Covid-19 Cepiva

damirj

Guru
9. maj 2012
5.344
2.429
113
Še enkrat za božjo voljo.

Govorim o MLADEM FANTU. Kolikšna je bila šansa da bo on fasal hud kovid?
Pa kaj ste vsi malo čez les, ali mora res tvoj "nečak", "vnuček" ali kaj podobnega fasat od cepiva da ti odpre oči, da je cepljenje zdravih mladih oseb proti kovidu totalno brezvezen riziko?
Če se to zgodi tvojemu sinu (recimo) - boš tudi rekel "collateral damage"? Boš ku&ac!

Umiri se malo, težek si kot karjola gorgonzole.

Če bi se zgodilo meni, je itak da jasno, da ne bom rekel collateral damage. Zakaj pa bi? A misliš da sm robot in brez čustev? Mi je hudo za vsakega, ki se mu to zgodi, tudi Demz-u se je, ampak kaj naj. Še vedno ne spremeni dejstva:
1. da pojma nimaš kaj bi se zgodilo, če se ne bi cepil, tisto, da so športniki, vitalni, brez bolezni itd. je larifari
2. da v resnici tudi nimaš pojma zakaj se je zgodilo, kar se je zgodilo. Pusti to za kompetentne ljudi, kar pa pelje na naslednjo točko
3. boš ugotovitve lahko sprejel, ali..
4. ugotovitev ne boš sprejel.

Ampak dejstva pa še vedno ne bo spremenilo; cepivo lahko ni idealno, ampak daj bodi realen in daj na vago, kaj več pomeni, 5 mrtvih ali 995 živih. Če boš na to vprašanje odgovoril objektivno, vsi poznamo odgovor. Če ne si pač pristranski in kot tak te je za jemat z rezervo.

Sploh pa so teli moralni preizkusi in dileme zelo težki, izvoli:

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Aha ja ne spremljam toliko teme nisem pa niti na covid sledilnikov za slo preverjal.
Zanimivo je. Čemu to. Vemo, da od kovida to ne more biti saj je kovid za starejše veliko bolj usoden.
maja letos je bila smrtnost v starostni skupini zensk do 51 let presezena za 86% glede na enako obdobje zadnjih 5 let.
letos maja je za posledicami covida umrla ena zenska v starostni skupini do 54 let.

zakaj je tako bodo pa povedali alter znalci

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in mirsi

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
maja letos je bila smrtnost v starostni skupini zensk do 51 let presezena za 86% glede na enako obdobje zadnjih 5 let.
letos maja je za posledicami covida umrla ena zenska v starostni skupini do 54 let.

zakaj je tako bodo pa povedali alter znalci
ta podatek pa je zanimiv. na začetku so današnji antivaksari govorili, da je covid ena gripa, da je vsako leto žnj smrti zaradi gripe, da od covida ne bo nič več smrti. zdaj pa tvoje številke kažejo, da je covid kr nekaj več smrti povzročil. je možno, da so bili antivakserji v zmoti?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
do 51 je presežena za 86%, to je veliko
do 54 pa praviš, da je umrla samo 1
sem prebral al nisem?

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
201
43
In to v celi evropski uniji je presežek smrti za starostno skupino med 15 in 64 letom.
Seveda tisti ki kaj razmišlja z glavo v letu 2021 to ne more biti več od kovida, bolj kot gremo proti koncu leta več presežne smrti je.

1637239864538.png

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.644
4.375
113
Mogoče pa zaradi polnih bolnic, niso dobile oskrbe oziroma diagnoze ko se jih je lotil kakšen rak.
Ženske v teh letih rade fasejo kak rak na prsih ali pa rodilih.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Ampak dejstva pa še vedno ne bo spremenilo; cepivo lahko ni idealno, ampak daj bodi realen in daj na vago, kaj več pomeni, 5 mrtvih ali 995 živih. Če boš na to vprašanje odgovoril objektivno, vsi poznamo odgovor. Če ne si pač pristranski in kot tak te je za jemat z rezervo.
Glede številk - preden nadaljujeva debato tega kar sem boldal v citatu, ... da vidimo če je tebe sploh resno za jemat (ali zgolj z rezervo kot ti očitaš meni).

Kot prvo, jaz ne govorim zgolj o mrtvih od cepiva (teh je zelo malo - to je sedaj že jasno).
Govorim o pohabljenem življenju zaradi sesutja imunskega sistema. Takih je pa po zadnjih pričevanjih (in osebnih izkušnjah) hudo več kot le 5 v sloveniji - in to tudi zelo mladih ljudi.

Kot drugo. Če greva vseeno "vagat" 5 smrti na 995 živih.
Ti torej trdiš da bo pri mlajših zdravih ljudeh v Sloveniji zaradi kovida 1000 smrti? Če ja, te lahko prosim za obrazložitev od kje si prišel do te številke (lahko ti dam link na kovid sledilnik da si pogledaš informacije)?
Če ne, ... potem si si na tvoje vprašanje odgovoril kar sam.

