločate kaj bote sami naredili s svojim telesom pa gre vse v ženski (ali moški) spolni organ. Ker si mislite, da ste nekaj posebnega in nekaj več. Vam ne bo noben pameti solil. Ampak po drugi strani, ko pa te ugodnosti rabite ste pa prvi v vrsti, če jih pa ne dobite ste pa najbolj glasni.

Pa še to. Še zdaj nisi napisal iz katerega področja (izobrazba) si. Torej na podlagi česa imaš dovolj znanja, da boš odločal kaj je najbolje za tvoje telo?
Pa dobro, vsak fitneser najbolje pozna svoje telo in ve, kaj je dobro zanj. Zato pa je na podlagi poznavanja svojega telesa strokovno ocenil, da je že 3x prebolel covid.

• Všeč mi je
Reactions: darjan in sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Pogleda se graf umrljivosti in je vsakemu jasno kak pes taco moli.
Poleg tega pa se pretekla bolezenska stanja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Imaš prav. Se strinjam, da je bolje pesa poslušat kot naše strokovnjake.
Čeprav osebno še vedno raje dr. YT in FB verjamem. Oni so stručkoti na tem.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Posameznik živi v družbi. Torej se bo prilagodil družbi. Če se mu to zdi preveč lahko gre živet v puščavo brez ugodnosti, ki mu jih življenje v neki družbi nudi.
Če se pa tem ugodnostim noče odrečt bo pa pač igral po pravilih večine. Tako preprosto je.
Ker se pa vi posamezniki odločate kaj bote sami naredili s svojim telesom pa gre vse v ženski (ali moški) spolni organ. Ker si mislite, da ste nekaj posebnega in nekaj več. Vam ne bo noben pameti solil. Ampak po drugi strani, ko pa te ugodnosti rabite ste pa prvi v vrsti, če jih pa ne dobite ste pa najbolj glasni.

Pa še to. Še zdaj nisi napisal iz katerega področja (izobrazba) si. Torej na podlagi česa imaš dovolj znanja, da boš odločal kaj je najbolje za tvoje telo?

Kdo določa kaj je sprejemljivo za družbo?

Pri nas npr. je polarizacija cepljen/necepljen v rangu 55-45. Pa še to je zaradi "prisile", takšne in drugačne.
V kolikor bi bilo cepljenje popolnoma prostovoljno (brez pogojevanja takih in drugačnih storitev z PCT), bi imeli cepljene med 20 in 30% populacije MAX.
Večina vseh katere poznam, se je cepila bolj kot ne zaradi olajšanja življenja in približek normali. Tam okoli 10-20% se je pa zaradi strahu pred boleznijo.

Je pa večina cepljenih bolj kot ne soglasna, da po 3 dozo ne pojde. Testiranje je zastojn in dostopno praktično povsod, kar omogoča relativno "normalno" življenje.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Zanimive številke daješ ven. Pa imaš kakšen relevanten dokaz za te številke? Ker kar jaz vidim v mojem okolju je le to, da je nekaj snežinkic, ki izjemno glasno izražajo svoje nestrinjanje s cepljenjem, potem smo pa tu ostali, ki smo tiho in si mislimo svoje.
Ker številke za tretjo dozo to ravno ne potrjujejo, da se ne bodo šli cepiti. Moji starejši sorodniki in od žene imajo vsi že tretjo dozo noter. Pa so penzionerji in itak samo doma visijo pa v cerkev hodijo, tako da bi res lahko shajali s testi. Izgleda so butli.
Je pa čisto možno, da se v drugačni družbi gibljemo.

19. jul 2007
2.832
1.553
113
Zanimive številke daješ ven. Pa imaš kakšen relevanten dokaz za te številke? Ker kar jaz vidim v mojem okolju je le to, da je nekaj snežinkic, ki izjemno glasno izražajo svoje nestrinjanje s cepljenjem, potem smo pa tu ostali, ki smo tiho in si mislimo svoje.
Ker številke za tretjo dozo to ravno ne potrjujejo, da se ne bodo šli cepiti. Moji starejši sorodniki in od žene imajo vsi že tretjo dozo noter. Pa so penzionerji in itak samo doma visijo pa v cerkev hodijo, tako da bi res lahko shajali s testi. Izgleda so butli.
Je pa čisto možno, da se v drugačni družbi gibljemo.
Lep primer tega je bilo testiranje v OŠ. Ker je bilo ter par snežinkic ravno zaposlenih na RTVSlo/so bili dobri prijatelji z zaposlenimi na RTVSlo, bi imel občutek o koncu sveta/razdeljenosti Slovencev, ...
V realnosti pa je par snežinkic popolnoma okupiralo RTVSlo in to je bilo to. Kar se tiče testiranja pa nobenih problemov (razen umetno ustvarjenih).

