Covid-19 Cepiva

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.103
16.297
113
Indija:
Poglej priponko 50446

Evropa:
Poglej priponko 50447

Edit:
aja, v Evropi smo zaceli tudi s kriticno poluacijo, ce se prav spomnem.
Za Indijo lahko te številke mirno pomnožiš vsaj z 10 pa še ni nujno, da bodo številke realne, definitivno pa bodo temu veliko bližje kot so pa te zgoraj. Verjamem, da je lahko taka uradna številka prijavljenih primerov ampak a veš koliko jih pa mora biti neprijavljenih oz. neobravnavanih....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.103
16.297
113
kako si lahko preprican o tem?
se pravi niso precepljeni 27% ampak 10x vec?
Govorim za številke uradno okuženih ter številke smrti zaradi/s covidom. Tako pa mislim zato, ker je vodenje realne statistike za to dvoje pri taki masi ljudi in državi kot je Indija enostavno neizvedljivo, Evropa ima to veliko bolj pod nadzorom pa še tu pri nas se lahko število uradno okuženih pomnoži z 2 ali pa 3, da dobimo neko bolj realno število okuženih/prebolelih. Procent precepljenosti pa je lahko bolj realen saj se ve koliko ljudi tam živi in koliko so jih pocepili.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Govorim za številke uradno okuženih ter številke smrti zaradi/s covidom. Tako pa mislim zato, ker je vodenje realne statistike za to dvoje pri taki masi ljudi in državi kot je Indija enostavno neizvedljivo, Evropa ima to veliko bolj pod nadzorom pa še tu pri nas se lahko število uradno okuženih pomnoži z 2 ali pa 3, da dobimo neko bolj realno število okuženih/prebolelih. Procent precepljenosti pa je lahko bolj realen saj se ve koliko ljudi tam živi in koliko so jih pocepili.
ok, ampak ne glede na vse so okuzbe in smrti konkretno znizali pri le 27% precepljenosti
no, to mi je uganka kako tega ne uspemo v Evropi pri vec kot 2x visji precepljenosti.

1637313510516.png

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
iz intervjuja:

"Menim pa, da je k obvladovanju pandemiji v največji meri prispevalo cepljenjem"
"V Indiji je polno cepljenih sedemindvajset odstotkov prebivalcev"

Ali so njihova cepiva super ucinkovita ali pa v Evropi delamo nekaj zelo narobe?
Aja, v Indiji nimajo PC(T) al kaj? Ni mi jasno. :sprasujemse:

Logično da je RTV fake news, pišejo samo po nareku vlade. Jaz jim ne bi nič zaupal. Tako da tisti članek se lahko mirno ignorira.

• Všeč mi je

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.103
16.297
113
ok, ampak ne glede na vse so okuzbe in smrti konkretno znizali pri le 27% precepljenosti
no, to mi je uganka kako tega ne uspemo v Evropi pri vec kot 2x visji precepljenosti.

Poglej priponko 50449
Morda je pa to posledica tega, da je covid med Indijci konkretno zaharal in je očitno velika večina dala to čez? Tam se s "flatten the curve" zaradi obzirnosti do zdravstvenega sistema niso kaj preveč ukvarjali oz. se sploh niso in posledično so dali vse skupaj čez veliko hitreje kot mi in najverjetneje* tudi z veliko večjim številom hujših potekov & smrtnimi žrtvami.

*najverjetneje zato, ker gre za domnevo osnovano na dejstvu, da je nadzor (zdravstvenega) stanja nad vsemi prebivalci kot to poteka v Evropi praktično nemogoč in kot že napisano menim, da so realne številke okuženih in mrtvih veliko veliko višje kot se jih navaja v uradnih podatkih.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Morda je pa to posledica tega, da je covid med Indijci konkretno zaharal in je očitno velika večina dala to čez? Tam se s "flatten the curve" zaradi obzirnosti do zdravstvenega sistema niso kaj preveč ukvarjali oz. se sploh niso in posledično so dali vse skupaj čez veliko hitreje kot mi in najverjetneje* tudi z veliko večjim številom hujših potekov & smrtnimi žrtvami.

*najverjetneje zato, ker gre za domnevo osnovano na dejstvu, da je nadzor (zdravstvenega) stanja nad vsemi prebivalci kot to poteka v Evropi praktično nemogoč in kot že napisano menim, da so realne številke okuženih in mrtvih veliko veliko višje kot se jih navaja v uradnih podatkih.
intervjujana indijska zdravnica ne zanika teh stevilk, ampak alter spet vec ve

pa se iz intervjuja:

Po rekordnih več kot 410.000 primerih okužbe s koronavirusom v enem samem dnevu, to je bilo v začetku letošnjega maja, so se številke v zadnjem mesecu občutno zmanjšale. Kakšno je stanje v vaši bolnišnici?