Ker preden lajaš na ljudi, se najprej prepričaj kaj zagovarjajo. Jaz namreč nikoli nisem napisal da sem kakorkoli proti cepljenju starejših ali bolanih - to celo zelo podpiram. Jaz govorim že cel čas o mladih ljudeh na katere se zdaj izvaja pritisk cepljenja.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.009
113
kod Džej-Zija
Še vedno se ob vsej svoji kulturi nisi izjasnil, do katere starosti se človek šteje za mlade in od kje naprej za starega. Lahko pa ugibam: ti bi se prodal kot mlad, da se ti ne bi bilo treba cepit, leto ali dve starejši so pa lahko že klasificirani kot stari, da naj jih obvezno cepijo.

Sem zadel?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.344
2.429
113
Glede številk - preden nadaljujeva debato tega kar sem boldal v citatu, ... da vidimo če je tebe sploh resno za jemat (ali zgolj z rezervo kot ti očitaš meni).

Kot prvo, jaz ne govorim zgolj o mrtvih od cepiva (teh je zelo malo - to je sedaj že jasno).
Govorim o pohabljenem življenju zaradi sesutja imunskega sistema. Takih je pa po zadnjih pričevanjih (in osebnih izkušnjah) hudo več kot le 5 v sloveniji - in to tudi zelo mladih ljudi.

Kot drugo. Če greva vseeno "vagat" 5 smrti na 995 živih.
Ti torej trdiš da bo pri mlajših zdravih ljudeh v Sloveniji zaradi kovida 1000 smrti? Če ja, te lahko prosim za obrazložitev od kje si prišel do te številke (lahko ti dam link na kovid sledilnik da si pogledaš informacije)?
Če ne, ... potem si si na tvoje vprašanje odgovoril kar sam.

Ker preden lajaš na ljudi, se najprej prepričaj kaj zagovarjajo. Jaz namreč nikoli nisem napisal da sem kakorkoli proti cepljenju starejših ali bolanih - to celo zelo podpiram. Jaz govorim že cel čas o mladih ljudeh na katere se zdaj izvaja pritisk cepljenja.

Preden boš začel nazaj ti lajat o sesutih imunskih sistemih, boš pa moral še malo počakati, da bodo to ugotavljali za to pristojni ljudje in inštitucije in se definitivno ni za zanašat na raziskave Cvetk in Maričk, opravljene med malo in/ali veliko potrebo na WCju.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Še vedno se ob vsej svoji kulturi nisi izjasnil, do katere starosti se človek šteje za mlade in od kje naprej za starega. Lahko pa ugibam: ti bi se prodal kot mlad, da se ti ne bi bilo treba cepit, leto ali dve starejši so pa lahko že klasificirani kot stari, da naj jih obvezno cepijo.

Sem zadel?
Za začetek ne očitaj ti meni (ne)kulture. Na tej tabli so me v zadnjih 2 tednih že ničkolikokrat obmetavali z "bedaki", "osli", "antivaxxarji", "debili na drogi" ipd...
Kot je nekdo napisal sem bil ekstremno prijazen prva dva tedna, potem ti pa vseeno presede ko si tarča raznoraznih žaljivk in če ne drugega bom pač nazaj potalal malo te "medicine". Pa brez zamere.

Če grem zdaj nazaj na temo.
Nisem jaz v vsej tej štoriji pomembna zadeva, nikoli nisem bil. Jaz se bom cepil natanko takrat ko bom presodil da je to potrebno in ko mi bodo plusi prevagali minuse. Do takrat pa brez skrbi, od mene ne boš ničesar fasal, ker se zelo držim vseh nujnih ukrepov. Tudi ven hodim trenutno praktično samo še po "fasngo" 1x na teden. Tako da nič bat. Prdonja ti ni nevaren ;)

Ampak "bom ugriznil v vabo". Just for the sake of argument.

Ajde da govorimo manj kot 40 let. Da bom dal res mlade.
Kje so številke ki potrdijo da je smiselno preganjat in cepit to starostno skupino? Jaz jih nekako ne najdem.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Preden boš začel nazaj ti lajat o sesutih imunskih sistemih, boš pa moral še malo počakati, da bodo to ugotavljali za to pristojni ljudje in inštitucije in se definitivno ni za zanašat na raziskave Cvetk in Maričk, opravljene med malo in/ali veliko potrebo na WCju.
Kot rečeno.
Ko se govori o "dobrih zadevah" o cepivih in cepljenja je vsaka trditev "božja beseda".
V nasprotnem primeru ti pa lahko dostavim notarsko overjeno zdravniško potrdilo pa boste nekateri še vedno trdili da je vse skupaj izmišljotina in laž in da sta bila notar in zdravnik podkupljena.

In tukaj je osnovni problem in točka kjer pride do "failure to communicate".

Si se sploh kdaj vprašal, kaj pa če je res kaj na tem? Ker če je, in gremo naprej po planu cepljenja vsega kar leze in gre, bo potem prepozno. Kdo bo potem odgovoren za sranje?
Retorično vprašanje. Itak veva oba odgovor.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
2. Kdo mora biti cepljen proti ošpicam, mumpsu, rdečkam, kdaj in s katerim cepivom?
Dojenčki morajo prejeti en odmerek cepiva proti OMR. Cepljenje se začne v starosti 12 do 18 mesecev

Tole je bilo lahko dokazljiva netočnost.

Kaj vse še ni res?
kaj pa vem, dojencek si do 12ega meseca starosti, nekateri pa to mal raztegnejo, kaj pa vem

mesec gor dol te moti, to, da trdi, da jih cepijo proti crnim kozam te pa ne moti?

resnica in dvolicnost pa to?