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR
Meni so tud čudne te številke v različnih okoljih. Pri nas v firmi nas je sicer samo 6, ampak vsi smo se cepili zaradi zdravja. V mojem sorodstvu in okolju prijateljev, prijateljic, se tudi noben ni cepil zaradi olajšanja življenja, ampak vedno v prvi vrsti zaradi samega zdravja. Tisti prijatelji in sorodniki, kateri se pa nočejo cepit, se pa pač testirajo, vendar ne jamrajo cele dneve po forumih in pridigajo cepljenim, pravtako pa nobenega ne prepričujejo v svoje prepričanje, zakaj se niso cepil.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Koliko se jih je "prostovoljno" cepilo za gripo v preteklih letih?

Marsikoga je strah pred kovidom prepričal da je šel po cepivo. Sedaj po skorajda 2 letih je veliko tega strahu "zvodenelo".

Velika večina ljudi pod 50 iz mojega kroga znancev je šla po cepivo bolj kot ne zato, da ni potrebe po palčkanju in vsem ostalem kar pritiče poleg.
Če mi in vsaj evropa nebi pogojevali 1000+1 stvar z cepljenjem oz testiranjem, sem prepričan, da nebi pocepili več kot 30% populacije.

Marsikdo danes reče, da se je cepil zaradi zdravja. Ja. Seveda se je. Me zanima pa, koliko bi bilo teh "zaradi zdravja" v primeru da bi bil PCT slaba šala.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jendomen

matej_

Guru
25. okt 2007
2.115
648
113
sj načeloma je tk, da tisti ko se niso cepli ne težijo cepljenim zakaj so se cepli, ampak je ravno kontra. cepljeni težijo necepljenim zakaj se niso cepli.
pa da so sebični in da so nevarni za okolico. ko pa jim rečeš, da se testiraš na 48ur in si zdrav, un cepljen pa se ne testira in nima dokaza da je zdrav pa načeloma utihnejo.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jendomen

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.059
113
sj načeloma je tk, da tisti ko se niso cepli ne težijo cepljenim zakaj so se cepli, ampak je ravno kontra. cepljeni težijo necepljenim zakaj se niso cepli.
pa da so sebični in da so nevarni za okolico. ko pa jim rečeš, da se testiraš na 48ur in si zdrav, un cepljen pa se ne testira in nima dokaza da je zdrav pa načeloma utihnejo.
IMG-08a6603f894b9171782aacc51d64a222-V.jpg

Kot bi rekel 123, vseh 90% na intenzivni je testiranih na 24 ur.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR
No, jaz nimam takih izkušenj, niti noben od teh cepljenih kar jih poznam, ne težijo necepljenim. V živo ponavadi itak noben nobenmu ne teži. Problemi so na forumih, FB, twitterjih in to je to. Z veseljem bi videl, da gredo vsa socialna omrežja v 3pm, ker to je too much.

• Všeč mi je
Reactions: sad

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj
Matey to ve iz svojih večletnih izkušenj s stranskimi učinki cepiv in zdravljenja le-teh. Pfizer še vedno ne ve da je pobegnil.
Poglej priponko 51521

Zavajajoče. Povprečje hospitaliziranih je namreč nekje ~71 let je bilo nazadnje. To da napišejo koliko je najmlajši je samo nesmiselno strašenje, ker statistika vse pove. Tako da na podlagi tega imajo skupino, katero morajo cepiti, in to niso 18 letniki.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.115
648
113
Poglej priponko 51521

Sem mogoče napisal, da necepljen testiran na 48ur ne more zbolet?
seveda lahko.

ampak se je zdj pokazalo, da tudi cepljeni zbolevajo skoraj v isti meri kot necepljeni.
tudi cepljeni okužujejo necepljene? zakaj? ker jih ne testirajo!