K sreči trenutno v moji bolnišnici ni hospitaliziran noben bolnik s koronavirusno boleznijo.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in jendomen

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj

Se pravi je bolje da ti ljudje umirajo 6 mesecev na leto, kakor pa 1 mesec kakor v Indiji.
Daj najdite nekje koliko ljudi v odstotkih prebivalstva je umrlo tam in koliko pri nas.

• Všeč mi je

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.103
16.297
113

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.103
16.297
113
intervjujana indijska zdravnica ne zanika teh stevilk, ampak alter spet vec ve
Ne moreš napisat "več ve", če sem pa zapis na katerega repliciraš začne z "morda". Gre za ugibanje. Ampak ok, ti kar izvoli verjeti v številke, ki kažejo, da je bilo v Indiji manj primerov okužb in smrti kot pa pri nas v Evropi, zihr so realne.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Se pravi je bolje da ti ljudje umirajo 6 mesecev na leto, kakor pa 1 mesec kakor v Indiji.
Daj najdite nekje koliko ljudi v odstotkih prebivalstva je umrlo tam in koliko pri nas.
Uradni podatki (na katere se jaz iz levih držav kot je Indija ne bi zanašal):

Slovenia:
Št. prebivalcev: 2.1 miljon
Potrjenih pozitivnih primerov: 392.000
Mrtvih: 5000

Indija:
Št. prebivalcev: 1.4 biljona
Potrjenih primerov: 34.5 miljona
Mrtvih: 465.000

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Uradni podatki (na katere se jaz iz levih držav kot je Indija ne bi zanašal):

Slovenia:
Št. prebivalcev: 2.1 miljon
Potrjenih pozitivnih primerov: 392.000
Mrtvih: 5000

Indija:
Št. prebivalcev: 1.4 biljona
Potrjenih primerov: 34.5 miljona
Mrtvih: 465.000
Danska recimo, ki se jo pljuva kot neuspešno državo v covid krizi s cepljenimi ovcami:
Št. prebivalcev: 5.8 miljona
Potrjenih primerov: 439.000
Mrtvih: 2792

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Zakaj pa si potem linkal ta intervju z indijsko zdravnico?
A samo zaradi tega, ker je priznala, da so veliko uporabljali ivermektin, ampak ga ne uporabljajo vec ker ni znanstvenih dokazov o tem?
Točno zato ja. Sploh zaradi miljon postov Andya o tej temi in Indiji in vaših všečkov na njegove nebuloze. Lepo vam je zapirat gobčke.

• Haha
Reactions: SamSvoj

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Dejmo končat to o indiji. Če pogledaš starostno piramido indije bo marsikaj jasno. Medtem ko je pri nas prebivalstvo 65+ predstavlja 21% vseh prebivalcev, je v indiji teh PAZI 6.5%. Skratka vsaj 3x manj rizične skupine s tem da bolj greš na vrh piramide več razlike je med razvitimi in nerazvitimi državami. Nerazvite države nimajo problema s covidom enostavno zato ker je premalo populacije ki je na udaru. V neki afriški vukojebini boš z lupo iskat 65+ letnika, pri nas je pa vsak peti državljan star vsaj toliko.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Dejmo končat to o indiji. Če pogledaš starostno piramido indije bo marsikaj jasno. Medtem ko je pri nas prebivalstvo 65+ predstavlja 21% vseh prebivalcev, je v indiji teh PAZI 6.5%. Skratka vsaj 3x manj rizične skupine s tem da bolj greš na vrh piramide več razlike je med razvitimi in nerazvitimi državami. Nerazvite države nimajo problema s covidom enostavno zato ker je premalo populacije ki je na udaru. V neki afriški vukojebini boš z lupo iskat 65+ letnika, pri nas je pa vsak peti državljan star vsaj toliko.
Točno zato sem želel od Andya podatek o starostni strukturi tisočih rešenih Covid pacientov enega njegovega indijskega youtube doktorja z Ivermectinom.
Seveda tega ni znal najti.

Enak uspeh kot on, bi imel tudi jaz, če bi "zdravil" večinoma ljudi do 30 let starosti. S konjsko pasto ali brez njih bi vsi šli čez brez težav.