če bi res radi v najkrajšem možnem času upočasnili epidemijo bi se morali VSI redno testirat. VSI!
vse ostalo je gašenje ogromega požara z vrtno cevjo.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.115
648
113
No, jaz nimam takih izkušenj, niti noben od teh cepljenih kar jih poznam, ne težijo necepljenim. V živo ponavadi itak noben nobenmu ne teži. Problemi so na forumih, FB, twitterjih in to je to. Z veseljem bi videl, da gredo vsa socialna omrežja v 3pm, ker to je too much.
hotu sem rečt da procepilci so ratalo bolj tečni kot anticepilci. ampak vsakega bi dvakrat okol kepe najraj.

sem tudi za to, da se socialna omrežja dajo v "karanteno". pa še pri dnevnih poročilih in v medijih bi morali ustaviti poročanje kaj in kako.
recimo vsak ponedeljek sporočiti tolk je blo okuženih, tolk jih je umrlo, tolk je v bolnici pa fertik.

bi bilo življenje dosti lažje.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.446
3.544
113
V koledar si vpišite kdaj imate 4 odmerek.

Logarca vas že trenira:
"Verjetnost, da bi zaščita po cepljenju ostala dosmrtna, je majhna," je na novinarski konferenci še dejala Logarjeva. Če bodo prihajale nove različice koronavirusa, bomo potrebovali čim višjo koncentracijo protiteles, ki delujejo zaščitno, še pravi in dodaja, da bo prav zato najverjetneje potreben tudi četrti odmerek cepiva.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Poglej priponko 51521

Čudovita slikica.

Poglej koliko je npr. mlajših od 60 na intenzivi in v SBjih.......
Poglej koliko mlajših od 60 se dnevno okuži.
Poglej koliko starejših od 60 se dnevno okuži.

Starostna skupina katera daleč najbolj zavzema postelje v intenzivi in SBjih se najmanj okužuje, je pa najbolj precepljena.
Seveda tudi kak mlajši pristanje v bolnišnici in na respiratorju zaradi kovida. Se pa "šansa" za to meri v promilih.
Nobenega se ne prepričuje naj se ne cepi. Kdor čuti potrebo ali strah, cepilni centri so pripravljeni da mu pomagajo.

Komu pa najbolj teži nestrokovna skupina in vlada?

Marsikateri 2x cepljeni ne bo šel po dozo št. 3 ali več. Ta cca. 55% precepljenost bo začela februarja padati. Zakaj? Ker obljube o koncu epidemije in vrnitvi v normalo zaradi cepljenja nekako niso bile izpolnjene. Iskanje izgovorov zakaj nekaj ne deluje je sedaj brezvezno. Marsikdo ne verjame več, da bi cepivo učinkovalo na original sev tako kot so obljubljali. Enostavno nikoli ni bilo mogoče nikoli potrditi ali ovreči vsega obljubljenega. Vedno je bil nek izgovor v rangu premalo cepljenih oz drug sev......... Najbolj zaskrbljujoče pri vsem tem pa je še to, da bo redni cepilni program zaradi pritiska kovid cepljenja utrpel veliko škodo. Enostavno je marsikateri starš postal anticepilec (dobesedni in v celoti), na račun kovid cepljenja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Enostavno je marsikateri starš postal anticepilec (dobesedni in v celoti), na račun kovid cepljenja.
A res? V čudnih krogih se giblješ.
Verjetno je govora o delovni populacija, ki je bila bolj kot ne prisiljena v cepljenje
Ti kar nekaj predpostavljaš. Jasno piše gor za kaj gre, kaj kdo misli, pa ne bom ugibal. Seveda virov za bruharije ne bomo dočakali.
Še tole: ti moji starejši sorodniki so cepljeni s tretjo dozo, čeprav so z dvema še vedno izpolnjevali C pogoj. Ravno tako kot praktično vsi, ki so torej PROSTOVOLJNO šli po tretji odmerek, OČITNO ZARADI ZDRAVJA. Potem pa pametnjakoviči samozavestno bruhajo ven, da to ni zaradi zdravja, temveč da gredo lahko po čike brez palčkanja. Loool. Svet gre v 3PM.

Potem gremo pa še naprej: sklepanje, da so starejši najbolj na intenzivi in so najbolj precepljeni in da to dokazuje, da cepljenje ne deluje. Odlično sklepanje, ravno na nivoju dr. YT.